Isis - Temporal (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Isis - Temporal (Review)


Η μπάντα ISIS κυκλοφόρησε το album της με τίτλο "Temporal".

Πρόκειται για μία αρκετά καλή δουλειά από ένα συγκρότημα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού μέσα από την 13-χρονη πορεία του έχει εδραιωθεί στο μουσικό στερέωμα. Σε αυτή την δουλειά συναντά κανείς μία συλλογή από ακυκλοφόρητα κομμάτια, remixes (επανεκτελέσεις με τροποποιήσεις), διασκευές αλλά και videos. Το "Temporal" αποτελείται από δύο CD με 14 κομμάτια και ένα DVD με 5 μουσικά videos. Σίγουρα πρόκειται για κάτι το ιδιαίτερο, αφού οι ISIS δείχνουν αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν και δεν διστάζουν να πειραματιστούν μέσα από διασκευές και remixes.

Το πρώτο κομμάτι ονομάζεται "Threshold of Transformation" και μας εισάγει για τα καλά στον κόσμο των ISIS που επικρατούν τα hardcore φωνητικά και η σκοτεινή ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια ακολουθούν δύο κομμάτια καθαρά instrumental που φανερώνουν τη μουσική παιδεία της μπάντας και την σοβαρή της ενασχόληση με το δίσκο. Όλα τα κομμάτια κινούνται σε πιο dark ύφος και μας τοποθετούν σε σκηνικά νυχτερινών ωρών, ηρεμίας, μοναξιάς και λίγο πιο underground καταστάσεων. Σε αυτό σίγουρα συμβάλλουν τα χαρακτηριστικά φωνητικά που έχει επιλεγεί η ένταση τους να είναι λίγο πιο χαμηλά από τα όργανα, ώστε να αναδυθεί πιο εύκολα η καταπληκτική δουλειά που έχει γίνει. Αξίζει να αναφερθεί ότι το κομμάτι "Grey Divide" που είναι και το τελευταίο του πρώτου CD δίνει την αίσθηση στον ακροατή ότι πρόκειται για τον επίλογο, αφού ξεφεύγει λίγο από το όλο mood του album και είναι λίγο πιο ανάλαφρο, χωρίς πολύ grunge ήχο.

Το δεύτερο CD αποτελείται από διασκευές κι από remixes παλαιότερων κομματιών. Το πρώτο κομμάτι είναι το "Streetcleaner" των Godflesh και αντικειμενικά πρόκειται για μία πολύ ωραία διασκευή. Επίσης, το επόμενο κομμάτι είναι μια αρκετά τολμηρή διασκευή, αφού μιλάμε για Black Sabbath και το "Hand Of Doom", αλλά ομολογουμένως άξιζε το ρίσκο, αφού δόθηκε στο κομμάτι μία ακόμη πιο dark πινελιά χάρη στο προσωπικό στυλ του συγκροτήματος. Το ενδιαφέρον των fans κέντρισε η επανεκτέλεση του "Way Through Woven Branches", αφού στη νέα εκτέλεση τα φωνητικά είναι πιο scream και δίνουν ένα άλλο ύφος στο κομμάτι.

Κλείνοντας, θα μπορούσαμε να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι οι ISIS έκαναν αρκετά καλή δουλειά ακόμη και μέσα από διασκευές και remixes. Κάτι τέτοιο επαληθεύεται κι από τις θετικές αντιδράσεις των υποστηρικτών της μπάντας που δέχθηκαν το album χωρίς ενδοιασμούς κι ενστάσεις.

Πρόταση μου να επικεντρωθείτε στα "Ghost Key", "Wills Dissolve", "Hand Of Doom", "20 Minutes / 40 Years (acoustic version)".

Το tracklist του "Temporal" είναι:

CD 1:
1.  Threshold of Transformation (demo) *
2.  Ghost Key (alternate demo version) *
3.  Wills Dissolve (alternate demo version) *
4.  Carry (demo) *
5.  False Light (demo) *
6.  Grey Divide (demo) *

CD 2:
1.  Streetcleaner (Godflesh cover, recorded in 1999)
2.  Hand of Doom (Black Sabbath cover, originally released on the Sawblade CD, 1999)
3.  Not in Rivers, But in Drops (Melvins/Lustmord remix; originally released on Holy Tears, 2007)
4.  Holy Tears (Thomas Dimuzio remix; originally released on NIRBID, 2008)
5.  Temporal (Recorded in 2009) *
6.  Way Through Woven Branches (Originally released on Melvins/ISIS split LP, 2010)
7.  Pliable Foe (Originally released on Melvins/ISIS split LP, 2010)
8.  20 Minutes/40 Years (Acoustic version) *

 
DVD (Official music videos):
1.  In Fiction
2.  Holy Tears
3.  Not In Rivers, But in Drops
4.  20 Minutes/40 Years
5.  Pliable Foe *

 
* Είχαν κυκλοφορήσει και παλιότερα




Bill Xanthis