Αποκλειστική Συνέντευξη Των Eradikal Insane Στο Rock N' Roll Town - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Αποκλειστική Συνέντευξη Των Eradikal Insane Στο Rock N' Roll Town


Το metalcore συγκρότημα από την Μασσαλία, Eradikal Insane, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Rock N' Roll Town. Δημιουργήθηκε το 2004 και αποτελείται από τους Flo και Nico στις κιθάρες, τον R στα drums, τον J. Trom στα φωνητικά και τον Math στο μπάσο. Επιπλέον, τις δεύτερες φωνές κάνουν ο Flo και ο Math.

RNRT : Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε το συγκρότημα;

Nico : Ο Flo και εγώ που είμαστε οι κιθαρίστες είμαστε αδέρφια. Θέλαμε να έχουμε ένα κοινό σχέδιο και να μοιραζόμαστε τη μουσική μας στη σκηνή. Ξεκινήσαμε με αρκετά συγκροτήματα από την τεχνική death metal και hardcore και τελικά εμείς οι ίδιοι επικεντρωθήκαμε στο ότι θα γίνουμε οι ERADIKAL INSANE. Το μουσικό μας στύλ <<deathcore>> είναι ένα είδος σύγχρονου death metal που αναπτύχθηκε από τον καθένα μας.

Flo : Αφού είδα τον αδερφό μου να μπαίνει σε διάφορα συγκροτήματα, γρήγορα ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω και εγώ το ίδιο. Έτσι ήρθαν οι Eradikal Insane στη ζωή (που έχει ονομαστεί έτσι λίγους μήνες μετά την επανένωση). Στην αρχή, ο κύριος στόχος ήταν να καταφέρουμε να συνθέσουμε τη μουσική μας, που προκύπτει από διάφορες επιρροές μας και να το μοιραστούμε.


RNRT : Τί σημαίνει ακριβώς Eradikal Insane και πώς σας ήρθε στο μυαλό αυτό το όνομα;

Flo : Πρώτα από όλα ήρθε το <<Eradikal>> στο μυαλό. Αυτή η λέξη είναι πραγματικά μια συρρίκνωση της εκρίζωσης και της ριζοσπαστικής, δηλαδή λέξεις με ισχυρή επίδραση που φέρνουν την ιδέα κάτι άγριου και ακραίου. Στη συνέχεια, συνδυάσαμε γρήγορα το <<Eradikal>> με το <<Insane>>, προκειμένου να προκριθεί ένα πολύ υψηλό επίπεδο της τρέλας. Βρήκαμε ότι το όνομα αυτό ταιριάζει πολύ καλά με τη μουσική μας, ακόμα και σήμερα μετά από 6 χρόνια. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό και το όνομα μένει εύκολα στο μυαλό.

Nico : Το όνομα της μπάντας εκφράζει τη δύναμη και την επιθετικότητα της μουσικής, χωρίς να μας στοιχειοθετεί σε ένα συγκεκριμένο στυλ.


RNRT : Βλέπω ότι οι άνθρωποι να σας αγαπάνε....Πώς αισθάνεστε για όλη αυτή την αγάπη;


R : Δε είναι μόνο η αγάπη, αλλά δείχνουν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον.

Nico : Πράγματι, αυτό δεν είναι αγάπη αλλά είναι πραγματικά τόνωση για να δούμε όλο και περισσότερους ανθρώπους που μας ακολουθούν και μας υποστηρίζουν. Ποτέ δεν δημιουργήσαμε μουσική για να αποκτήσουμε χρήματα ή για να ευχαριστήσουμε τις μάζες, είναι πάνω από όλα διάφορες επιρροές σε ένα σύνολο το οποίο δημιουργεί μία μουσική που μας ταιριάζει. Είναι μια μεγάλη ικανοποίηση να βλέπεις ανθρώπους να συμπάσχουν την μουσική μας, και αυτό είναι ένα κίνιτρο για να πάμε μπροστά.

