De Facto - Γιώργος Οικονόμου Live‏ - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

De Facto - Γιώργος Οικονόμου Live‏


Ένα από τα πιο σημαντικά pop & rock συγκροτήματα της χώρας με διάρκεια ζωής 20 ετών και πέντε δίσκους στο ενεργητικό του και ο τραγουδοποιός από τη Θεσσαλονίκη με δύο δίσκους στις αποσκευές του, παρουσιάζουν τα τραγούδια τους LIVE στο νέο χώρο στα Λαδάδικα «Ζωντανή Μαύρη Τρύπα».

Λίγα λόγια για τους De Facto

Η ιστορία τους ξεκινάει από τα σχολικά χρόνια, με τη δημιουργία ξενόγλωσσης μπάντας τους «Jailbreak». Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η χρήση ελληνικού στίχου και η σύνθεση τραγουδιών, αλλάζει τα δεδομένα με αποτέλεσμα να αλλάξει και το όνομα τους σε De Facto.
Το 1998 υπογράφουν συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Legend και κυκλοφορούν 3 δίσκους: «De Facto» (1998), «Μακρύς καιρός κοντεύει» (2000), ο οποίος πουλάει περισσότερα από 15.000 αντίτυπα, και «III» (2002). Το 2004 η Legend κυκλοφορεί ένα «Best of» με τίτλο «De Facto: Μπαλάντες».
Δύο χρόνια αργότερα, το 2006 κυκλοφορούν ως ανεξάρτητη παραγωγή με την Friday Records τον τέταρτο δίσκο με τίτλο «Ως του κόσμου την άκρη» και το 2011 τον πέμπτο τους δίσκο με τίτλο «Η αυλή των θαυμάτων».
Έχουν δώσει αναρίθμητες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και είναι πάντοτε ενεργοί.
Οι De Facto είναι οι Πέτρος Παρασκευάς (ηλ. κιθάρα – φωνή), Πέτρος Μίσκος (μπάσο – φωνή) και ο Αλέξανδρος Αποστολάκης (τύμπανα - φωνή).
www.defactoband.com

Λίγα λόγια για το Γιώργο Οικονόμου

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος των Αρσακείων Θεσσαλονίκης, αριστούχος απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, σπούδασε στο ΝΩΘ μουσική, με την οποία ασχολείται από μικρή ηλικία. Παράλληλα με την Αρχιτεκτονική ασχολείται με τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο και τις εικαστικές τέχνες. Συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής από το 1997 έως σήμερα. Από το Σεπτέμβριο του 2012 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Rock Radio 104.7 (www.rockradio.gr) με καθημερινή δίωρη εκπομπή.
Έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικούς δίσκους ως ανεξάρτητη παραγωγή με την GO Music Productions: «Φιγούρα στο δρόμο» (2010) και «Μες στη σιωπή μου» (2011).
Έχει εμφανιστεί σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, κ.ά. με την προσωπική του μπάντα GO BAND, που ακολουθεί τα βήματά του και τον υποστηρίζει μουσικά σε επίπεδο live εμφανίσεων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει και στις ακουστικές εμφανίσεις του, με τις οποίες έρχεται σε πιο άμεση επαφή με το κοινό και αποτελούν ένα είδος μουσικού πειραματισμού. Έχει γράψει επίσης μουσική για τον κινηματογράφο (Αφανείς Ήρωες – ντοκιμαντέρ).
Μαζί του επί σκηνής: Αλέξανδρος Αποστολάκης (τύμπανα), Αντρέας Καπετανάκης (μπάσο), Άκης Κουνέλλης (κιθάρα), Κωνσταντίνος Γκιβίσης (πλήκτρα).
www.giorgosoikonomou.gr




Steve Xanthis