Αποκλειστική Συνέντευξη Των Underjoyed Στο Rock N' Roll Town - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Αποκλειστική Συνέντευξη Των Underjoyed Στο Rock N' Roll Town


Το συγκρότημα από την Αθήνα, Underjoyed, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Rock N' Roll Town. Δημιουργήθηκε το 2010 και αποτελείται από την Athina στα φωνητικά, τον Greg στην κιθάρα, τον Mike στο μπάσο και τον Kosta στα drums.

RNRT : Πώς θα χαρακτηρίζατε την μουσική που παίζουν οι Underjoyed;

Mike : Θα δυσκολευτούμε να δώσουμε μόνο έναν χαρακτηρισμό . Πιστεύουμε και επιθυμούμε πάντως να έχει έναν πολυδιάστατο χαρακτήρα. 
Όπως παρατηρεί  κανείς, ακούγοντας μας , ο ήρεμος και μελωδικός ρυθμός των dirty blues δίνει την θέση του σε ένα groovato και δυναμικό alternative rock ρυθμό καθώς ανατρέχει στα κομμάτια μας.


RNRT : Τι θέλετε να περάσετε μέσα από το συγκρότημά σας;

Mike : Με τη μπάντα παθιαζόμαστε. Δεν είναι ότι επιδιώκουμε να περάσουμε κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα . Συνθέτουμε την μουσική που μας εκφράζει, κάθε κομμάτι είναι ξεχωριστό, και το ερμηνεύουμε με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το πώς το νιώθει το κάθε μέλος, προσπαθώντας ταυτόχρονα να ξυπνήσουμε τα συναισθήματα του καθενός από το κοινό όπως αυτός επιθυμεί να το ερμηνεύσει.


RNRT : Είστε έτοιμοι για τον νέο σας δίσκο. Υπάρχει κάποια θεματολογία γύρω από αυτόν τον δίσκο; Σε ποιο μουσικό φάσμα κινείται το νέο σας project;

Athina, Greg : Ο δίσκος μας πάει πολύ καλά,προχωράει δεν τον έχουμε ολοκληρώσει ακόμα. Προς το παρόν είμαστε σε φάση που έχουν τελειώσει οι ηχογραφήσεις σε κιθάρα,μπάσο,φωνή
και περιμένουμε τον Κώστα να ξεκινήσει ηχογραφήσεις τυμπάνων. Το σκεπτικό ήταν να γράψουμε τα κομμάτια σε πιο ρεαλιστικό ύφος όπως τα παίζουμε δηλαδή live . Όσον αφορά το ύφος..
όπως ήταν και τα κομμάτια του demo μας που κινούνταν σε σκοτεινό ύφος έτσι και το album ακολουθεί το μοτίβο του τριπτυχου- μουντίλα ερωτισμός σκοτάδι. Όλα τα κομμάτια του δίσκου έχουν ένα dead mood. Αναφέρονται σε 'εννοιες όπως αμαρτία, επιθυμία, έρωτας, θάνατος με ακραία διάθεση και πολύ σουρεαλισμό.Θα ναι μια lo fi παραγωγή με πολύ θόρυβο και γκάζι. Ελπίζουμε να αρέσει!


RNRT :  Η τραγουδίστρια σας έχει ζήσει για λίγο καιρό στην Αγγλία....Τι εντύπωση έχει για την Αγγλική μουσική σκηνή; Πιστεύεις Athina ότι κάποιο ελληνικό συγκρότημα θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε μία τέτοια μουσική σκηνή;

Athina : Μακάρι να ζούσα κάποιο διάστημα στην  Αγγλία αλλά δυστυχώς απλά έχω ταξιδέψει κάποιες φορές  εκεί!Κοίτα παντού δύσκολα είναι. Για την Ελλάδα ισχύει το οτι δεν υπάρχει μουσική βιομηχανία και ειδικά στο είδος που υποστηρίζουμε εμείς το τοπίο είναι νεκρό. Η Αγγλία από την άλλη  είναι μια  πολύ μεγαλύτερη χώρα με τόσες πολλές μπάντες που ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος.
Για μένα αν κάποια παιδιά ονειρεύονται να φύγουν απ'την Ελλάδα και να ακολουθήσουν το όνειρο τους ,να το κάνουν. Εκεί είναι οι εταιρίες,εκεί είναι η μουσική-ανάλογα το είδος που υποστηρίζεις πάντα...- και την αντιλαμβάνονται με έναν διαφορετικό τρόπο. Θέλει προσπάθεια βέβαια,υπομονή,επιμονή και τύχη πολλές φορές. Τίποτα δε θα σου δωθεί έτοιμο στα χέρια.


RNRT : Όπως βλέπουμε στην Ελλάδα κυριαρχούνε κομμάτια σε λαικό κυρίως ύφος που κρατάνε το πολύ έναν μήνα. Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε και ακούμε παντού "Παντελίδη". Ποια είναι η γνώμη σας για τον Παντελίδη;

Kostas : Στην Ελλάδα έχουμε μια παράδοση στο λαϊκό τραγούδι, η οποία συνεχίζεται επί δεκαετίες ανάλογα με την εποχή και τις συνθήκες. Χαρακτηριστικά αναφέρω ''σουξέ''.
Κάποια απ' αυτά είναι διαχρονικά, ακούγονταν στο παρελθόν και θα ακούγονται και στο μέλλον, ωστόσο μερικά κάνουν επιτυχία για μικρό χρονικό διάστημα και μετά εξαφανίζονται. Όσον αφορά τον Παντελίδη προσωπικά δεν τον ακούω  αλλά σέβομαι το οτι γράφει τα δικά του κομμάτια.


RNRT : Για να μην λέμε όμως μόνο για το εσωτερικό πάνω σε αυτό το θέμα θα ανεφερθούμε λίγο και στο εξωτερικό. Πείτε μας λοιπόν την γνώμη σας για τον Justin Bieber που κάνει καριέρα τα τελυταία χρόνια.

Kostas : Από μικρός στη διασημότητα της showbiz! Για μένα η κάθε ηλικία πρέπει να περνιέται με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο.Τον ανακάλυψε ο scooter braun και τον έκανε αυτό που είναι σήμερα σε μια πολύ τρυφερή ηλικία. Με τόση διασημότητα που έλαβε από τόσο μικρός το μέλλον του δεν είναι σίγουρο κατά πόσο θα ναι ευοίωνο. Για τα τραγούδια του δεν μπορώ να μιλήσω με μεγάλη αντικειμενικότητα γιατί δεν ακούω τέτοιου είδους μουσική. Είναι εύπεπτα κομμάτια που σε..διασκεδάζουν ?!


RNRT : Ποιά είναι τα καλύτερα λόγια που σας έχουν πει και ποια είναι τα χειρότερα; Πώς τα χειρίζεστε αυτά τα σχόλια ?

Greg : Κοίτα δε θα σου πούμε ακριβώς τα καλά και τα άσχημα σχόλια! Ο καθένας έχει την άποψη του και είναι σεβαστή. Από τα θετικά "ανεβαίνουμε" και από τα αρνητικά κρατάμε ότι πιστεύουμε
οτι πλησιάζει το ρεαλιστικό και μπορεί να μας κάνει καλύτερους. Τα υπόλοιπα καταλήγουν στον κάδο απορριμμάτων.


RNRT : Όλοι σας έχετε κάποιους θαυμαστές, φανερούς και μη, μέσω του συγκροτήματος. Πιστεύετε ότι όταν κάποιος ξέρει μουσική έχει κάποιους βαθμούς παραπάνω στον ερωτικό τομέα όπως λένε και οι φήμες;

Mike : Δεν πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο παρά τις φήμες. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αγγίζονται από την μουσική μας, συναισθηματικά πάντα, έτσι και μόνο θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι τα μέλη μιας μουσικής μπάντας θα μπορούσαν να είχαν ένα προβάδισμα έναντι άλλων στον τομέα αυτό.


RNRT : Athina τι θα έπρεπε να έχει ένας κατάλληλος<<θαυμαστής>> σου για να μπορέσει να σε προσεγγίσει;

Athina : Με ενθουσιάζει όταν έρχονται άτομα μετά από live πχ για συγχαρητήρια,όχι μόνο σε μένα αλλά και στα παιδιά.Τους ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια και τη στήριξη. Είναι όλοι πολύ φιλικοί,ευγενικοί και ειλικρινείς σε αυτό που θα έρθουν να σου πουν. Φαντάζομαι αυτά είναι και  τα κατάλληλα χαρακτηριστικά.


RNRT : Αν σας δινόταν η ευκαιρία να κάνετε tour με ένα μεγάλο συγκρότημα ποιo θα ήταν αυτό και γιατί;

Greg : Αν ρωτήσεις κάθε μέλος ξεχωριστά θα σου πει διαφερική μπαντα :P Για μένα προσωπικά στο στιλάκι που παίζουμε θα γούσταρα πολύ με τους Qotsa.

Athina : Θα συμφωνήσω!Αγαπάμε Qotsa και φυσικά θα θελα να κάναμε μαζί τους ένα tour και να κοπανιόμαστε παρέα.

Mike : Aς αφήσουμε έξω  κλασσικές θρυλικές μπάντες που θα ήθελα να ξαναενωθούν για να κάνουμε ένα tour μαζί τους και καθώς προσγειωνόμαστε στην πραγματικότητα θα έλεγα:   “Radio Moscow”.

Kostas : Rolling Stones.


RNRT : Αν σας λέγανε κρατήσετε μόνο δύο δίσκους από την δισκοθήκη σας ποιοι θα ήταν αυτοί;

Greg : QOTSA - Song For The Dead & Neil Young - Greendale

Athina : Dead Weather-Horhound ,Tom Waits-Alice

Mike : Δύο δίσκους μόνο? Εφιάλτης μου μοιάζει …αλλά εντάξει άμα πιέζεις θα κράταγα από Led Zeppelin το “The Song Remains The Same” & το  “Electric Ladyland” του  Jimi

Kostas : Pink Floyd-The Wall, Dire Straits Best of


Πώς φαντάζεστε τους Underjoyed μετά από λίγα χρόνια και που θα θέλατε να δείτε το συγκρότημα να φτάνει;

Athina : Θα θέλαμε να εξελίξουμε τη μουσική μας,τη σκηνική μας παρουσία, γενικά να έχουμε γίνει επαγγελματίες, να μεγαλώσουμε κατα πολύ το κοινό μας,να κάνουμε περιοδείες..Ευχόμαστε οτι εύχεται μια οποιαδήποτε μπάντα γι'αυτήν.



Underjoyed : Το Rock N' Roll Town μας στηρίζει και το στηρίζουμε! Είναι ένα καλοδουλεμένο και ευχάριστο μουσικό blog με περιθώρια εξέλιξης! Ευχαριστούμε το Rock N' Roll Town και τον δημιουργό του Steve!



Το Rock N' Roll Town ευχαριστεί τους Underjoyed για αυτή τη συνεργασία και τους εύχεται καλή πορεία και πολλές επιτυχίες.

Το συγκρότημα μπορείτε να το βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους :

Facebook Page: http://www.facebook.com/UnderjoyedBand
Youtube Channel: http://www.youtube.com/user/underjoyed2010
Twitter Profile: https://twitter.com/Underjoyed_Band
MySpace Profile: http://www.myspace.com/underjoyed4


Photography Vasilis Kallinderis : http://www.facebook.com/vaziliskallinderis?ref=ts&fref=ts




Steve Xanthis