Flo : Συνθέτουμε χωρίς παραχωρήσεις. Γι 'αυτό είναι πολύ κολακευτικό να βλέπουμε το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων ανθρώπων να μας ακολουθάνε και να έρχονται στα show μας. Το φαινόμενο αυτό δημιουργεί ένα μεγάλο κίνητρο στο εσωτερικό του συγκροτήματος. Θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε και να βελτιώνουμε τη μουσική μας όσο το δυνατόν πιο πολύ. Τόσο για τη σύνθεση όσο και για τα live.

J. TromΝαι, δεν νομίζω ότι μπορούμε να το ονομάζουμε <<αγάπη>>. Απολαμβάνουμε πραγματικά όλα όσα κάνουμε, συνθέτοντας ή παίζοντας ζωντανά. Όταν βλέπουμε τα κίνητρα που μας δίνει το κοινό θέλουμε να δώσουμε περισσότερα. Ένα φαινόμενο χιονοστιβάδας, όσο περισσότερο δίνουμε τόσο περισσότερο το κοινό μας το ανταποδίδει.

 
RNRT : Είστε έτοιμοι να κυκλοφορείσετε ένα νέο album; 

R : Μόλις κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας EP <<The Dementia Process>> τον Απρίλιο του 2011 και είναι  διαθέσιμο στο http://www.eradikal-insane.com. Αλλά ναι, ένα άλμπουμ έχει προγραμματιστεί για το μέλλον.

Math : Συνθέτουμε σέ έναν σταθερό δρόμο. Ο ρυθμός εργασίας δεν είναι εγκατεστημένος με στόχο μια καλά καθορισμένη κυκλοφορία. Θα δουλέψουμε για ένα album όταν τα τραγούδια μας είναι αρκετά δουλεμένα.

Flo : Αυτή είναι μια έντονη επιθυμία, αλλά ένα album είναι μια σημαντική προσωπική και οικονομική επένδυση. Απαιτεί πολλή προετοιμασία. Αλλά είναι όμως στα σχέδιά μας. Ελπίζουμε να βρούμε κάποιον, ο οποίος θα μπορούσε να μας στηρίξει με τον τρόπο αυτό και να ηχογραφηθούν τα ολοκαίνουργια τραγούδια μας στο τέλος του έτους. 

J. Trom : Φυσικά, δεν θα σταματήσουμε τώρα. Αλλά, όπως είπε και ο Flo, για να κυκλοφορήσει ένα album απαιτεί μια μεγάλη επένδυση. Εν τω μεταξύ εμείς θα αλωνίσουμε πρώτα μερικές μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, και γιατί όχι της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο στούντιο για το πρώτο μας album. Πρόκειται να σκίσουμε.


RNRT : Όταν βλέπετε τους fan σας να τραγουδάνε τα κομμάτια σας στα live τί ακριβώς νιώθετε;

R : Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε ακόμη την ευκαιρία να αποκαλούμε κάποια άτομα <<πραγματικούς>> οπαδούς που τραγουδούν δυνατά τους στίχους μας. Τώρα, όμως, που το EP είναι εκεί έξω, ίσως αυτό θα συμβεί. Προς το παρόν, μόνο μερικοί φίλοι μας που έρχονται να βλέπουν τα show μας είναι σε θέση να τραγουδήσουν τα τραγούδια μας!

NicoΝαι αυτό είναι σωστό, αλλά έχουμε περισσότερους νέους οπαδούς σε κάθε παρουσία μας, αφού το EP είναι εκεί έξω γι 'αυτό πρόκειται να συμβεί σύντομα.

Flo : Οι στίχοι δεν έχουν δημοσιευτεί, τουλάχιστον όχι ακόμα. Και αύτος είναι σίγουρα ο λόγος που δεν βλέπουμε τους οπαδούς να τραγουδάνε τα τραγούδια μας. Στην άλλη πλευρά, ορισμένα riffs αφήνουν το σημάδι τους στους ανθρώπους. Οι φίλοι τραγουδούν τα dumbly, δεδομένου μάλιστα ότι το << The Dementia Process>>  EP κυκλοφόρησε.
 
J. Trom Όπως λέει και ο Flo, δεν έχουν δημοσιευτεί οι στίχο και έτσι οι άνθρωποι δεν τραγουδούν κατά τη διάρκεια των συναυλιών μας. Αλλά εκείνοι που μας ακολουθούν για πολύ καιρό τώρα γνωρίζουμε πραγματικά τα τραγούδια μας.  Το υπόλοιπο ακροατήριο ακολουθεί και όλο αυτό μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό και ζωντανό Mass Effect.  Κάποιοι από αυτούς ξέρουν τα κομμάτια και να φωνάζουν τα ονόματά τους.


RNRT : Έχει η μπάντα κάποιες μουσικές επιρροές και βγάζει αυτόν τον ωραίο ήχο; Και αν έχει ποιες είναι αυτές οι επιρροές; (συγκροτήματα, καλλιτέχνες)

R : Aborted, Misery Index, Gojira, The Black Dahlia Murder.


RNRT : Θέλει να μου πεί το κάθε μέλος του συγκροτήματος τις αγαπημένες του μπάντες η  τους αγαπημένους του καλλιτέχνες

Nico : Nasum, The Black Dahlia Murder, Animals As Leaders, Marduk.

Flo : The Black Dahlia Murder, Unearth, I Wrestled A Bear Once, The Absence, Kronos.

R : Watain, Antaeus, Shining, Akercocke, Anorexia Nervosa.

Math : High Tone, Gojira, Klone, Oceansize.

J. Trom : Kronos, Despised Icon, Annotations Of An Autopsy, Whitechapel, Job For A Cowboy, The Last Felony, Misery Index, We Butter The Bread With Butter.


RNRT : Προτιμάτε Rock ή Metal; Ποια είναι η γνώμη σας για αυτά τα δύο είδη μουσικής;

R : Εκτιμώ το γεγονός να παραμένεις δίκαιος σε αυτό που πιστεύεις και δεν εξαπατήσαι με πλαστές εικόνες, όπως κι εγώ. Το σέβομαι πραγματικά αυτό. Και μπορώ να το βρω αυτό στο black metal. 

Math : Rock Prog.

Nico : Metal για εμένα. Μου αρέσει η Rock, αλλά χρειάζομαι την metal και ιδιαίτερα extreme metal (Death, Black, Grind). 

Flo : Στην δική μου άποψη, η Rock είναι μόνο η αρχή. Η metal δεν αποτελεί επιλογή. Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά είδη metal, ο καθένας μπορεί να βρει το δρόμο του. Από την πλευρά μου, ψάχνω για αγριότητα.

J. Trom : Metal, χωρίς δισταγμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εκτιμώ όμως τη Rock μουσική, αλλά η metal μου δίνει κάτι παραπάνω σε κάθε πτυχή, είναι ένας τρόπος ζωής, για να εξελιχθεί. Αυτό που μου αρέσει στην metal είναι το ισχυρό πράγμα. 



Nico : Είναι ωραίο να βλέπεις ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τη μουσική μας στην Ελλάδα. Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να είμαστε στο blog σας.

Flo Θα ήθελα να υπογραμμίσω την πραγματική σημασία αυτού του είδους των blogs που υποστηρίζουν μουσικά συγκροτήματα. Ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία για αυτή τη συνέντευξη. Συνεχίστε να πηγαίνει έτσι!

J. Trom : Λοιπον, είναι cool. Σας ευχαριστούμε για τη συζήτηση, η οποία μας επιτρέπει να εκφράστουμε.

 
Το Rock N' Roll Town ευχαριστεί τους Eradikal Insane για αυτή την συνεργασία και τους εύχεται καλή πορεία και πολλές επιτυχίες.

Το συγκρότημα μπορείτε να το βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους :


Facebook Page: http://www.facebook.com/EradikalInsane 
Official Site: http://www.eradikal-insane.com/
Reverbnation : http://www.reverbnation.com/eradikalinsane




Steve Xanthis 

Δεν υπάρχουν σχόλια: