Teodasia - Upwards (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Teodasia - Upwards (Review)


Οι Teodasia κυκλοφόρησαν το album που ακούει στο όνομα "Upwards".

Ο δίσκος αυτός είναι το πρώτο album της μπάντας, το οποίο κυκλοφόρησε στις 30 Μαρτίου από την GMR music/Audioglobe και φαίνεται ότι μπαίνουν δυναμικά στο χώρο της μουσικής.

Είναι ένα πολύ δυνατό project, το οποίο ξεκινάει με μία εισαγωγή, ένα intro δηλαδή που μέσα από τις μελωδίες που βγάζει θυμίζει κάτι σαν καλωσόρισμα των ακροατών στο "Upwards". Βγάζει προς τα έξω κάτι το μελωδικό που παράλληλα σου διεγείρει τη φαντασία. Αφόυ τελειώσει το <<καλωσόρισμα>> το cd συνεχίζει με το κομμάτι "Temptress", το οποίο παρά τις χαλαρές νότες στην αρχή σε ξεγελάει και δυναμώνει. Έρχονται να σου χτυπήσουν την πόρτα οι κιθάρες και τα drums υπό την γλυκιά φωνή της Fiazza. Έπειτα, ακολουθούν κομμάτια όπως το "Lost Words For Forgiveness", το "A Powerfull Life", το "Aurora" και διάφορα άλλα που σου δείχνουν το πρόσωπο του δίσκου.

Το πρόσωπο λοιπόν που βγαίνει προς τα έξω είναι το symphonic rock/metal και λίγο melodic αν κάτσεις και το ακούσεις καλά. Βέβαια η σύνθεση των κομματιών φέρνει στο νου κάτι το παραμυθένιο, κάτι από κόσμο του φανταστικού το οποίο περιβάλλεται από ένα μελαγχολικό metal ύφος. Οι Teodasia δείχνουν ότι έχουν προσέξει πολύ τις λεπτομέρειες του "Upwards" και έχουν προσθέσει αρκετή τεχνική στα κομμάτια τους που φέρνει προς τα έξω ενα επιθυμητό αποτέλεσμα στα αυτιά του ακροατή που ακούει τέτοιου είδους μουσική. Όσο για τη συμμετοχή του Fabio Lione από τους Rhapsody Of Fire στο δίσκο αυτό που έχουμε να πούμε είναι αρκετά ενδιαφέρον και ότι βοηθάει το όλο μουσικό σύνολο να πάει ένα σκαλί πάνω.

Ένα από τα δυνατά χαρτιά του πρώτου album του συγκροτήματος είναι τα φωνητικά της Priscilla Fiazza. Έχουν κάτι το πολύ μελωδικό. Η χροιά τους είναι πολύ γλυκειά και δείχνει ότι μπορεί να πιάσει νότες αρκετά υψηλές. Είναι άνω του αναμενομένου και πραγματικά αξίζει συγχαρητήρια για τη δουλειά που έχει κάνει.

Όταν ακούσεις το cd του Ιταλικού συκγροτήματος αφέσου στα μελωδικά μουσικά όργανα και στα γλυκά γυναικεία φωνητικά και θα δεις ότι όλο το concept του δίσκου έχει καταφέρει αυτό που θέλει. Να σε ταξιδέψει μέσα από τη μουσική του σε μέρη όπου η <<μαγεία>> της μουσικής κυριαρχεί.

Όλα τα κομμάτια είναι ωραία, αλλά αξίζει ιδιαίτερα να ακούσετε το "Temptress", το "Lost Words Of Forgiveness", το "A Powerful Life", το "Aurora" και το "My Minotaur".

Το tracklist του "Upwards" :

Intro-Spection
Temptress
Revelations
Lost Words For Forgiveness
Close Call
Clarion Call
A Powerful Life
Hollow Earth
Aurora
Pandora's Knight
Eulogy
My Minotaur




Steve Xanthis