Αποκλειστική Συνέντευξη Των Percentage Στο Rock N' Roll Town - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Αποκλειστική Συνέντευξη Των Percentage Στο Rock N' Roll Town


Το συγκρότημα από την Αθήνα, Percentage, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Rock N' Roll Town. Δημιουργήθηκε το 2011 και αποτελείται από τον Γιάννη Σεφεριάδη στην κιθάρα, την Μαργιάννα Κατσαμάτσα στα φωνητικά, τον Domenik Papaemmanuel στην κιθάρα και τα φωνητικά, τον Δημήτρη Σπύρου στα drums και τον Βασίλη Σφακιανό στο μπάσο.

RNRT : Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε τους Percentage;

D.S : Βασικά οι Percentage βρήκαν εμάς. Ήμασταν όλοι στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή και όλα γίνανε μόνα τους. Δημιουργήθηκε μια ωραία παρέα και μέσα από αυτή δημιουργήθηκε και η μπάντα στην οποία περνάμε τέλεια και το μεταφέρουμε στο κόσμο μας στα live.


RNRT : Τι σημαίνει η μπάντα για εσάς;

J.S
:  Για εμένα προσωπικά η μπάντα αυτή είναι ο τρόπος να εκφράσω ότι νιώθω, τα συναισθήματα μου και να τα μοιραστώ με όσους περισσότερους μπορώ! Είχα πει ότι έστω και ένας άνθρωπος που θα μας ακούσει να νίωσει τα κομμάτια μας, να τραγουδήσει τους στίχους μας, εγώ θα ήμουν ευτυχισμένος! Τώρα όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο!!!!

M.K : Πάνω απ'όλα είναι το καταφύγιο, η ανάγκη, η έκφρασή μας. έτσι ήταν απο την αρχή και το ίδιο ευχόμαστε και για το μέλλον.

D.P : Σίγουρα είναι το προσωπικό μου καταφύγιο και λόγο παρέας αλλά και γιατί πιστεύω πως έχει ό,τι χρειάζεται για να φτάσει στα αυτιά του κάθε διαφορετικού χαρακτήρα Ανθρώπου…


RNRT : Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές του συγκροτήματος;

Μ.Κ : Placebo, muse, 30 seconds to mars, system of a down, radiohead, prodigy.

J.S : Πέρα από τα προαναφερθέντα συγκροτήματα, έχουμε και κάποιες εππιροές από την σύγχρονη ελληνική σκηνή όπως monsieur minimal, ζακ στεφάνου και από παλιότερη όπως οι Stereo Nova.


RNRT : Κυκλοφορήσατε το album με τίτλο Percentage....Πώς νιώθετε γιαυτό και πως θα χαρακτηρίζατε το album σας με λίγες λέξεις;

D.P : Είμαστε πολύ περήφανοι για τη πρώτη μας δουλεία καθώς δείχνουμε πως κάνουμε αυτό πού πραγματικά θέλουμε χωρίς να επηρεαζόμαστε από τα γνωστά βήματα πού κάνουν οι περισσότεροι καλλιτέχνες. Είναι ένας δίσκος με διαφορετικό αλλά και ίδιο μουσικό ύφος, με δύο διαφορετικές γλώσσες, και πολλά πολλά ξεχωριστά για τον καθένα μηνύματα….

D.S : Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για όλους μας. Περάσαμε τέλεια στην όλη δημιουργία του και θα αφήσω τον κόσμο να το χαρακτηρίσει με όσες λέξεις θέλει.

V.S : Το album είναι τόσο στον ελληνικό όσο και στον ξένο στίχο ανάλογο με μουσική μοιρασμένη και επηρεασμένη απο όλους μας ώστε να καλύψουν τα περισσότερα ειδή ακροατών. Και αυτό γιατί είναι ελευθέρα και αυθόρμητα.


RNRT : Ποιο είναι το αγαπημένο τραγούδι του καθένα σας από αυτό το album;

M.K : Προσωπικά θα έλεγα το lies, αν και το σύνολο του δίσκου θεωρώ πως είναι αγαπημένο για μένα. παρ'όλα αυτά, το συγκεκριμένο τραγούδι έχει έντονες εναλλαγές και στίχο που μιλούν σε όλους μιας και όλοι έχουμε δεχτεί ή πει ψέματα κατά καιρούς. D.P Ποιο είναι το αγαπημένο τραγούδι του καθένα σας από αυτό το album; Προσωπικά θα ξεχωρίσω το till dawn λόγο της αμεσότητας και της έντασης του.

D.S : Αγαπημένο τραγούδι....Το κάθε κομμάτι έχει κάτι το ωραίο πάνω του....Αλλά περισσότερο το lies΄ θα πω και άλλο ενα το side by side το οποίο λόγω του βίντεο που κάναμε, μας έκανε και επίσημα μπάντα και όταν το παίζω θυμάμαι εκείνο το βράδυ....

J.S : Εγώ λέω να πρωτοτυπήσω και να πω ένα ελληνικό μας, τις Φυλακές γιατί από την αρχή το λάτρεψα και με χαρακτηρίζει απόλυτα σαν άνθρωπο.

V.S : To αγαπημένο μου τραγούδι είναι αυτό που όταν το παίζουμε live ο κόσμος που μας ακούει ξετρελαίνεται και εύχομαι να συμβαίνει συνεχεία και με όλα μας τα κομμάτια!


RNRT : Ετοιμάζετε κάποιον νέο δίσκο αυτή την χρονική περίοδο;


J.S : Παράλληλα με τη προώθηση του πρώτου δίσκου που σε αυτόν θέλουμε να δώσουμε βαρύτητα, έχουμε σε πρώιμο στάδιο κάποια κομμάτια και κάποιες μελωδίες που περιμένουν και μέσα στον επόμενο χειμώνα ίσως παρουσιαστεί ένα μέρος τους.

D.P : Προτεραιότητα μας είναι η διαφήμιση του ονόματος μας με τον πρώτο μας δίσκο αλλά ΝΑΙ έχουμε ήδη ξεκινήσει τις ιδέες για το επόμενο album….


RNRT : Έχετε κάνει διασκευή στα ελληνικά το soundtrack του Anime "Death Note"....Πώς σας ήρθε αυτή η ιδέα και πως ήταν αυτή η εμπειρία για εσάς;

Μ.Κ
: Η πρόταση ήρθε από τον μουσικό παραγωγό του Involved Radio, Ζήση Πιτένη , o οποίος ασχολείται ενεργά με τον χώρο των anime και μας πρότεινε αυτή την πραγματικά καλή ιδέα. ήταν μια καταπληκτική δουλειά που τελικά ανταμείφτηκε από το κοινό του "Death Note" με πολύ καλές κριτικές, κάτι που μας χαροποίησε ιδιαιτέρως.

V.S : Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η !!! Nαι παιδιά τα συγχαρητήρια που πήραμε ήταν το καλύτερο κομμάτι. Είναι απλά η τροφή του μουσικού δώστε μας και αλλά τέτοια!

J.S : Σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε ότι στίχοι της ‘Αλαζονείας’ έγραψε ο ίδιος ο Ζήσης και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συνεργασία.


RNRT : Ποια είναι τα καλοκαιρινά σχέδια των Percentage;

Μ.Κ
: Οι Percentage το καλοκαίρι ελπίζουν να οργανώσουν ακόμα περισσότερες ζωντανές εμφανίσεις, να κάνουν ακόμα περισσότερους φίλους αλλά κυρίως να μπορέσουν να κάνουν διακοπές!!!!

V.S : Παραλία ,Ήλιος, άμμος ,και να παίζουμε live με την αλμύρα γίνεται?



Μ.Κ : Ευχαριστούμε το Rock N' Roll Town τόσο για την φιλοξενία, όσο και για την τόσο θετική διάθεση να ακούσει, να παρουσιάσει και να προτείνει νέες προτάσεις στον χώρο της μουσικής που τόσο το έχει ανάγκη.

D.P : Ευχαριστούμε και keep up the good work.

J.S : Είναι πολύ ενθαρρυντικό να υπάρχουν μέσα σαν το Rock N' Roll Town, που δίνουν το βήμα σε συγκροτήματα να πουν για τη πορεία τους και τα πλάνα τους. Το ευχαριστούμε θερμά για όλα και για την άψογη συνεργασία που έχουμε χτίσει προσωπικά

D.S :To ευχαριστούμε θερμά που μας έδωσε τη δυνατότητα για αυτή τη συνέντευξη, πάντα επιτυχίες και να συνεχίσει να δίνει υλικό στο κόσμο απο νεα συγκροτήματα.

V.S : Ένα ευχαριστώ που μας βοηθά στα πρώτα βήματα μας και κατ`επέκταση στην διάδοση της μουσικής που είναι η παγκόσμια γλωσσά έκφρασης των ανθρώπων....



Το Rock N' Roll Town ευχαριστεί τους Percentage για αυτή την συνεργασία και τους εύχεται καλή πορεία και πολλές επιτυχίες.

Το συγκρότημα μπορείτε να τον βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους :

Official Site
: www.percentage.gr
Facebook Page: https://www.facebook.com/Percentage.Band




Steve Xanthis

Δεν υπάρχουν σχόλια: