Αποκλειστική Συνέντευξη Των JunkYard 69 Στο Rock N' Roll Town - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Αποκλειστική Συνέντευξη Των JunkYard 69 Στο Rock N' Roll Town


Το συγκρότημα από την Αθήνα, JunkYard 69, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Rock N' Roll Town. Δημιουργήθηκε το 2006 και αποτελείται από τον Vaine Ved στα φωνητικά, τον Jersey σην lead κιθάρα, τον Jimmy Junk στην rhythm κιθάρα, τον Nikko Lust στο μπάσο και τον Spades στα drums.

RNRT : Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε τους JunkYard 69;

Nikko Lust : Πριν αρκετά χρόνια περίπου, εκεί που έπινα την μπύρα μου σε μια πλατεία, γνωρίζω μέσω ενός κοινού γνωστού, τον Spades και τον Jimmy.
Η πρώτη ατάκα που δεν θα ξεχάσω ποτέ ''εσύ είσαι το πιο κατάλληλο άτομο για να μπει στην μπάντα μας''.
Χωρίς να ξέρουμε τίποτα σχεδόν ο ένας για τον άλλον, (το μόνο που είχαμε καταλάβει από τα t-shirts μας, είναι ότι και οι 3 μας γουστάραμε την ίδια μουσική), μετά από αρκέτες μπύρες, έχοντας αναλύσει διάφορα θέματα και εμπειρίες από γκόμενες και μουσική μέχρι και παραφυσικά και διάφορες φιλοσοφίες περι ζωής (ε είπαμε, μετά από πολλές μπύρες!), κάπου εκεί αρχίσαμε και καταλάβαμε ότι δεν ήταν μόνο η μουσική που μας ενώνει τελικά.
Με αφορμή το όνειρο που είχαμε για μία μπάντα που θα πάει μπροστά, ξεκίνησε μια πολύ δυνατή φιλία, η οποία κρατάει μέχρι σήμερα, και αυτή είναι ''υπεύθυνη'' στο ότι μετά από πολλές δυσκολίες με το συγκρότημα, παραμείναμε ενωμένοι και συνεχίσαμε να κάνουμε αυτό που ποτέ δεν μάθαμε, αλλά πάντα γουστάραμε και γουστάρουμε.

Spades : Ακριβώς, έτσι έχουν τα πράγματα και δεν άργησε να βρεθεί και το τέταρτο μέλος, ο Jersey, ώστε να μπει στην μπάντα οχι απλά ως lead κιθαρίστας, αλλά ως ένα ακόμα μέλος αυτής της παρέας, που τότε λεγόμασταν Young Gunz.
Για να μην πολυλογούμε τελοσπάντων, κάπως έτσι, μέσα από μία ξαφνική δυνατή φιλία με κοινά όνειρα, ακούσματα και στόχους, αρχίσαμε αυτή τη μπάντα που μετά από καιρό, με τον Vaine Ved πλέον στα φωνητικά, μετονομαστήκαμε σε JunkYard 69.


RNRT : Τι είναι η μουσική για εσάς;

Nikko Lust :  Για κάποιους η μουσική γενικά είναι απλά μία διασκέδαση, ένας τρόπος να διασκεδάσουν, να χορέψουν, να νιώθουν ότι ανήκουν σε ένα συγκεκριμένο χώρο κτλ κτλ.
Για εμάς είναι κάτι παραπάνω.Το Rock N' Roll δεν είναι απλά μία μελωδία στην κιθάρα και λίγοι γλυκανάλατοι στίχοι.
Είναι ένας ολόκληρος τρόπος ζωής. Είναι μουσική που σε εκφράζει, γιατί μέσα από τα τραγούδια, στην πλειοψηφία τουλάχιστον, περιγραφονται εμπειριες που έχεις ζήσει, καλές η κακές, ευχάριστες ή άσχημες. Βγάζει τον συναίσθημα από μέσα σου, είτε αυτό είναι η οργή προς το σύστημα, είτε ο πόνος για μία γκόμενα, είτε η νεανική καύλα, είτε η γενική θέληση για ζωή όπως την γουστάρεις εσύ, χωρίς να πρέπει να σε περιορίσει κάποιος ή κάτι. Αυτά τα συναισθήματα, μόνο το Rock N' Roll μπορεί να σε κάνει να τα βγάλεις απο μέσα σου, και όχι τα σκυλάδικα που το μόνο που θα βγάλεις απο μέσα σου είναι η λιγούρα για τον κώλο που κουνιέται πάνω στο τραπέζι.


RNRT : Ποιο είναι το αγαπημένο σας είδος μουσικής;

Spades : Αγαπημένο είδος μουσικής....χμμ....Κοίτα....Γενικά όλοι μας γουστάρουμε τα ίδια.Rock/Hard Rock/Rock N' Roll, όπως θες πες το.
Μπορεί να έχουμε κάποιες μικρές διαφορές στα ακούσματα μας, π.χ ο Nikko κ εγώ γουστάρoυμε και λίγο Punk, o Jersey γουστάρει και AOR, ο Vaine γουστάρει και λίγο Goth, αλλά αυτό μόνο καλό μας κάνει, αφού έτσι υπάρχει μία ποικιλία απόψεων και ο καθένας έχει τις δικές του ιδέες πάνω στα κομμάτια μας.
Το θέμα είναι ότι δεν βγαίνουμε πολύ από τα όρια του Hard Rock και Heavy Metal, που είναι κυρίως η βάση μας.


RNRT : Έχετε ένα ξεχωριστό style στο ντύσιμό σας....Πώς εμπμνευστήκατε αυτό το style;

Jimmy Junk : Δεν νομίζω πως έχουμε κάτι διαφορετικό στο ντύσιμό μας. Εδώ και δεκαετίες, ο κόσμος που γουστάρει αυτή την μουσική, ντύνεται κυρίως κάπως έτσι. Είναι απλά μία αντίδραση αν θες.
Το γουστάρουμε, δεν μας ενδιαφέρει για το τι θα πει ο κόσμος, γιατί πολύ απλά κάνουμε κάτι που γουστάρουμε, ενω αυτός που θα σε κοιτάξει περίεργα, απλά για τους δικούς του λόγους, θέλει να είναι όπως και η πλειοψηφία. Εμείς γουστάρουμε να ανήκουμε σε αυτή την μειοψηφία όμως που ντυνόμαστε όπως γουστάρουμε εμείς και οχι όπως ''πρέπει''.


RNRT : Βλέπω ότι ο κόσμος σας αγαπάει και σας υποστηρίζει....Πώς νιώθετε για όλη αυτή την αγάπη και αυτή την υποστήριξη; Θα θέλατε να πείτε κάτι σε όλο αυτό τον κόσμο;

Jimmy Junk : Ακόμα είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε το αν ο κόσμος μας αγαπάει και μας υποστηρίζει. Σίγουρα υπάρχουν κάποια άτομα, που μας γουστάρουνε και μας υποστηρίζουν αυτά τα χρόνια, ειδικά όλη αυτή την περίοδο μέχρι και πριν λίγους μήνες, που είχαμε τα χάλια μας ως μπάντα και απλά θέλαμε να τα παρατήσουμε τελείως, υπήρχαν κάποια άτομα που μας ανέβαζαν το ηθικό και μας βοηθήσανε να το παλέψουμε.
Τους ευχαριστούμε για αυτό, ξέρουν ποιοι είναι και φυσικά χαιρόμαστε και ευχαριστούμε όλους όσους τώρα μας έμαθαν και γουστάρουν την μουσική μας και μας υποστηρίζουν.


RNRT : Τώρα ετοιμάζεστε να βγάλετε ένα album....Πώς νιώθετε για αυτό το album;

Nikko Lust : Είναι απλά ότι πιο ευχάριστο αυτό. Μπορεί να είναι απλά ένα ακόμα demo album στην μουσική βιομηχανία. Για εμάς όμως, μετά από τόσες αναποδιές τα τελευταία 3 χρόνια, εντελώς ανενεργοί ως μπάντα, είναι απλά μία δικαίωση. Είναι κάτι που θέλαμε μέσα μας τόσο πολύ, ένα αποθημένο που δεν έλεγε να βγει και στο οτι έφτασε τελικά αυτή η ώρα να βγάλουμε αυτά τα κομμάτια προς τα έξω, είναι ένα απ' τα ευχάριστα όνειρα που γίνονται πραγματικότητα. Και σε αυτό μεγάλο ρόλο παίζει ο Vaine, που τον βρήκαμε και μπήκε αμέσως στο κλίμα και γουστάρει την όλη φάση όπως οι υπόλοιποι.


RNRT : Τι συμβολίζει για εσάς το τραγούδι σας "We Want War";

Spades :  To κομμάτι αυτό έχει να κάνει με την ιδέα του party ας πούμε. Γυναίκες, σεξ, πολ΄θ αλκοόλ, δυνατή μουσική, ένας χαμός γενικά, μια εικόνα έντονης διασκέδασης από όλες τις απόψεις, σε σημείο αυτοκαταστροφής.
Καλώς ή κακώς, κάπως έτσι είναι και η καθημερινότητά μας δηλαδη....και το γουστάρουμε ο,τι κ αν λενε κάποιοι.



JunkYard 69 : Eυχαριστούμε το Rock N' Roll Town για το interview, keep on rockin' και συνεχίστε αυτό που κάνετε γιατί η ελληνική σκηνή έχει ανάγκη από υποστήριξη.
ROCK N' ROLL MOTHERFUCKERS!


Το Rock N' Roll Town ευχαριστεί τους JunkYard 69 για αυτή την συνεργασία και τους εύχεται καλή πορεία και πολλές επιτυχίες.

Το συγκρότημα μπορείτε να το βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους :

Facebook Page: http://www.facebook.com/?ref=home#!/JunkYard69
ReverbNation: http://www.reverbnation.com/junkyard69
MySpace Profile: http://www.myspace.com/junkyard69s
Youtube Channel: http://www.youtube.com/user/MrRockyoutohell




Steve Xanthis

Δεν υπάρχουν σχόλια: