Αποκλειστική Συνέντευξη Του Giorgou Gelaraki Στο Rock N' Roll Town - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Αποκλειστική Συνέντευξη Του Giorgou Gelaraki Στο Rock N' Roll Town


Ο μουσικός από την Θεσσαλονίκη, Giorgos Gelarakis, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Rock N' Roll Town. Γεννήθηκε το 1985 στην Βέροια και παίζει κιθάρα και αρμόνιο.

RNRT : Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την μουσική;

Giorgos Gelarakis : Ήμουν 10 χρονών….μαθητής στη Βέροια. Παρακολουθώ συναυλίες μεγάλων καλλιτεχνών στο δημοτικό θέατρο της πόλης και γοητεύομαι, παίρνω το πρώτο μου αρμόνιο και συνεχίζω με μαθήματα κιθάρας. Η συνέχεια ήταν μάλλον αναμενόμενη….δεν αργώ να ξεκουφάνω τα αυτιά των δικών μου προσπαθώντας να ανοίξω τα δάχτυλά μου πάνω στα τάστα!!!!


RNRT : Τι σημαίνει η μουσική για εσένα;

Giorgos Gelarakis : Η μουσική είναι ο ομορφότερος και ο πιο άμεσος τρόπος έκφρασης. Είναι ένα ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ και η διαδρομή του είναι γεμάτη συναισθήματα που δε μπορείς να συναντήσεις εύκολα σε άλλους τομείς της ζωής.


RNRT : Ποια συγκροτήματα άκουγες όταν ήσουν μικρός;

Giorgos Gelarakis : Μεγάλωσα όπως οι περισσότεροι της γενιάς μου με τα ξύλινα σπαθιά με τις τρύπες , τα μωρά στη φωτιά και τους πυξ λαξ.


RNRT : Ποια είναι γνώμη σου για την ελληνική rock και metal σκηνή;

Giorgos Gelarakis : Η ελληνική rock και metal σκηνή είναι ιδιαίτερα αδικημένη από τους ίδιους τους Έλληνες. Υπάρχουν χιλιάδες αριστουργήματα που έχουν γεννηθεί εδώ και δεκαετίες και είτε δεν κατάφεραν να βγουν στην επιφάνεια , είτε απαξιώθηκαν με τη πρόφαση του εύκολου στίχου ή της απλής μελωδίας. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι η ξενομανία που διακατέχει τον Έλληνα συναντάται σε υπερθετικό βαθμό στην ελληνική μουσική και μάλλον ο λόγος είναι το ότι η ελληνικός στίχος για κάποιους δεν είναι και τόσο εύηχος , καθώς πρόκειται για τη μητρική τους γλώσσα που εκ των πραγμάτων χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους, επομένως για αυτούς χάνεται ένα μεγάλο ποσοστό γοητείας όταν ακούν ελληνική μουσική.


RNRT : Μέσα στο 2012 πρόκειται να κυκλοφορήσεις το album "Ονειροποιός"....Τι σημαίνει για εσένα αυτό το album;

Giorgos Gelarakis : Ο <<Ονειροποιός>> είναι ένα ονειρικό ταξίδι που έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια περίπου. Πρόκειται για 10 τραγούδια σε δική μου μουσική και στίχους και διαπραγματεύονται βαθύτερους προβληματισμούς μου, που επιτέλους κατάφερα να εκφράσω μέσω της μουσικής. Σκοπός μου να βρω στο ταξίδι αυτό όσο πιο πολλούς συνοδοιπόρους γίνεται ! Θέλησα να πειραματιστώ με διάφορα ηχοχρώματα και για το λόγο αυτό συμμετέχουν πάνω από 15 μουσικοί, κατά βάση όμως το μουσικό σχήμα STAGE BAND. Η ηχογράφηση έχει υλοποιηθεί και μένει η ολοκλήρωση της παραγωγής.


RNRT : Αυτή την χρονική περίοδο είσαι με τους "Stage Band"....Που μπορεί να σας δεί ο κόσμος ζωντανά;

Giorgos Gelarakis : Αφού πραγματοποιήσαμε κάποιες εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη , στην Κοζάνη και στο Πολύγυρο, θα συνεχίσουμε για κανένα μήνα ακόμα σε κλειστούς χώρους και στη συνέχεια θα πάρουμε τα όργανά μας στην πλάτη και θα παίξουμε όπου υπάρχει stage, όπως λέει και το όνομα! Θέλουμε να περάσουμε ένα καλοκαίρι ταξιδεύοντας και παίζοντας μουσική σε φεστιβάλ , beach bar , κοινωνικές εκδηλώσεις κ.α.



Giorgos Gelarakis : Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε, νομίζω ότι είναι ότι καλύτερο να υπάρχουν μουσικά blogs που δίνουν βήμα σε νέους καλλιτέχνες να αναδείξουν τη δουλειά τους. Συνεχίστε έτσι όπως λειτουργείτε, μακριά από συμφέροντα και σκοπιμότητες! Να ‘μαστε πάντα καλά να ανταμώνουμε!



Το Rock N' Roll Town ευχαριστεί τον Giorgo Gelaraki για αυτή την συνεργασία και του εύχεται καλή πορεία και πολλές επιτυχίες.

Τον Giorgo Gelaraki μπορείτε να τον βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους :

Facebook Profile: https://www.facebook.com/gelarakis
Jumpingfish Profile: http://www.jumpingfish.gr/gelarakisgiorgos
Youtube Channel: www.youtube.com/gelarios




Steve Xanthis 

Δεν υπάρχουν σχόλια: