The Omega Experiment - The Omega Experiment (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

The Omega Experiment - The Omega Experiment (Review)


Οι The Omega Experiment από το Muskegon του Michigan των ΗΠΑ πρόκειται σε λίγο καιρό να κυκλοφορήσουν τον ομώνυμο τους δίσκο.

Το στυλ που υποστηρίζουν είναι metal, progressive και ambient και το album θα αποτελείται από εννιά τραγούδια.

Το πρώτο κομμάτι ονομάζεται "Gift" και το χαρακτηρίζει η πολύ ωραία κιθάρα, τα πολύ καλά δουλεμένα τύμπανα και η εντυπωσιακή φωνή. Το "Tranquility" σε ηρεμεί και σε ταξιδεύει. Το πέμπτο κομμάτι έχει τον τίτλο "Furor" και είναι αρκετά aggressive με κιθάρες με distortion και τύμπανα με γρήγορο tempo απόρροια και του drum programming που χρησιμοποιεί η μπάντα. Αξίζει να σταθούμε στο "Bliss" που αντί για στίχους έχει ομιλίες ανθρώπων.

Τα χαρακτηρστικά της progressive μουσικής είναι διάχυτα σε όλο το δίσκο. Έχει γίνει ένα καλό κι επιμελημένο ταίριασμα του ηλεκτρονικού ήχου με τα έγχορδα και τα κρουστά, ενώ τα φωνητικά είναι εξαιρετικού επιπέδου. Η πολυφωνία δίνει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα στα τραγούδια και ανεβάζει επίπεδο τη δουλειά που έχουν κάνει οι The Omega Experiment. Η χρήση της ηλεκτρονικής μουσικής και γενικότερα της τεχνολογίας είναι εμφανής, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα είναι αρνητικό ή δυσάρεστο για τον ακροατή. Όλα τα τραγούδια είναι μουσικά συνδεδεμένα μεταξύ τους με "γέφυρες" δίνοντας την αίσθηση ότι ο δίσκος περιέχει ένα ενιαίο track που αποτελείται από πολλά μέρη.

Όλα τα τραγούδια είναι εξαιρετικά, αλλά ξεχωρίζουν τα "Gift", "Furor", "Bliss", "Karma", "Terminus".

Η tracklist του "The Omega Experiment":

Gift
Stimulus
Motion
Tranquility
Furor
Bliss
Karma
Terminus
Paramount




Bill Xanthis