Fatal Mutiny - Insult To Life (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Fatal Mutiny - Insult To Life (Review)


Οι Fatal Mutiny κυκλοφόρησαν το demo με τίτλο "Insult To Life".

Είναι το πρώτο demo για την μπάντα από τα Ιωάννινα και έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά. Το project αυτό αποτελείται από 3 κομμάτια και μέσα σε αυτά είναι το ομώνυμο "Insult To Life", που θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα από τα σημεία κλειδιά αυτόυ του δίσκου, καθώς κάνει την διαφορά ανάμεσα στο "No Peace Without Blood" και στο "Ligeia" που το πλαισιώνουν. Βέβαια και τα άλλα τραγούδια έχουν τον χαρακτήρα τους και ειδικά το Ligeia που είναι και το μεγαλύτερο σε διάρκεια (8:39), αλλά αυτό σου δίνει μία αίσθηση ανωτερώτητας.

Η πρώτη δουλειά των Fatal Mutiny κινείται στους ρυθμούς της heavy thrash metal μουσικής, αλλά κάνουν και την εμφάνισή τους τα old school στοιχεία. Παρατηρούμε βαριές κιθάρες, οι οποίες βγάζουν ωραία riff αλλά και πολύ καλά solo στα κομμάτια του δίσκου. Τα drums και το μπάσο, το οποίο κάνει ένα μικρό solάρισμα στο τραγούδι "Insult To Life, δίνουν τον ρυθμό και τα φωνητικά έρχονται να συμπληρώσουν το μουσικό αποτέλεσμα του συγκροτήματος.

Το "Insult Of Life" φαίνεται ότι έχει επιρροές από συγκροτήματα όπως Slayer και Sodom, όμως τα στοιχεία της μπάντας βγαίνουν σιγά σιγά προς τα έξω και σίγουρα μας περιμένει κάτι καλό σε μία ολοκληρώμενη δουλειά τους.

Πολύ πάθος, πολύ πόνο και πολύ ξύλο από τους Έλληνες Fatal Mutiny.

Όλα τα κομμάτια είναι ωραία!

Το tracklist του "Insult To Life" :

No Peace Without Blood
Insult To Life
Ligeia




Steve Xanthis