Οι Stonebringer Ηχογραφούν Με Τον Θρυλικό Chris Tsangarides - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Οι Stonebringer Ηχογραφούν Με Τον Θρυλικό Chris Tsangarides


Οι Stonebringer, μία από τις πρόσφατες αποκαλύψεις του σκληρού ήχου στην Ελλάδα, ετοιμάζουν το νέο τους θεματικό ΕΡ, “Ocean Of The Brave” σε παραγωγή του  υποψήφιου για Grammy, Chris Tsangarides.

Μια γεύση από τις ηχογραφήσεις: http://youtu.be/GhpEpnephwo

Το “Ocean Of The Brave” αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2012. Περιλαμβάνει τέσσερα νέα κομμάτια, τα οποία στο σύνολό τους αποτελούν μία υπαρξιακή metal παραβολή που άλλοτε περιγράφεται με δυνατές κιθάρες και γρεζάτα φωνητικά και άλλοτε με ρυθμικά κρουστά και ατμοσφαιρικά riffs, στροβιλίζοντας μέσα της δόσεις ψυχεδέλειας και progressive επιρροές. Οι ηχογραφήσεις έλαβαν χώρα με παρουσία του Chris Tsangarides στην Αθήνα, ενώ η μείξη του ΕΡ έγινε στα Ecology Room Studios του θρυλικού παραγωγού στην Αγγλία. Όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τη μπάντα, ο ίδιος χωρίς πολλή σκέψη δήλωσε: “...Fuckin' Heavy Metal”!

Οι Stonebringer έχουν ήδη κυκλοφορήσει ένα EP, ενώ έχουν μοιραστεί τη σκηνή με κορυφαία συγκροτήματα του εγχώριου σκληρού ήχου, όπως οι Nightstalker και οι Planet of Zeus. Tο 2011 ξεχώρισε η εμφάνισή τους στο μαθητικό φεστιβάλ Schoolwave όπου και επέστρεψαν το καλοκαίρι που μας πέρασε ως guests. Το ταλέντο τους διέκρινε και ο ελληνοκυπριακής καταγωγής μουσικός παραγωγός Chris Tsangarides, γνωστός παγκοσμίως για τις συνεργασίες του με “μεγαθήρια” του χώρου όπως οι Judas Priest, Black Sabbath, Thin Lizzy, Gary Moore και πολλοί άλλοι.

Η συνεργασία του Chris Tsangarides με τους Stonebringer πραγματοποιείται στα πλαίσια του Band Complete project. Το Band Complete αποτελεί ένα καινοτόμο σπουδαστικό εγχείρημα του εκπαιδευτικού φορέα για Creative Media SAE Athens, όπου σπουδαστές της σχολής αναλαμβάνουν –με την καθοδήγηση επαγγελματιών του χώρου- τη διαχείριση, την παραγωγή και την προώθηση νέων καλλιτεχνών.  




Steve Xanthis