Αποκλειστική Συνέντευξη Των Sorrows Path Στο Rock N' Roll Town - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Αποκλειστική Συνέντευξη Των Sorrows Path Στο Rock N' Roll Town


Το συγκρότημα από την Αθήνα, Sorrows Path, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Rock N' Roll Town. Δημιουργήθηκε το 1993 και αποτελείται από τον Σταύρο Γιαννάκο στο μπάσο, τον Άγγελο Ιωαννίδη στα φωνητικά, τον Φώτη Μουντούρη στα τύμπανα και τους Κώστα Σαλωμίδη και Γιάννη Τζιλιγκάκη στις κιθάρες.

RNRT : Πώς αποφασίσατε να κάνετε τους Sorrows Path;

Sorrows Path : Oι Sorrows Path δημιουργήθηκαν το Νοέμβριο του 1993 από το μπασίστα Τάκη Δρακόπουλο και τον κιθαρίστα Κώστα Σαλωμίδη, με σκοπό να ακολουθήσουν τη doom metal μουσική και φιλοσοφία! Τα πρώτα τους είδωλα ήταν οι μεγάλοι του είδους, Memento Mori, Solitude Aeturnus και Candlemass! Φυσικά με την πάροδο του χρόνου αποστασιοποιηθήκαμε από τις μπάντες αυτές με σκοπό να προσφέρουμε και κάποιο προσωπικό στυλ, χωρίς να φυσικά να απαρνούμαστε τις ρίζες μας!


RNRT : Πώς προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος;

Sorrows Path : Πρόεκυψε από την αρχή….Όταν ακόμα οι δύο ιδρυτές δεν είχαν βρει άλλα μέλη, πράγμα βέβαια που συνέβη άμεσα, αφού μετά από λίγες μέρες άρχισαν ακροάσεις σε  μουσικούς. Έπεσαν κάποια ονόματα στο τραπέζι και στην πρόταση του κιθαρίστα για το όνομα Sorrows Path, συμφώνησε με τόσο μεγάλη θέρμη ο μπασίστας που το θέμα έκλεισε άμεσα! Στη συνείδηση μας από την αρχή, το μονοπάτι της θλίψης (των θλίψεων) ήταν άμεσα συνδεδεμένο με τη ζωή όλων εμάς των ανθρώπων. Μια ζωή που όπως και να τη διάγουμε, όμορφα  ή άσχημα, με μικρότερη ή μεγαλύτερη διάρκεια, έχει ένα γρήγορο τέλος! Από αυτή λοιπόν την άποψη τη θεωρούμε ένα μάταιο μονοπάτι της λύπης….Αλλά ακόμα και αν η ζωή μας ήταν αιώνια, η ματαιότητα θα εξακολουθούσε να υπάρχει: ο άνθρωπος θα ήταν σαν ένα θλιμμένο βαμπίρ χαμένος μέσα σε μία αιωνιότητα χωρίς σκοπό!


RNRT : Επιλεχθήκατε μετά από ψηφοφορία και κατόπιν επιλογής των ίδιων των Sanctuary ανάμεσα σε τρεις μπάντες, να κάνετε support στην συναυλία τους στη Θεσσαλονίκη....Τι σημαίνει για εσάς αυτό το support;

Sorrows Path : Πραγματικά είμαστε απίστευτα ικανοποιημένοι! Πέρα από το ότι οι Sanctuary είναι, κατά τη γνώμη μας, μια από τις μεγαλύτερες metal μπάντες παγκοσμίως παρότι κυκλοφόρησαν μόνο δύο άλμπουμ στο παρελθόν, ήταν πολύ σημαντικό για μας να δώσουμε ένα μεγάλο live στη συμπρωτεύουσα μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ μας! Βλέπεις το τελευταίο που δώσαμε ως support των Ιταλών Wotan, ήταν λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ.


RNRT : Αυτές τις μέρες είχατε πάει στην Κύπρο για ένα live με τρία μεγάλα ονόματα. Τους Stratovarius, τους Sabaton και τους Rotting Christ....Πώς ήταν αυτή η εμπειρία για εσάς;

Sorrows Path : Μόνο και μόνο η αναφορά αυτών των ονομάτων όπως και άλλων σημαντικών σαν τους Έλληνες Nightstalker, Bare Infinity καθώς και τους Κυπρίους Arrayan Path, Blynd και πολλούς άλλους, δείχνει ότι αυτό το τριήμερο φεστιβάλ AGIA NAPA YOUTH FESTIVAL ήταν μια πολύ σημαντική διοργάνωση! Ήταν μια όμορφη εμπειρία και ήταν όλα τέλεια….απίστευτο κοινό, άψογη και επαγγελματική διοργάνωση από όλες τις απόψεις.


RNRT : Με ποιά άλλα συγκροτήματα θα θέλατε να παίξετε μαζί;

Sorrows Path : Δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση! Το μόνο που θέλουμε είναι να παίζουμε με μπάντες που σέβονται τις άλλες μπάντες καθώς και το κοινό…,δηλαδή με μπάντες που σέβονται τους εαυτούς τους.


RNRT : Τον Οκτώβριο του 2010 κυκλοφορήσατε ένα νέο album....Τι σημαίνει αυτό το album για εσάς και αποφασίσατε το όνομα αυτού του δίσκου;


Sorrows Path : Κυκλοφορήσαμε ένα άλμπουμ, το "The Rough Path Of Nihilism" που ήταν κατ’ ουσία η πρώτη μας ολοκληρωμένη δουλειά, αφού το προηγούμενο άλμπουμ μας, το "Resurrection" (2006), ήταν απλώς το remaster των demos μας. Ήταν πολύ σημαντικό γιατί με αυτό δείξαμε ποιοι είναι πραγματικά οι Sorrows Path σήμερα! Το όνομα του δίσκου συνάδει με τη γενική φιλοσοφία της μπάντας! Το δύσβατο μονοπάτι του μηδενισμού ίσως είναι η ίδια μας η ζωή! Πρέπει να απορρίψεις όλα τα δόγματα και ότι έχει εντυπωθεί στην ψυχή σου, ώστε να μπορέσεις να βρεις την πραγματική σου φύση, το παιδί και το ζώο που κρύβεις μέσα σου! Από την άλλη, επειδή σε ότι κάνεις βρίσκεις τη ματαιότητα, κάθε επιθυμία γεννάει νέους πόνους και όλα τελειώνουν πρέπει να μη γαντζώνεσαι από πεπερασμένα αγαθά, αλλά να μπορείς να αναζητάς την αληθινή επαφή με τους συνανθρώπους σου μέσα από τη διαδικασία της κατανόησης του πόνου και της συμπόνιας. Αυτά μέσες-άκρες είναι τα θέματα που πραγματεύεται το άλμπουμ, μέσα από αλληγορίες βέβαια, ως επί το πλείστον!



Sorrows Path : Σας ευχαριστούμε πολύ για την τιμή αυτής της συνέντευξης! Σας ευχόμαστε να έχετε πάντα αρμονία και να μην ξεχνάτε ότι…doom rules eternally!


Το Rock N' Roll Town ευχαριστεί τους Sorrows Path για αυτή την συνεργασία και τους εύχεται καλή πορεία και πολλές επιτυχίες.

Το συγκρότημα μπορείτε να το βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους :

Official Site: http://www.sorrowspath.net/
Facebook Page: http://www.facebook.com/pages/Sorrows-Path/231758435470
MySpace Profile: http://www.myspace.com/sorrowspathmusic




Steve Xanthis

Δεν υπάρχουν σχόλια: