Doom's Day - The Unholy (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Doom's Day - The Unholy (Review)


Το συγκρότημα από το Quebec του Καναδά, Doom's Day, κυκλοφόρησε τον δίσκο με τίτλο "The Unholy".

Η νεοσύστατη μπάντα, που δεν μετρά ούτε ένα χρόνο παρουσίας στο χώρο, κυκλοφόρησε έναν πλήρη δίσκο. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά αξιέπαινο!

Το album αποτελείται από οχτώ κομμάτια, όλα κινούμενα στα πλαίσια της μυστικιστικής metal και punk μουσικής. Όπως υποστηρίζουν οι Doom's Day η μουσική τους στοχεύει την επιστροφή στα 80's τότε που η metal ήταν συνυφασμένη με το Σατανά και η punk με την επανάσταση, σε συνδυασμό με τον καυτηριασμό των αδυναμιών και των εθισμών της σύγχρονης κοινωνίας. Το CD αποτελεί απόδειξη ότι η μπάντα μέσα από τη μουσική και τους στίχους της πέτυχε τον στόχο της.

Το πρώτο κομμάτι με τίτλο "Overture of the Damned" αποτελεί την εισαγωγή στο δίσκο καθώς περιέχει μόνο μουσική και μάλιστα από το μουσικό όργανο organ. Ουσιαστικά, πρώτη γεύση παίρνουμε από το δεύτερο κατά σειρά κομμάτι, το "The Unholy", το οποίο το χαρακτηρίζουν η ωραία κιθάρα και τα τύμπανα. Ενώ, ενδιαφέρον παρουσιάζει το τραγούδι "Necronomicon Ex-Mortis" με τα δεύτερα φωνητικά σε στυλ χορωδίας. Το τελευταίο track με την ονομασία "Ghost of Fate" είναι εκπληκτικό αφού η σύνθεση και το δέσιμο των εγχόρδων, των κρουστών και του organ είναι πολύ προσεγμένα!

Γενικότερα, στον δίσκο "The Unholy" συναντάμε μία σοβαρή και μελετημένη προσπάθεια χωρίς απόπειρες άσκοπου εντυπωσιασμού. Τα riffs των εγχόρδων είναι πολύ ωραία και τα drums βρίσκονται σε αρκετά υψηλό επίπεδο. Επιπλέον, η χρήση του organ σε ορισμένα από τα τραγούδια προσδίδει μία πιο μυστικιστική και ατμοσφαιρική νότα. Τα φωνητικά έχουν την κατάλληλη χροιά και ταιριάζουν άψογα με το είδος, ενώ η βραχνάδα δίνει aggressive πινελιές. Το album ακούγεται ευχάριστα και δεν κουράζει τον ακροατή, αντιθέτως τον ταξιδεύει.

Ξεχωριστή μνεία για τα "The Unholy", "Sabbath Deadly Sabbath", "Your Last Breath" και "Ghost of Fate".


Η tracklist του "The Unholy" είναι:

Overture of the Damned
The Unholy
She's Possessed
Necronomicon Ex-Mortis
Sabbath Deadly Sabbath
The Sorceress
Your Last Breath
Ghost of Fate




Bill Xanthis