Αποκλειστική Συνέντευξη Των Tutankhamun Στο Rock N' Roll Town - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Αποκλειστική Συνέντευξη Των Tutankhamun Στο Rock N' Roll Town


Το συγκρότημα από την Κύπρο, Tutankhamun, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Rock N' Roll Town. Δημιουργήθηκε το 2002 και αποτελείται από τον Κωνσταντίνο Γιαννούλη στα φωνητικά και στην κιθάρα, τον Νικόλα Χριστοδούλου στα  φωνητικά και στην κιθάρα, τον Αντώνη Πολυβίου στα πλήκτρα, τον Κωνσταντίνο Χριστοφή στο μπάσο και τον Σάββα Χρίστου στα drums.

RNRT : Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε τους Tutankhamun;

Tutankhamun : Λοιπόν η ιστορία ξεκινάει πριν περίπου 9 χρόνια όταν άρχισε να δημιουργείται η επιθυμία μας να δημιουργήσουμε ένα συγκρότημα έτσι ώστε να δοκιμάσουμε τις δυνατότητές μας και να εξελιχθούμε ως μουσικοί. Βέβαια στη συνέχεια αφιερώναμε όλο και περισσότερο χρόνο και φτάσαμε στο σημείο σήμερα να μην μπορούμε να φανταστούμε τους εαυτούς μας να μην είναι μέρος αυτού του συγκροτήματος!


RNRT : Πώς προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος;

Tutankhamun : Το όνομα Tutankhamun προέρχεται από έναν Αιγύπτιο Φαραώ. Ο Αντώνης σκέφτηκε να υιοθετήσουμε το συγκεκριμένο όνομα αφού βρήκε συναρπαστικές διάφορες πτυχές της ιστορίας του Φαραώ αυτού, όπως το γεγονός ότι πέθανε στην ηλικία των 18 ετών και ότι με το όνομά του συνδέθηκε ιδιαίτερα η κατάρα των Φαραώ. Η ιδέα μας βρήκε σύμφωνους και έτσι βρήκαμε το όνομα του συγκροτήματος.


RNRT : Τι έχετε να πείτε για την μουσική παιδεία και βιομηχανία της Κύπρου σε σχέση με αυτή της Ελλάδας;

Tutankhamun : Αρχικά για τη βιομηχανία μπορούμε πολύ εύκολα να πούμε ότι είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη αφού υπάρχουν ελάχιστες ευκαιρίες και υποστήριξη για μουσικούς, οποιουδήποτε είδους, να χτίσουν όνομα και καριέρα.
Η μουσική παιδεία αντιθέτως συνεχώς και αυξάνεται ενώ και η Ελλάδα βοηθά σε αυτό όπως π.χ. με την βοήθεια που έδωσαν στην Κύπρο στο να οργανώσει με μεγάλη επιτυχία και αυτή το πρώτο δικό της Schoolwave, το 2010, ένας θεσμός που μόνο καλό μπορεί να κάνει σε συμμετέχοντες και θεατές. Το μόνο αρνητικό είναι πως πολλά καταξιωμένα συγκροτήματα και καλλιτέχνες είναι άγνωστοι στο νησί ενώ στην Ελλάδα απ'ότι μπορούμε να δούμε έχετε πιο διευρυμένους ορίζοντες.


RNRT : Θα θέλατε ποτέ να παίξετε στην Ελλάδα;

Tutankhamun : Σίγουρα θα θέλαμε πολύ να παίξουμε στην Ελλάδα για πολλούς λόγους. Είχαμε διάφορες προσφορές για να παίξουμε ειδικά σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αλλά λόγω των σπουδών μας δεν καταφέραμε να μαζευτούμε όλοι εδώ. Για τον ίδιο λόγο δεν καταφέροαμε να παίξουμε σε ένα φεστιβάλ στην Αμερική όπου μας είχε προταθεί, αλλά όλος ο χρόνος είναι μπροστά μας και νιώθουμε ότι τα καλύτερα έρχονται!


RNRT : Ποιο από όλα τα τραγούδια σας είναι το αγαπημένο τραγούδι του καθενός σας;

Tutankhamun : Αν έπρεπε να επιλέξουμε ένα θα επιλέξαμε τα εξής:
Κωνσταντίνος Γ. : Music is my only love
Νικόλας, Κωνσταντίνος Χ. : Sexy lady
Αντώνης : Angels and demons
Σάββας : One night stand



RNRT : Με ποια συγκροτήματα θα θέλατε να παίξετε μαζί;

Tutankhamun : Μέχρι τώρα στην πορεία μας έχουμε επηρεαστεί από πολλά συγκροτήματα όμως τα είδωλά μας και πιθανόν αυτοί που θα επιλέγαμε να ήταν οι MUSE, Metallica, AC/DC και KISS.



Tutankhamun : To Rock N' Roll Town είναι μια εξαιρετική σελίδα που δίνει την ευκαιρία σε πολλούς μουσικούς να ακουστούν και να εκφραστούν, στο κοινό να γνωρίσει νέους ήχους και μας ενημερώνει φυσικά για τα μουσικά νέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Του ευχόμαστε να συνεχίσει την καλή δουλειά και να μεγαλώνει όσο περνάει ο χρόνος!


Το Rock N' Roll Town ευχαριστεί τους Tutankhamun για αυτή την συνεργασία και τους εύχεται καλή πορεία και πολλές επιτυχίες.

Το συγκρότημα μπορείτε να το βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους :

Facebook Page: http://www.facebook.com/pages/Tutankhamun/115150258522507
MySpace Profile: http://www.myspace.com/tutankhamunband




Steve Xanthis

Δεν υπάρχουν σχόλια: