Joie De Vivre - We're All Better Than This (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Joie De Vivre - We're All Better Than This (Review)


Οι Joie De Vivre κυκλοφόρησαν τη νέα τους δουλειά.

Είναι το LP που ακούει στο όνομα "We're All Better Than This"και αποτελεί μία αξιόλογη προσπάθεια της μπάντας η οποία εκφράζεται μέσα από 11 κομμάτια. Ο δίσκος αυτός ξεκινάει δυναμικά με το τραγούδι "At Least I Tried", το οποίο αρχίζει απευθείας με φωνητικά συνοδευόμενα από δυνατή κιθάρα. Σειρά έχει το "I'd Be Upset If I Broke Up With Me Too", το οποίο έχει παρόμοιο intro αλλά κατά τη διάρκεια του γίνεται πιο μπαλαντωειδές πράγμα που το κάνει να δέσει καλύτερα με το τρίτο κομμάτι του cd "I Was Sixteen Ten Years Old" που κάνει περίπου το αντίθετο. Δηλαδή είναι χαλαρό και μετά αρχίζει να δυναμώνει, ενώ παράλληλα βγαίνει το συναίσθημα μέσα από τη μελωδία του τραγουδιού. Στην νέα δουλειά των Joie De Vivre παρατηρούμε τις περισσότερες φορές αυτό το σκηνικό, αυτή την εναλλαγή μέσα στα κομμάτια μεταξύ μπαλάντας και δυνατού κομματιού. Το LP αυτό λοιπόν, το οποίο είναι το επακόλουθο από το album που είχε κυκλοφορήσει το συγκρότημα το 2010 με τίτλο "North End", έχει ένα ωραίο ιδιαίτερο emo στυλ με κάποιες πινελιές από indie rock μουσική. Θυμίζει λίγο God's Reflex, Mineral και άλλες μπάντες της δεκαετίες του 90'.

Η μελωδία που βγάζουν τα τραγούδια και το συναίσθημα που ξεπροβάλλει μέσα από αυτά είναι το καλό χαρτί που έχουν δημιουργήσει οι Joie De Vivre στο "We're All Better Than This". Κάνουν αυτό που πρέπει. Εκφράζονται μέσα από την μουσική τους.

Όλα τα κομμάτια είναι ωραία, αλλά αξίζει ιδιαίτερα να ακούσετε το "At Least I Tried", το "I'd Be Upset If I Broke Up With Me Too", το "I Was Sixteen Ten Years Old", το "Going To A Going Away Party", το "Robert Muldoon" και το "High School Me Would Have Been Pumped".

Το tracklist του "We're All Better Than This" :

At Least I Tried
I'd Be Upset If I Broke Up With Me Too
I Was Sixteen Ten Years Old
Maybe People Do Change
Wait Wait Wait....How Soon Is Now
I Guess Not
That Dude Leads A Depressing Life
Going To A Going Away Party
Who Cares
Rober Muldoon
High School Me Would Have Been Pumped




Steve Xanthis