Αποκλειστική Συνέντευξη Των Topgun Στο Rock N' Roll Town - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Αποκλειστική Συνέντευξη Των Topgun Στο Rock N' Roll Town


Το συγκρότημα από την Αθήνα, Top Gun, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Rock N' Roll Town. Δημιουργήθηκε το 2006 και αποτελείται από Ace Topgun (Ορέστη Νικολόπουλο) στην ρυθμική κιθάρα, τον Wild Youth (Γιώργο Αποστολάκη) στα φωνητικά, τον J.b. Crush (Γιάννη Μπέλμπα) στα drums, τον Caveman (Μάνο Δολάζα) στο μπάσο και τον Fotoven (Φώτη Λάμαρη) στα πλήκτρα.

RNRT : Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε τους Topgun;

Wild Youth : Γεια σας πρώτα από όλα και σας ευχαριστούμε που μας φιλοξενείτε στο Rock N' Roll Town!!!! Εγώ προσωπικά είχα ξενερώσει αρκετά στον τομέα της μουσικής και σκεφτόμουνα να σταματήσω γιατί δεν έβρισκα κάτι που να με γεμίζει όσο θα ήθελα και αποφάσισα να δώσω άλλη μία ευκαιρία στον εαυτό μου να κάνω κάτι που μου αρέσει....έτσι έβαλα μια αγγελία ότι ψάχνω μουσικούς και με πήρε η κοπέλα του Ace τηλ. ότι ενδιαφέρεται να κάνει κάτι και εκείνη αλλά μετά από διάφορους διαλόγους και συμβάντα βρεθήκαμε με τον Ace να ανταλάζουμε υλικό και να συζητάμε να κάνουμε κάτι μαζί....από εδώ και πέρα μπορεί να συνεχίσει ο Ace το story....

Ace Topgun : Καλησπέρα και από εμένα! Ουσιαστικά οι Topgun ξεκίνησαν το 2006 σαν το προσωπικό μου Project (εξου και το όνομα), όταν το συγκρότημα στο οποίο ήμουν τότε δεν ήθελε να συμπεριλάβει κάποια από τα κομμάτια που έγραφα, είτε διότι δεν άρεσαν είτε διότι δεν ταίριαζαν στο στυλ του. Και επειδή τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο, αποφάσισα να ξεκινήσω κάτι τελείως δικό μου. Έτσι παράλληλα με τις ηχογραφήσεις των κομματιών μου, άρχισα να ψάχνω μέλη, με πρώτο απ'όλους τον τότε drummer της μπάντας που έπαιζα, ο οποίος με βοήθησε πολύ στις ηχογραφήσεις και με τον οποίο ακόμα παίζουμε μαζί. Στη συνέχεια, έψαχνα να βρω τραγουδιστή ο οποίος να μπορεί να τραγουδήσει τα κομμάτια με τον τρόπο που αυτά πρέπει να ερμηνευτούν. Ήρθα σε επαφή με κάποιους γνωστούς μου τραγουδιστές, όμως η προσπάθειες δεν τελεσφόρησαν. Ώσπου, γνώρισα τον Wild Youth με τον τρόπο που εξιστόρησε προηγουμένως. Να σημειώσω, ότι το τωρινό Line-Up του συγκροτήματος είναι το εξής: Wild Youth (Γιώργος Αποστολάκης) - Φωνή, Ace Topgun (Ορέστης Νικολόπουλος) - Ρυθμική Κιθάρα, J.B Crush (Γιάννης Μπέλμπας) - Drums, Fotoven (Φώτης Λάμαρης) - Πλήκτρα, Caveman (Μάνος Δολάζας) - Μπάσο. Αυτό τον καιρό είμαστε στην αναζήτηση για Lead Κιθαρίστα.


