Tribal - I - Dentity (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Tribal - I - Dentity (Review)


Οι Tribal κυκλοφόρησαν το νέο τους album.

Είναι η τρίτη δουλειά της ελβετικής μπάντας και φαίνεται να έχουν προστέθει κάποια νέα στοιχεία σε αυτό το project τα οποία ξεχωρίζουν. Ο ήχος που έβγαζε το συγκρότημα στους δύο προηγούμενους δίσκους είναι ο γνωστός hard rock των Tribal, αλλά πλέον εκτός από τον οικείο ήχο της μπάντας παρατηρούμε να υπάρχει περισσότερη τεχνική στα κομμάτια τους.

Στο "I - Dentity", το γερμανικό ύφος συναντιέται με το αμερικάνικο rock και δίνουν στον κόσμο ένα ξεχωριστό πάντρεμα που ακούγεται πολύ ευχάριστα στο αυτί του ακροατή. Η δουλειά που έχει πραγματοποιηθεί σε αυτό το δίσκο φαίνεται και με το παραπάνω, καθώς μέσα από αυτό το album η μπάντα έχει κάνει ένα μεγάλο άλμα στην μουσική σκηνή. Μέσα από τα τραγούδια της νέας δουλειάς των Tribal παρατηρούμε τους στίχους να εκφράζονται με συναίσθημα, την κιθάρα να έχει μία πολύ ωραία αφή που διακρίνεται στο παίξιμο των riff, αλλά και πινελιές μοντέρνων καταστάσεων που φέρνουν ωραίες μελωδίες στους fan του συγκροτήματος.

Το αποτέλεσμα που ξεπροβάλλει από αυτό το project δείχνει τον χαρακτήρα της μπάντας αλλά μπορούμε να διακρίνουμε και τις επιρροές που έχουν τα μέλη από διάφορα συγκροτήματα όπως "The Cult" και "Danzig".

Όλα τα κομμάτια είναι ωραία, αλλά αξίζει ιδιαίτερα να ακούσετε το "My Identity", το "Die Kraft Ist In Dir", το "Spiral Of Insanity", το "Liberation", το "Distant Memories" και το "Past - Present - Future".

Το tracklist του "I - Dentity" :

Eleven
My Identity
On A Silken Thread
Die Kraft Ist In Dir
Spiral Of Insanity
Liberation
Metamorph
Hardcore
Believe
Distant Memories
Odd Nativity
Blame
Past - Present - Future




Steve Xanthis