Hidden Hospitals - EP 002 (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Hidden Hospitals - EP 002 (Review)

Οι Hidden Hospitals είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν το νέο τους EP.

Είναι το δεύτερο τους EP που ακούει στο όνομα "EP 002" και είναι το δεύτερο EP που κυκλοφορεί η μπάντα μετά από το "EP 001". Ο δίσκος αυτός είναι μία παραγωγή του J. Hall και όπως δήλωσε και ο frontman του συγκροτήματος είναι παράλληλο με την εξερεύνηση, την ανακάλυψη και την κατά νου εφαρμογή. Η μπάντα από το Chicago φρόντισε σε αυτή τη νέα της δουλειά να μην έχει από πίσω της κάποια δισκογραφική εταιρία και να κυκλοφορήσει το cd αυτό από μόνη της όπως έκανε και με το "EP 001" και η αλήθεια είναι ότι τα πήγε πάρα πολύ καλά. Το νέο project λοιπόν των Hidden Hospitala που θα κυκλοφορήσει στις 30 Οκτωβρίου είναι μία πολύ δυνατή δουλειά. Ο ήχος που βγαίνει από τη μπάντα εκφράζει μία ευφορία, μία χαριτωμενιά που παράλληλα συνδυάζεται με τον indie χαρακτήρα και όλο αυτό το συλλαμβάνεις όταν ακούσεις πραγματικά την μουσική και τους στίχους που δένουν μεταξύ τους και δίνουν νόημα σε όλο αυτό το αποτέλεσμα. Εκεί που πρέπει είναι δυνατοί και εκεί που πρέπει γίνονται πιο συναισθηματικοί και εμφατικοί στη μελωδία τους. Οι στίχοι από την άλλη που είναι ένα από τα θετικά του "EP" αν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν με έναν ακριβή όρο θα λέγαμε πως κυμαίνονται στο gothic ύφος με λίγες πινελιές alternative.

Η νέα δουλειά των Hidden Hospitals δείχνει ότι έχει πολλές επιρροές από διάφορα συγκροτήματα στο χώρο της indie και alternative μουσικής. Όταν ακούς αυτό το συγκρότημα σου έρχονται πολλά συγκροτήματα στο μυαλό που μοιάζουν στο άκουσμά τους, αλλά δεν μπορείς να τα αναφέρεις με σιγουριά διότι όταν πας να κατασταλάξεις σε κάποια βλέπεις να ξεπετάγονται όλο και περισσότερα μέσα από τα κομμάτια. Το καλό με όλη αυτή την ιστορία είναι ότι παρόλο που φαίνονται οι επιρροές τους μέσα από ατα τραγούδια, έχουν καταφέρει να δώσουν τον δικό τους χαρακτήρα και να δείξουν ότι είναι εκεί, αφήνωντας το δικό τους στίγμα και δίνοντας την σκυτάλη στα επόμενα που θα έρθουν.

Όλα τα κομμάτια του δίσκου είναι ωραία, αλλά αξίζει ιδιαίτερα να ακούσετε το "Featherweight", το "Picture Perfect" και το "Monster".

Το tracklist του "EP 002" :

Featherweight
The Absence Of Emotion
Picture Perfect
Monsters
Lullaby




Steve Xanthis