Αποκλειστική Συνέντευξη Των Los & The Deadlines Στο Rock N' Roll Town - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Αποκλειστική Συνέντευξη Των Los & The Deadlines Στο Rock N' Roll Town


Το συγκρότημα από το Λονδίνο, Los & The Deadlines, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Rock N' Roll Town. Δημιουργήθηκε το 2011 και αποτελείται από τον Alex LoSardo στα φωνητικά και στην κιθάρα, τον Niels Bakx στην κιθάρα, τον Agostino Collura στο μπάσο και τον Triston Dubison στα drums.

RNRT : Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε τους Los & The Deadlines;

Alex : Ζούσα στο Λονδίνο για περίπου 7 μήνες. Σπούδαζα και έπαίζα κιθάρα. έγινα στενός φίλος με τον Tamo, τον πρώτο μπασίστα. Μου άρεσε πολύ η στάση του απέναντι στην μουσική και του είπα όταν συναντώ μερικούς άλλους ανθρώπους θέλω να παίζω μαζί τους για να τους αφήνω να με μαθαίνουν. Συνάντησα τον Niels Bakx (ο κιθαρίστας) μέσω κοινών φίλων. Είχα κάποια <<τζαμαρίσματα>> μαζί του και ήξερα ότι ήταν πολύ καλός παίκτης. Όταν τον ρώτησα αν ενδιαφέρεται για να παίξει, είπε "σίγουρα". Γνωρίζοντας τις ικανότητές του και με δουλειά ήταν μια εύκολη απόφαση, ήταν μέσα. Το τελικό κομμάτι ήταν ο Triston Dubison, ο drummer. Αυτό ήταν εύκολο επίσης. Η πρώτη φορά που τον συνάντησα ήταν η πρώτη φορά που τον είδα να παίζει. Τον πλησίασα και του είπε «θέλω να είσαι ο drummer στο συγκρότημα μου και δεν σκοπεύω σε αυτό το συγκρότημα απλά να περνάμε την ώρα μας. Θα κάνουμε συναυλίες, ηχογραφήσεις, κλπ κλπ. Αν σας παίξω κάποια πράγματα και σας αρέσουν, είστε μέσα; "η απάντησή του ήταν κάτι σαν, "ναι, cool δικέ μου" και αυτό ήταν. Ο Tamo επέστρεψε στη γενέτειρά του του Τρινιδάδ. Ήθελα να ρωτήσω τον τρέχουσα μπασίστα μας Agostino Collura να τον αντικαταστήσω γιατί ήταν ο αγαπημένος μου παίκτης στην πόλη. Δεν του το ζήτησα, επειδή υπέθεσα ότι ήταν πολύ απασχολημένος με άλλα έργα. Την ημέρα των γενεθλίων μου, το περασμένο καλοκαίρι παίξαμε ένα show και είχαμε ένα after party. Άρχισα να μιλάω σε αυτόν και είπε ότι του άρεσε πολύ αυτό που έκανε η μπάντα. Του είπα ότι ο Tamo έφευγε και ήθελα να τον αντικαταστήσω τον Tamo. Είπε "θα το κάνω" και να μα μαστε λοιπόν οι Los & The Deadlines.


RNRT : Πώς σας ήρθε αυτό το όνομα στο μυαλό;

Los & The Deadlines : Γνώριζαμε ότι όλοι στην μπάντα είναι από κάπου αλλού πολύ μακριά και ότι υπάρχει πιθανότητα ότι τα μέλη μπορούν να αλλάξουν στο μέλλον, λόγω περίεργων συνθηκών. Συνέβη μία φορά, αλλά δεν θέλαμε το όνομα του συγκροτήματος να είναι το όνομα του Alex. Ήθελα να είναι περισσότερο ένα "όνομα μπάντας"γιατί θέλαμε κάθε μέλος να αισθάνεται ότι αποτελει μέρος ενός δημιουργικού έργου και όχι μόνο ότι παίζει σε ένα συγκρότημα για κάποιον που γράφει τραγούδια. Πολλοί φίλοι του Alex από το σπίτι τον φωνάζουν "Los". Το "The Deadlines" αναφέρεται στην καθημερινή ζωή σε πολλούς πολιτισμούς. Οι άνθρωποι λειτουργούν σε χρονικούς περιορισμούς και τελειώνουν τα καθήκοντα σύμφωνα με των "προθεσμιών" που θέτουν για τον εαυτό τους ή που οι άλλοι θέτουν για αυτούς. Θα μπορούσαμε να εμβαθύνουμε περισσότερο σε αυτό αλλά δεν το θέλουμε. Ας πούμε ότι το "The Deadlines" ακούγεται σαν cool
όνομα συγκροτήματος. Χαχα.


RNRT : Έχετε συγκριθεί με καλλιτέχνες όπως οι Foo Fighters και οι Queens Of The Stone Age....Πώς νιώθετε για αυτό;

Los & The Deadlines : Αυτό είναι κολακευτικό. Και οι δύο μπάντες έχουν επιτυχείς καριέρες που οι περισσότερες μπάντες θα μπορούσαμε μόνο να ελπίζουμε και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ενός από αυτούς να σταματήσει σύντομα. Νομίζω ότι και οι δύο μπάντες είναι μεγάλες. Γράφουν καλά τραγούδια και τα εκτελούν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Είμαστε αρκετά μεγάλοι οπαδόι του Queens Of The Stone Age. Να σε συγκρίνουν με κάποιον που ακούς είναι σαν ένα διπλό σπαθί. Από τη μια πλευρά είναι καλό γιατί σημαίνει ότι γράφεις τραγούδια που σου αρέσει ο ήχος τους και τα αυτιά λειτουργούν διαισθητικά. Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, διότι δεν θέλεις να ακούγεται ακριβώς όπως οι μπαντες που ακούτε. Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε.


RNRT : Θα θέλατε να παίξετε κάποια στιγμή με αυτούς;

Los & The Deadlines : Φυσικά, αυτό θα ήταν φοβερό. Θα θέλαμε πολύ αυτή την ευκαιρία.


RNRT : Την άνοιξη του 2011 κυκλοφορήσατε το πρώτο σας demo....Θα κυκλοφορήσετε κάποιο album κάποια στιγμή το 2012;

Los & The Deadlines
: Θα μπούμε στο studio για να ηχογραφήσουμε το ντεμπούτο EP μας στα τέλη του επόμενου μήνα. Θα είναι περίπου 30 λεπτά μουσικής, η οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα "full-length". Θα κυκλοφόρησει στις αρχές του καλοκαιριού. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Θα επρέπει πραγματικά να είμαι στο studio αυτή τη στιγμή, αλλά ο Triston στραμπούλιξε τον αστράγαλό του, μη ρωτάς! Χα. Θέλουμε επίσης να έχουμε μία από τις συναυλίες μας ηχογραφημένες και να κυκλοφόρησει στο τέλος του τρέχοντος έτους, μετα ένα full-length άλμπουμ το επόμενο έτος, αλλά δεν έχουν αυτά τα 2 projekt προγραμματιστεί αρκετά καλά ακόμα.


RNRT : Θα θέλατε κάποια στιγμή να έρθετε και να παίξετε στην Ελλάδα;

Los & The Deadlines : Ναι! Περισσότερο από ό, τι ξέρετε. Θα θέλαμε πολύ να παίξουμε στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα μετράμε τις ημέρες. Ο Alex έχει κάποιες ελληνικές ρίζες, που υποστηρίζουν ότι είναι 50% Έλληνας. Της  μητέρας του το πατρικό όνομα μου είναι
Pantelopolous. Ανατράφηκε σε ένα ελληνικό σπίτι στη Βοστόνη, Μασαχουσέτη. Οι παππούδες του βρίσκονται στο χωριό Παλαιά Επίδαυρος ήταν και οι γιαγιάδες του ήταν Stroussi. Έχει πάει
στην Αθήνα, την Πάτρα και τη Μύκονο για διακοπές και του άρεσε απολύτως. Το αγαπημένο μου (Alex) φαγητό είναι το ελληνικό φαγητό και νομίζω ότι η μητέρα και η γιαγιά του κάνουν μερικά από τα καλύτερα ελληνικά φαγητά δυτικά του Ατλαντικού ωκεανού. Πάνω από όλα αυτά, ένας από τους αγαπημένους μου κιθαρίστες είναι ο Tolis Zavaliaris. Να παίξουμε την πρωτότυπη μουσική μας στην Ελλάδα θα ήταν πολύ συναρπαστικό για εμάς.




Los & The Deadlines : Είναι καλό να βλέπουμε ποιότηκα rock blog στην Ελλάδα. Είναι καθησυχαστικό να ξέρουμε ότι η νέα μουσική αναγνωρίζεται και εκτιμάται. Νομίζουμε ότι είναι σημαντικό για τον πολιτισμό να αναγνωρίσουμε τη μουσική από όλο τον κόσμο και πραγματικά το 2012 δεν υπάρχει κανένας λόγος οτι καμία μουσική οπουδήποτε μπορεί να
να ακουστεί από τον καθένα. Είναι ένα καλό πράγμα. Τώρα, Rock N' Roll Town, πάρτε μας στην Ελλάδα! Χαχα. Θα τα πούμε και πάλι κάποια στιγμή σύντομα.




Το Rock N' Roll Town ευχαριστεί τους Los & The Deadlines για αυτή την συνεργασία και τους εύχεται καλή πορεία και πολλές επιτυχίες.

Το συγκρότημα μπορείτε να τον βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους :

Facebook Page: http://www.facebook.com/losandthedeadlines




Steve Xanthis

Δεν υπάρχουν σχόλια: