Αποκλειστική Συνέντευξη Των The Val Στο Rock N' Roll Town - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Αποκλειστική Συνέντευξη Των The Val Στο Rock N' Roll Town


Το συγκρότημα από την Μαδρίτη, The Val, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Rock N' Roll Town. Δημιουργήθηκε την δεκαετία του 90 και αποτελείται από την Gabrielle De Val στα φωνητικά, την Isabel Toston στην δεύτερη φωνή, τον Alfonso Samos και την Marisa De La Plaza στις κιθάρες, τον David Erick στα πλήκτρα, τον Alejandro Morell στο μπάσο και τον Mario Carrion στα drums.

RNRT : Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε την μπάντα "The Val";

The Val : Λοιπόν ,αυτή είναι μια μεγάλη ιστορία. Οι "The Val" ήταν ήδη μια μπάντα αρκετά εδώ και πολύ καιρό. Είχαμε ένα διαφορετικό όνομα, αλλά ο Alfonso, ο David και εγώ (Gabrielle) ήμασταν σε αυτή την πρώην μπάντα. Ήμασταν οι καλύτεροι φίλοι, αλλά χωρίσαμε εξαιτίας ενός ατυχήματος στο οποίο ο ντράμερ μας έχασε τη ζωή του. Ήμασταν πολύ νέοι και δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσουμε, δεν αισθανόμασταν σαν να παίζουμε μαζί, έτσι πήραμε τελικά ξεχωριστούς δρόμους. Δεν είχε δει ο ένας τον άλλο για πολλά χρόνια, αλλά ξαφνικά έλαβα ένα τηλεφώνημα από έναν παρουσιαστή ραδιοφώνου που ήθέλαν να κάνω μια συνέντευξη για το συγκρότημα μας, και εκεί συνειδητοποίησα πόσοι άνθρωποι είχαν παρακολουθήσει το συγκρότημα και πόσο είχε τους αρέσει. Κάλεσα τον Alfonso και τον David μόνο για να τους ειδοποιήσω και αμέσως ξέραμε ότι θέλαμε να προχωρήσουμε με το συγκρότημα.

 
RNRT : Τι σημαίνει το "The Val";

The Val : Το όνομα προέρχεται από το επίθετο της τραγουδίστριας (De Val) και το οποίο σημαίνει "The Valley" σε πολλές γλώσσες.


RNRT : Κάποια στιγμή διαλυθήκατε αλλά από τον Ιανουάριο του 2010 είστε και πάλι μαζί....Πώς αποφασίσατε να είστε και πάλι μαζί;

The Val : Ήμασταν καλοί φίλοι, και όταν είδαμε ο ένας τον άλλο μετά από πολλά χρόνια, αποφάσισαμε αμέσως να συνεχίσουμ....Επειδή το γεγονός είναι, ότι εμείς πραγματικά δεν θέλουμε να χωρίσουμε και έχουμε επιτυχία πάρα πολύ από όταν σταμάτησαμε να παίζουμε μαζί.  Έτσι είπαμε γιατί όχι; Οι τρεις από εμάς το είχαμε στο μυαλό μας για χρόνια.


RNRT : Κυκλοφορήσατε ένα album με όνομα "Back"....Πώς νιώθετε για αυτό το album;

The Val : To "Back" είναι το <<πολύτιμο>> παιδί μας. Μπορείτε να φανταστείτε πώς αισθάνονται, τρεις μουσικοί οι οποίοι είναι επίσης οι καλύτεροι φίλοι, όταν ηχογραφούν ένα CD που είχαν στο μυαλό τους για χρόνια; Τρεις φίλοι σε ένα στούντιο ηχογράφησης με πολλές ιδέες και πολλά συναισθήματα. Η έμπνευση ήταν συνεχώς αιωρούμενη στον αέρα, ενώ ηχογραφούσαμε τα 12 τραγούδια που περιλαμβάνονται στο album. Το "Back" είναι το αποτέλεσμα κάθε πράγματος που έχει συμβεί σε εμάς αυτά τα χρόνια....μαζί και χωριστά επίσης. Υπάρχουν όλων των ειδών εμπειρίες, συναισθήματα και επιθυμίες στο album, και αυτό είναι κάτι που οι ακροατές έχουν εκτιμήσει.


RNRT :
 Το όνομα του album σας είναι σχετικό με την επανένωσή σας;

The Val : Ναι, φυσικά. Έχει δύο συμπληρωματικές έννοιες. Είμαστε "Back" ως μπάντα μετά από χρόνια, πίσω στη φιλία, πίσω στη μουσική που αγαπάμε. Και εμείς κοιτάζουμε προς το μέλλον, αλλά επίσης κοτάμε στο "Back" για να ξεκινήσει αυτό το έργο. Εμείς δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε χωρίς να κοιτάξουμε πίσω πρώτα.


RNRT : Θα θέλατε να έρθετε κάποια στιγμή στην Ελλάδα;

The Val : Φυσικά θα θέλαμε να πάμε στην Ελλάδα! Θα ήταν μια υπέροχη εμπειρία και θα το κάνουμε σίγουρα το συντομότερο δυνατό. Επίσης, ερχόμαστε (ως συγκρότημα) από μια μεσογειακή χώρα, έτσι πιστεύουμε ότι θα νιώσουμε σαν στο σπίτι μας, όχι μόνο για κλιματικούς λόγους, αλλά και γιατί οι Έλληνες και οι Ισπανοί είναι πολύ ίδιοι. Και όλη αυτή η μαγεία στην Ελλάδα....είμαστε σίγουροι ότι θα φέρει πολλή έμπνευση.



The Val : Έχουμε κάνει σερφάρισμα στο blog και μας αρέσει πολύ. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τις μπαντες και για το τι κάνουν. Έχει ακόμη ένα εύκολο, γιατί ακόμα κι αν δεν μιλάμε ελληνικά, είδαμε το "translation" κουμπί....και αυτό βοήθησε πολύ! Όλα τα πράγματα είναι επίσης πολύ καλά οργανωμένα και σαφώς, αυτό είναι που επιτρέπει να βρεις πληροφορίες πολύ εύκολα. Μας αρέσει πολύ επίσης το <<εξώφυλλό>> του! Είμαστε πάντα ευτυχείς να βρίσκουμε τέτοια blog για τη rock μουσική σε όλο τον κόσμο, και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ότι είμαστε εκατομμύρια των ανθρώπων που μοιράζονται κάτι κοινό και μας αρέσει. Δεν υπάρχουν σύνορα για Rock N' Roll! Υπάρχουν πολλές διεθνείς μπάντες που περιλαμβάνονται στο blog, αλλά είναι επίσης ωραίο να ελέγχουμε τι κάνουν οι Έλληνες φίλοι μας εκεί πέρα​​.



Το Rock N' Roll Town ευχαριστεί τους The Val για αυτή την συνεργασία και τους εύχεται καλή πορεία και πολλές επιτυχίες.

Το συγκρότημα μπορείτε να το βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους :

Official Website: http://www.theval.es
Facebook Page: http://www.facebook.com/pages/The-Val/119485094788174
MySpace Profile: http://www.myspace.com/THE-VAL




Steve Xanthis 

Δεν υπάρχουν σχόλια: