Ο Obama Είναι Ενάντια Στις Gibson Κιθάρες; - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Obama Είναι Ενάντια Στις Gibson Κιθάρες;


Οι κιθάρες Gibson είναι μία από τις καλύτερες μάρκες κιθάρας σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι από τους μεγάλους κιθαρίστες έχουν παίξει με μία Gibson κιθάρα. Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. έχει άλλη γνώμη όμως για αυτές τις κιθάρες.

Πριν λίγες μέρες, ένοπλοι πράκτορες της αμερικανικής οργάνωσης προστασίας της άγριας ζωής και της άγριας φύσης εισέβαλαν στα γραφεία και σε δύο εργοστάσια της εταιρίας. Έτσι, κατάσχεσαν παλέτες ξύλου τριανταφυλλιάς, έβενου, καθώς επίσης και πολλές κιθάρες και αρχεία υπολογιστών.

Ο ισχυρισμός είναι ότι η Gibson εισήγαγε παράνομα το εξωτικό ξύλο που χρησιμοποιεί για την κατασκευή μερών των οργάνων της. Για την ακρίβεια, οι κατηγορίες αναφέρουν πως το ξύλο που εξήχθη από την Ινδία για τη Gibson απαγορευόταν να βγει από τη χώρα και κατά συνέπεια να εισαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως αν το ξύλο είχε επεξεργαστεί από εργάτες στην Ινδία, θα ήταν απολύτως νόμιμο.

Το δικαστήριο δεν έχει πάρει τελική απόφαση ακόμη και η Gibson παλεύει να πάρει το «ξύλο της πίσω». Το ξύλο με το οποίο θα φτιάξει κιθάρες, τις οποίες ονειρεύεται να έχει στα χέρια του κάθε νέο παιδί που σκέφτεται τον εαυτό του ως rockstar.




Steve Xanthis

Δεν υπάρχουν σχόλια: