The Groundbreaking Ceremony - Don't Tell Me What I Can't Do (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

The Groundbreaking Ceremony - Don't Tell Me What I Can't Do (Review)


Η μπάντα The Groundbreaking Ceremony ετοίμασε το νέο της EP "Don't Tell Me What I Can't Do".

Πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 6/12/2012 και είναι μία αρκετά καλή δουλειά από το pop punk συγκρότημα από την Pennsylvania. Ενώ για τους βιαστικούς υπάρχει δυνατότητα να βρουν τα κομμάτια στο iTunes. Το ΕΡ περιλαμβάνει 6 τραγούδια το ένα καλύτερο από το άλλο που κινούνται καθαρά μέσα στα όρια που ορίζει η pop punk μουσική.

Το πρώτο κομμάτι ονομάζεται "Eleventh And Bleecker" και προσπαθεί να περάσει το μήνυμα στον ακροατή να μην απογοητεύεται ποτέ και να συνεχίσει να προσπαθεί μέχρι να πετύχει τους στόχους του. Είναι εμφανές ότι το συγκρότημα έχει κάνει πολύ προσεγμένη δουλειά αφού οι στίχοι είναι δουλεμένοι και με βαθύτερα νοήματα ενώ τα riffs δένουν άψογα με τα τύμπανα, που έχουν μονίμως ένα γρήγορο και "ξεσηκωτικό" tempo. Τα φωνητικά είναι καθαρά με πολύ ωραίες εναλλαγές και ταιριάζουν άψογα με τον hard ήχο. Σωστό θα ήταν να αναφερθούμε στα κομμάτια "Psalm 51" και "The Burden Of Goodbye" που αφορούν την αγάπη και τον αποχωρισμό. Το "Psalm 51" στιχουργικά και λαβάνοντας υπόψη το intro θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μπαλάντα, αλλά χωρίς να χάνει τη δυναμικότητα ενός καθώς πρέπει pop punk κομματιού. Από την άλλη, στο "The Burden Of Goodbye" συναντούμε μία προσπάθεια από τον κιθαρίστα Scott Southlea να σολάρει, ενώ δεν μας έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοιο. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο τελευταίο track του EP, το "Sometimes It's Not Enough" αφού πρόκειται για ένα ακουστικό κομμάτι που ξεφεύγει από τα υπόλοιπα κι αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη.

Το ταλέντο, η όρεξη και η αφοσίωση στη δουλειά τους είναι γνωρίσματα των The Groundbreaking Ceremony και σίγουρα θα μας απασχολήσουν περαιτέρω μελλοντικά. Δώστε προσοχή στα "Don't Be A Dream", "Psalm Of Goodbye" και "Sometimes It's Not Enough" και θα το καταλάβετε και μόνοι σας.

Το tracklist του "Don't Tell Me What I Can't Do" είναι:

1. Eleventh And Bleecker
2. Don't Be A Dream
3. 19_35
4. Psalm 51
5. The Burden Of Goodbye
6. Sometimes It's Not Enough

Δείγμα της δουλειάς τους μπορείτε να βρείτε εδώ μέσα από το videoclip που κυκλοφόρησε για το "Eleventh And Bleecker".




Bill Xanthis