Οι Skelters Live Στα Αιγύπτια Street Festival‏ - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Οι Skelters Live Στα Αιγύπτια Street Festival‏


Οι Skelters επιστρέφουν για το πρώτο ηλεκτρικό live του Φθινοπώρου στην Θεσσαλονίκη, αυτή την φορά στα Αιγύπτια Street Festival στα Λαδάδικα, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.

Θα παρουσιάσουν τραγούδια από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά "Explain To Me", νέα δικά τους κομμάτια καθώς και διασκευές από Beatles, U2, John Lennon, Elvis Presley, Queen, Oasis, Rolling Stones, κ.α σε ένα μοναδικό Rock 'n Roll show που ξέρουν καλά να δίνουν!
Let's Go Party!

Οι Skelters είναι μια σύγχρονη Rock ‘n Roll μουσική μπάντα με αγγλόφωνο στίχο.  Τα πρώτα τους βήματα έγιναν το 1997 από τα αδέρφια Άγγελο και Δανιήλ Χαραβιτσίδη. Αρχικά το όνομα του συγκροτήματος ήταν Crickets, αλλά αυτό άλλαξε το 2001 όταν οι Crickets μετονομάστηκαν σε Skelters, επηρεαζόμενοι από το τραγούδι των BEATLES "Helter Skelter".
Στη διάρκεια της περιόδου 1997-2003 τα μέλη του συγκροτήματος άλλαξαν αρκετές φορές με τους Άγγελο και Δανιήλ να παραμένουν τα βασικά μέλη του σχήματος. Στην παρούσα τους μορφή αποτελούνται από τους: Angel (Άγγελο Χαραβιτσίδη) (Κιθάρα, Φωνητικά, Πιάνο), Daniel (Δανιήλ Χαραβιτσίδη) (Ντραμς, Κρουστά, Φωνητικά, Πιάνο), Stavro (Σταύρο Αμανατίδη) (Κιθάρα, Φωνητικά) και Teo ( Θοδωρή Νικολάου) (Μπάσο).

Οι Skelters έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 1000 εμφανίσεις σε όλα τα live stages της Θεσ/νίκης (πολυχώρος του Μύλου, Αίγλη, Principal Club Theater, Cafe Americain, Υδρόγειοs, Malt ‘n Jazz,  Casual Living Restaurant κ.α.), της Αθήνας (Planet Music, Lazy Club κ.α.) αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας όπως και σε πολλά festivals (River Party, Μονή Λαζαριστών, Porto Carras, Music Break Point, κ.α), beach bars και ξενοδοχεία. Επίσης έχουν συμμετάσχει και σε εκδηλώσεις της Νομαρχίας και του Δήμου Θεσ/νίκης, αλλά και άλλων δήμων της επαρχίας κ.α. και έχουν εμφανιστεί πολλές φορές σε τηλεοπτικές (ANTENNA, MAD, EΡT3, NET, TV100, ΩΜΕΓΑ TV κ.α.) και ραδιοφωνικές εκπομπές (102FM, 9,58FM,  ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 101FM,  IMAGINE 89.7, 1055ROCK, 89 RAINBOW, 104.7 ROCK RADIO,  BEST RADIO 92.6 κ.α).

Χαρακτηριστικό στοιχείο των live εμφανίσεων τους, είναι το show που προσφέρουν, η χορευτική διάθεση που δημιουργούν στο κοινό όταν διασκευάζουν  Rock 'n Roll επιτυχίες των '50s και '60s όπως και οι απεριόριστες φωνητικές ικανότητες του τραγουδιστή, τα μελωδικά φωνητικά τους (έχοντας πάντα ως πρότυπα τους Beatles και τους Queen) και η δυναμική σκηνική τους παρουσία. Άλλωστε οι Skelters έχουν εντυπωσιάσει το κοινό της χώρας και όχι μόνο με τις επιλεγμένες και πολύ δουλεμένες αφιερωματικές βραδιές σε γνωστούς  και δύσκολους καλλιτέχνες (Beatles, John Lennon, Queen, U2, Elvis Presley).

Επίσης έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης σε live εμφανίσεις τους όπως τους ZZ Top, Pavlov’s Dog, τον Louisiana Red, τον Paul Di Anno(Iron Maiden), Don Dokken, Iron Butterfly, Steve Harley & Cockney Rebel, Puressence καθώς και ιστορικά συγκροτήματα της Ελλάδος όπως οι Blues Wire, George Gakis  κ.α.

Τον Ιούνιο του 2009 κυκλοφόρησε η πρώτη τους δισκογραφική δουλεία με τίτλο "Explain To Me" από την Pan Vox/Legend.

Τον Ιούνιο του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο τους videoclip στο τραγούδι "See How Much I Love You"  ενώ τον Ιούνιο του 2011 κυκλοφόρησε το δεύτερο videoclip στο ομότιτλο τραγούδι του πρώτου δίσκου τους "Explain To Me".

Tον Σεπτέμβριο του 2012 τέλειωσαν με  τις μίξεις  δύο νέων κομματιών τους του  Alternative rock "Nothing At All"  και του Μπητλικού "Stay With Me Tonight"./




Steve Xanthis