Αποκλειστική Συνέντευξη Των Terra Incognita Στο Rock N' Roll Town - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Αποκλειστική Συνέντευξη Των Terra Incognita Στο Rock N' Roll Town


Το συγκρότημα από την Αθήνα, Terra Incognita, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Rock N' Roll Town. Δημιουργήθηκε το 2010 και αποτελείται από τον Billy Vass στα φωνητικά, τον Dimitri Stavro στις κιθάρες, τον George Douka στο μπάσο και τον Pano Lepetso στα drums.

RNRT : Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε τους Terra Incognita;

Terra Incognita : Οι Terra Incognita ξεκίνησαν από μια μπάντα διασκευών η οποία ουσιαστικά άρχισε να παίρνει μορφή με την έλευση στα drums του Πάνου Λεπέτσου. Ήμασταν πολύ τυχεροί να βρούμε στο δρόμο μας τον Billy Vass με τον οποίο μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για το progressive / melodic metal. Εκείνη τη στιγμή ουσιαστικά δημιουργήθηκαν οι Terra Incognita, αφού αρχίσαμε να δουλεύουμε σε υλικό δικό μας. Η προσθήκη του Γιώργου Δούκα στο μπάσο, ήταν αναγκαία για να μπορέσει η μπάντα να ανοίξει σωστά τα φτερά της. Όλη αυτή η προσπάθειά μας έχει δημιουργηθεί για να βγάλουμε προς τα έξω το πάθος μας και την αγάπη μας για τη μουσική αυτή. Προσωπικά, δικός μου στόχος είναι με την μουσική των Terra, να αγγίξω έστω και μία ψυχή, όπως έχουν αγγίξει εμάς συγκροτήματα σαν τους Dream Theater, Fates Warning, Queensryche κ.α.  Έστω και ένα άτομο να καταφέρει να αγγίξει η μουσική των Terra εμείς θα είμαστε κάτι παραπάνω από ευτυχισμένοι.


RNRT : Τι σημαίνει το όνομα του συγκροτήματος;

Terra Incognita : Το Terra Incognita σημαίνει στα λατινικά "Η άγνωστη γη". Ο νονός είναι ο Πάνος Λεπέτσος (drums) και όταν ήρθε με την ιδέα του ονόματος όλοι μας το δεχτήκαμε. Πιστεύω, ότι εκφράζει απόλυτα τη μουσική μας, αφού μέσα από τους κλασσικούς  heavy metal δρόμους προσπαθούμε να κάνουμε κάτι φρέσκο, κάτι ανεξερεύνητο. Τώρα αν το έχουμε καταφέρει, αυτό ο χρόνος θα το δείξει. Το όνομα πάντως σε γενικές γραμμές για τρεις λόγους επιλέχτηκε. Λόγω μουσικής, της  ατμόσφαιρας και επειδή είναι και πολύ ωραίο σαν όνομα.


RNRT : Τώρα είστε έτοιμοι για την κυκλοφορία ενός album....Πώς αισθάνεστε για αυτό;

Terra Incognita
: Απίθανα. Το συναίσθημα είναι εκπληκτικό. Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία τουλάχιστον για εμάς. Όλη αυτή η αναμονή να γραφτούν όλα τα tracks, να γίνει το μιξάρισμα και η παράγωγή του album, μόνο με την γέννηση ενός παιδιού μπορώ να την συγκρίνω. Ελπίζω να αρέσει και να μπορέσουμε  να δώσουμε ένα ακόμη καλό album στην ελληνική metal σκηνή που τόσο το αξίζει.  


RNRT : Ποιο πιστεύετε ότι είναι το καλύτερο τραγούδι του album;

Terra Incognita : Ωχ....πραγματικά δεν θέλουμε να ακουστεί κλισέ, αλλά δεν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε σε καμία περίπτωση. Έτσι και αλλιώς, είναι τόσο διαφορετικά τα τραγούδια μεταξύ που είναι πάρα πολύ δύσκολο να διαλέξουμε κάτι. Αν μας έβαζες ένα πιστόλι στο κεφάλι και έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξουμε....μάλλον το ομώνυμο (Terra Incognita) θα διαλεγαμε. Και αυτό για προσωπικούς λόγους. Αλλά και πάλι. Δύσκολα. Υπάρχουν από τις straightforward στιγμές όπως το "Outcome" ή το "Wont You" μέχρι τις επικές στιγμές "Efialtis" ή και τις progressive μας στιγμές "Cage Of Sins", που όλες είναι τόσο διαφορετικές και σε κάποια περίπτωση να είναι το αγαπημένο μας κομμάτι . Πολύ δύσκολη ερώτηση.


RNRT : Που μπορεί να σας δει και να σας ακούσει ο κόσμος αυτή την χρονική περίοδο;

Terra Incognita : Αυτή την περίοδο είμαστε συγκεντρωμένοι στο να τελειώσουμε το album μας, έτσι ώστε να είναι έτοιμο για το High Voltage Festival 2011 στο οποίο συμμετέχουμε στις 16 Οκτωβρίου 2011, στο Κύτταρο. Από εκεί  και πέρα έχουμε και άλλα πράγματα στα σκαριά, αλλά ακόμη είναι νωρίς να τα ανακοινώσουμε.  Μπορείτε όμως μέσα από το website μας http://www.terra-inc.gr/ ή από το facebook μας να ενημερώνεστε για τις live εμφανίσεις μας. Σας περιμένουμε όλους στο High Voltage Festival λοιπόν.



Terra Incognita : Πολύ καλή προσπάθεια, φτιαγμένη με μεράκι. Έχοντας περάσει  και εγώ (Δημήτρης) παλιότερα από web zine ξέρω ότι είναι κάτι που θέλει υπομονή και επιμονή. Είναι πολύ ωραίο web zine και περιμένουμε περισσότερα (festival, radio κλπ...). Το κυριότερο είναι ότι φιλοξενείτε στη σελίδα σας νέα συγκροτήματα σαν εμάς, και αυτό είναι πού σημαντικό. Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε μετά την κυκλοφορία του album μας. Ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία.


Το Rock N' Roll Town ευχαριστεί τους Terra Incognita για αυτή την συνεργασία και τους εύχεται καλή πορεία και πολλές επιτυχίες.

Το συγκρότημα μπορείτε να το βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους :

Official Page: http://www.terra-inc.gr/
Facebook Page: http://www.facebook.com/pages/Terra-Incognita/298973998298




Steve Xanthis

Δεν υπάρχουν σχόλια: