Peace'd Out - Peace'd Out (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Peace'd Out - Peace'd Out (Review)


Οι Peace'd Out κυκλοφόρησαν το ομώνυμο EP.

Η μπάντα που δεν έχει μία σταθερή βάση και βρίσκεται διαρκώς πότε στην California και πότε στην New York City, έχει να μας επιδείξει μία εξαιρετική δουλειά που έγινε σε αυτό το EP. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτό το "συνοθύλευμα" από μουσικούς που ξαφνικά έδεσαν και δημιούργησαν το συγκρότημα πραγματικά κατάφερε να αξιοποιήσει άριστα τη χημεία μεταξύ τους κι αυτό φαίνεται από τη δουλειά τους. Οι Peace'd Out αποτελούνται από τους Vinnie Caruana (I Am The Avalanche, The MovieLife), Steve Choi (RX Bandits), Casey Deits (The Velvet Teen), Roger Camero (No Motiv, The Warriors).

Το EP αποτελείται από 5 κομμάτια. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά κι αυτό το καταλαβαίνει κανείς με το που ακούσει το πρώτο τραγούδι που ονομάζεται "Castlemania" κι έχει εξαιρετικά riffs που ταιριάζουν απόλυτα με τα scream φωνητικά δίνοντας ένα πολύ "δυνατό" ήχο! Παρομοίως, δεν είναι δυνατόν να μην αναφερθούμε στο αριστούργημα που ακούει στον τίτλο "White Pyramid", το οποίο αρχίζει σαν εμβατήριο και μετά κάνουν την εμφάνιση τους οι εξαιρετικές κιθάρες αλλά κι ορισμένες πινελιές ηλεκτρονικής μουσικής που του προσδίδουν ένα επιπλέον ενδιαφέρον. Γενικότερα, το αποτέλεσμα του EP είναι εντυπωσιακό και βασίζεται κυρίως στις προσεγμένες συνθέσεις των εγχόρδων, στα scream φωνητικά αλλά και στην αυξημένη συχνότητα χρήσης των πιατινιών. Τελικά κατάφεραν να "ανακατέψουν" επιτυχώς τη hardcore μουσική, με την punk και τη metal και να αποκήσουν το δικό τους Peace'd Out-ish στυλ.

Αυτό που μας "σταναχώρησε" ήταν ότι η συνολική διάρκεια του δίσκου ήταν πολύ μικρή και δεν τον χορταίναμε!

Όλα τα κομμάτια είναι πολύ ποιοτικά, αλλά πρόταση μου είναι να δώσετε περισσότερη έμφαση στα "Castlemania", "White Pyramid" και "Baadering Raam".


Το tracklist του "Peace'd Out":

Castlemania
White Pyramid
Cha-Chang-Changmail
I Would Like To. Feed Your Fingertips. To The Wolverines
Baadering Raam


Μπορείτε να πάρετε μία γεύση από τη δουλειά τους εδώ.




Bill Xanthis