RNRT : Από ποια ηλικία ασχολείται ο καθένας σας με την μουσική;

Wild Youth
: Χμ....καλή ερώτηση! Για να πω την αλήθεια δέν θυμάμαι....αλλά όσο καιρό θυμάμαι τον εαυτό μου άκουγα αυτό το είδος μουσικής....και δεν μιλάω για melodic hard rock/aor εννοώ γενικά Rock που στην ουσία εγώ το λέω Rock N Roll δεν μου αρέσει που κάποιοι το έχουν χέσει εντελώς το θέμα και είναι τόσο τυφλοί ώστε να το καταλάβουν αυτό και βάζουν τίτλους και κατηγορίες....το rock n roll είναι ένα δέντρο με κλαδιά όπου απλά επιλέγεις πιο από αυτά σου αρέσει πιο πολύ....anyway όλοι στην οικογένεια (σχεδόν) ακούνε Rock N Roll και παίζουν διάφορα όργανα και είχαν και δικές τους μπάντες όπου συγκεκριμένα ο πατέρας μου έχει γράψει και πολύ γνωστά κομμάτια όπως το ''εσύ μου'πες πώς μ'αγαπάς'' των 2002 GR οπότε καταλαβαίνετε πως είχα από μικρός το μικρόβιο....άρχισα να μαθαίνω κιθάρα μετά άρχισα να ασχολούμαι και με άλλα όργανα μιάς και υπήρχαν στο σπίτι και κατέληξα να τραγουδάω....

Ace Topgun : Εγώ ξεκίνησα να ακούω Rock από το δημοτικό, και ονειρευόμουν να μάθω κιθάρα και να παίζω σε συγκρότημα, και στο τέλος της πρώτης λυκείου, όπου και αγόρασα την πρώτη μου κιθάρα, το όνειρο άρχισε να γίνεται πραγματικότητα....


RNRT : Τι σημαίνει η μουσική για εσάς;

Wild Youth : Για εμένα η μουσική είναι τρόπος έκφρασης αισθημάτων και συναισθημάτων και όχι κάτι που απλά το βάζεις να το ακούσεις για να περάσει η ώρα σου....σε αυτό βέβαια βάζει και λίγο το χεράκι του το rock n roll που δεν είναι ένα είδος μουσικής διασκέδασης όπου πετάς τα λεφτά σου σε λουλούδια και ποτά και χαίρομαι που δεν αρέσει σε πολλούς γιάτι δέν πιάνουν το νόημα του....αυτό μας κάνει ακόμα πιο ξεχωριστούς και προσγειωμένους στην πραγματικότητα (αυτούς που ακούμε rock n roll εννοώ) και δεν μπαίνουμε στον κόπο να αρκεστούμε στον Πάνο Κιάμο κτλ κτλ κτλ και στα υπόλοιπα σκυλοειδή ακούσματα όπου όλα μιλάνε για το ίδιο πράγμα....γενικά δέν έχω πρόβλημα με τα είδη αλλά δεν βρίσκω και κάτι σε αυτά. Εγώ μπορώ και εξωτερικεύω τα συναισθήματά μου καλύτερα με την μουσική παρά με τον προφορικό λόγο....είναι δηλαδή ένας τρόπος επικοινωνίας για εμένα...και έτσι πιστεύω πως επικοινωνούμε και με τα παιδιά στην υπόλοιπη μπάντα....αυτό ήταν που έψαχνα και ήθελα που σας έλεγα και πριν!!!! Κκαι να σημειώσω πως είμαι πολύ ευτυχισμένος και τυχερός που επιτέλους βρήκα άτομα που να συνεννοούμαι πλήρως και υπάρχει εγκεφαλίκη επικοινωνία!

Ace Topgun : Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον (Γιώργη!!!!!!! χαχαχαχαχαχα) και θα παραθέσω και μια δική του ατάκα (Music Creation Is A Gift From God).


RNRT : Είστε κοντά στο να κυκλοφορήσετε κάποιο album αυτό τον καιρό;

Ace Topgun
: Θέλουμε να κυκλοφορήσουμε cd, αλλά ψάχνουμε να βρούμε σοβαρή και καλή εταιρία, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών είναι της πλάκας. Μας έχουν προσεγγίσει πάρα πολλές εταιρίες, αλλά τις έχουμε απορρίψει γιατί οι όροι τους είναι επιεικώς αστείοι. Έχουμε ηχογραφήσει τον 1ο μας δίσκο ονόματι "Time To Rock" σε demo μορφή, τελειώνουμε τον 2ο μας δίσκο ονόματι "Dirty Wheels'n'High Heels", επίσης σε demo μορφή, βρισκόμαστε περίπου στη μέση του 3ου μας δίσκου, ονόματι "High On Rock'n'Roll", επίσης σε demo μορφή, έχουμε ξεκινήσει τον 4ο δίσκο μας ο οποίος θα είναι με ελληνικό στίχο,(δεν έχουμε αποφασίσει τίτλο του δίσκου) και έχουμε ξεκινήσει και τον 5ο δίσκο μας, με ξένο στίχο και αυτός....(δεν έχουμε αποφασίσει τίτλο). Επίσης έχουμε ηχογραφήσει ένα single για μια φιλανθρωπική συναυλία που δεν έγινε ποτέ, και για την οποία αφήνω τον Wild Youth να σας μιλήσει....

Wild Youth : Τα δύσκολα σε εμένα ε? χαχαχαχα! Το single αυτό γράφτηκε κατά έναν περίεργο και μυστήριο τρόπο και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα....Ήμασταν για καφεδάκι με τον Ace στην περιοχή μου στην Πετρούπολη στο Τέρα Πέτρα οπού ακριβως από δίπλα είναι το θέατρο πέτρας....ένας συναυλιακός χώρος οπού έχει φιλοξενήσει πάρα πολύ γνωστούς καλιτέχνες όπως Χάρις Αλεξίου,Παπακωνσταντίνου κτλ και ο Ace πέταξε την ατάκα....!!!! Εδώ είναι για συναυλία! Και όπως καταλαβαίνετε δεν χάσαμε χρόνο για να σκεφτούμε το project. Τελικά αποφασίσαμε πως θα είναι φιλανθρωπική συναυλία για το χαμόγελο του παιδιού....έτσι αμέσως ξεκίνησα να γράφω στίχους μαζί με τον Ace και να δουλεύουμε πάνω σε ένα μουσικό track που είχα μισο-αρχίσει χωρίς να έχω αποφασίσει το πώς θα καταλήξει. Ξέραμε απλά πως είναι αυτό που χρειαζόταν για το project....έτσι λοιπόν ο Δήμος Πετρούπολης μας παραχώρησε το θέατρο Πέτρας για αυτήν την συναυλία μόνο που δυστυχώς δεν έγινε ποτέ γιατί ο Δήμαρχος θεώρησε  πως τα λεφτά του Δήμου έπρεπε να πάνε στην περιοχή λόγο προεκλογικής περιόδου για να φανεί γαμάτος ωστε να τον ξαναψηφίσουν....με αυτόν τον τρόπο στέρησε πολλές χιλιάδες ευρό από τα παιδιά, διότι το εισητήριο ήταν δέκα ευρό και το θέατρο χωράει 5.000 κόσμο. Εμείς πιστεύουμε πως το θέατρο θα είχε τουλάχιστον 3.500 κόσμο....οπότε φανταστείτε το ποσό....3 μέρες λοιπόν πριν την συναυλία ακυρώθηκε με άσχημο και πλάγιο τρόπο το Live....Το τραγούδι λέγεται ''The smile of the child'' όπου το αφιερώνουμε στον Ανδρέα Γιαννόπουλο τον οραματιστή του χαμόγελου. Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι εδώ http://www.youtube.com/watch?v=kUj2se2M_FY


RNRT : Τους στίχους των τραγουδιών σας ποιος τους γράφει;

Ace Topgun
: Τους στίχους τους γράφουμε εγώ, ο Wild Youth και ο J.B. Crush, είτε όλοι μαζί, είτε ανά δύο είτε ο καθένας μόνος του, ανάλογα την περίσταση....!!!!

Wild Youth : Και να συμπληρώσω επίσης πως το ίδιο γίνεται και με την μουσική των κομματιών. Όλοι μας έχουμε γνώσεις πάνω στα μουσικά όργανα που χρειάζονται για να γραφτεί ένα τραγούδι και ο καθένας πετάει την ιδέα του και καταλήγουμε στο τελικό αποτέλεσμα....δουλέυουμε δηλαδή ως ένας από κοινού μουσικός εγκέφαλος!!!!


RNRT : Με ποιους θα θέλατε να παίξετε μαζί κάποια στιγμή στο μέλλον;

Wild Youth : Θα σου πω απλά με ποιους θα ήθελα να βρεθώ στην ίδια σκηνή γιατί αυτοί που θέλω έχουν είτε διαλυθεί είτε πεθάνει είτε δεν κάνουν πλέον κάτι. Sebastian Bach ο πρώτος γιατί για εμένα ήταν ο δάσκαλος μου που με έκανε να τραγουδάω όπως τραγουδάω αν και θα προτιμούσα σαν σύνολο τους Skid Row αλλά δυστυχώς την ιστορία την ξέρετε και όσο να ναι το τωρινό Line up των Skid Row είναι απαίσιο κατά την γνώμη μου. Οι υπόλοιποι είναι : Ian Gillan,Freddy Mercury,
Savatage,Wasp (οπωσδήποτε!!!!) λατρεύω τον Blackie όχι μόνο σαν τραγουδιστή μουσικό κτλ κτλ αλλά και για τα πιστεύω του επειδή έχουμε τα ίδια, Led Zeppelin και πολλούς άλλους μην σας κουράσω! Όσο για πιο νέα συγκροτήματα ελληνικά υπάρχουν κάποιοι που θα ήθελα να παίζαμε μαζί για τον λόγο του ότι δεν παίζουν απλά για να παίζουν. Προσπαθούν να το κρατήσουν ζωντανό το θέμα κάτι που λείπει από πολλές μπάντες διότι σκέφτονται μόνο το πώς θα φανούν....!!!!

Ace Topgun : Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο συγκρότημα που θα ήθελα να παίξουμε μαζί, οποιοδήποτε μεγάλο όνομα των προηγούμενων δεκαετιών είναι πάντα επιθυμία και πρόκληση.



Wild YouthΣας ευχαριστούμε πολύ που μας φιλοξενήσατε και για την αξιότιμη προσπάθεια σας να μπείτε στην διαδικασία να βοηθάτε συγκροτήματα και να τα βγάζετε στο προσκήνιο γιατί η Ελλαδίτσα το χρειάζεται σε τεράστιο βαθμό....εύχομαι λοιπόν να σας πάνε και εσάς όλα δεξιά και να δείτε την δουλεία σας να πιάνει τόπο!!!!

Ace Topgun : Η προσπάθεια που κάνει το Rock N' Roll Town φαίνεται φιλότιμη, μια ενδιαφέρουσα ιδέα θα ήταν η διοργάνωση φεστιβάλ....!!!!


Το Rock N' Roll Town ευχαριστεί τους Topgun για αυτή την συνεργασία και τους εύχεται καλή πορεία και πολλές επιτυχίες.

Το συγκρότημα μπορείτε να το βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους :

Facebook Pagehttp://www.facebook.com/pages/TOPGUN/326072330541

MySpace Profilehttp://www.myspace.com/topgunrock
Youtube Channelhttp://www.youtube.com/user/TopgunAor
Reverbnation
http://www.reverbnation.com/topgunrock 
Jumping Fish Profilehttp://www.jumpingfish.gr/topgun




Steve Xanthis

Δεν υπάρχουν σχόλια: