Αποκλειστική Συνέντευξη Του Νίκου Χατζηστεφάνου Στο Rock N' Roll Town - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αποκλειστική Συνέντευξη Του Νίκου Χατζηστεφάνου Στο Rock N' Roll Town


Ο μουσικός από την Σύρο, Νίκος Χατζηστεφάνου, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Rock N' Roll Town. Γεννήθηκε το 1978 και παίζει κιθάρα, γράφει τραγούδια και τραγουδαέι.

RNRT : Σε ποια ηλικία άρχισες να ασχολείσαι με την μουσική;

Νίκος Χατζηστεφάνου : Από τότε που με θυμάμαι στο σπίτι υπήρχε μουσική. Η μητέρα μου άκουγε όλα τα μεγάλα θηρία της εποχής - Στ.Καζαντζίδη, Στρ.Διονυσίου, Ρίτα Σακελλαρίου, Γιάννη Πάριο - και ανάμεσά τους έναν Βασίλη Παπακωνσταντίνου, κάποιους Αφους Κατσιμίχα, που τότε έκαναν το ξεκίνημά τους. Σιγά σιγά έμπαινε το "σκουλήκι" της μουσικής μέσα μου κι έτσι ξεκίνησα στην Τετάρτη Δημοτικού μαθήματα κλασσικής κιθάρας που πολύ γρήγορα κατάλαβα πως στα στενά πλαίσια της μαθητείας δεν θα μπορούσα να εκφραστώ.


RNRT : Σε υποστήριξαν οι δικοί σου από την αρχή για αυτό που ήθελες να κάνεις ή ήθελαν να ασχοληθείς με κάτι άλλο;

Νίκος Χατζηστεφάνου : Δυστυχώς όχι αλλά αυτό για μένα δεν σήμαινε τίποτα. Πρέπει ο ίδιος να κυνηγάς αυτό που θέλεις εσύ και να μην περιμένεις από τους άλλους όποιοι και αν είναι αυτοί.


RNRT : Τι σημαίνει η μουσική για εσένα;

Νίκος Χατζηστεφάνου : Είναι η 6η μου αίσθηση. Είναι τρόπος έκφρασης. Αντίληψη συναισθημάτων. Ουσία.


RNRT : Έχεις επιλέξει να τραγουδάς ελληνικά κομμάτια παρά ξένα....Τι σε οδήγησε σε αυτό;

Νίκος Χατζηστεφάνου : Από το 1999 που άρχισα να ασχολούμαι πιο σοβαρά (λίγο αδόκιμος ο όρος) με την σύνθεση τραγουδιών έχω περάσει από όλα τα είδη σχεδόν. Και έχω γράψει και αγγλόφωνα τραγούδια (αρκεί να ψάξετε το γκρουπ AlfaRED69 όπου ήμουν απο τα ιδρυτικά στελέχη και κύριος συνθέτης), απλά πιστεύω πως ο κάθε τραγουδοποιός μπορεί να εκφραστεί καλύτερα γράφοντας στην μητρική του γλώσσα. Και πόσο μάλλον όταν η μητρική γλώσσα είναι η ελληνική, η πλουσιότερη γλώσσα του κόσμου.


RNRT : Κυκλοφόρησες τον πρώτο σου δίσκο με τίτλο "Παράξενο Παιδί"....Πώς αισθάνεσαι για αυτό;

Νίκος Χατζηστεφάνου : Και άργησα να το κάνω η αλήθεια είναι....Τέλεια!!!!


RNRT : Το "Παράξενο Παιδί" στον τίτλο του δίσκου σου θα έλεγες ότι αναφέρεται σε εσένα;

Νίκος Χατζηστεφάνου : Το τραγούδι αυτό γράφτηκε "πάνω μου"!! Είναι καθαρά αυτοβιογραφικό και αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μου. Αποφάσισα όλο το δίσκο να τον ονομάσω έτσι, μιας και είναι αυτό που εμπεριέχει και όλη την ουσία του δίσκου. Δεν είναι και ο πιο βατός δίσκος πιστεύω, κυρίως λόγω της ποικιλίας των τραγουδιών. Και χαίρομαι που πλέον οι περισσότεροι αναφέρονται σε μένα ως "Παράξενο Παιδί"....!!!!



Νίκος Χατζηστεφάνου : Το Rock N' Roll Town είναι μία πολύ όμορφη και προσεγμένη προσπάθεια!!! Μακάρι όλα να πάνε καλά!!! Καλές επιτυχίες εύχομαι!!!!



Το Rock N' Roll Town ευχαριστεί τον Νίκο Χατζηστεφάνου για αυτή την συνεργασία και του εύχεται καλή πορεία και πολλές επιτυχίες.

Τον Νίκο Χατζηστεφάνου μπορείτε να τον βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους :

Facebook Profile: http://www.facebook.com/nchatzistefanou
Facebook Page: http://www.facebook.com/chatzistefanou




Steve Xanthis

Δεν υπάρχουν σχόλια: