Tomahawk - Oddfellows (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Tomahawk - Oddfellows (Review)


Οι Tomahawk ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν στα τέλη του πρώτου μήνα του 2013 το album με τίτλο "Oddfellows".

Η μεγάλη χρονικά απουσία τους φαίνεται ότι τους βγήκε σε καλό κι επιστρέφουν με μπόλικο υλικό, αφού ο δίσκος περιέχει 13 τραγούδια.

Το album αρχίζει με το ομώνυμο τραγούδι που αποτελεί μία ευχάριστη έκπληξη, αφού μας ταξιδεύει σε μία πιο underground ατμόσφαιρα και σε συνδυασμό με τα φωνητικά που παρουσιάζουν κάποιες scream "αναλαμπές" αποκτά ένα aggressive ύφος. Το επόμενο κομμάτι που ονομάζεται "Stone Letter" μας επαναφέρει στους παλιούς καλούς Tomahawk με το γνώριμο σε όλους alternative rock τους style. Δεν πρέπει να παραληφθεί ότι στο τρίτο track κατά σειρά, το "I.O.U." εντοπίζονται πινελιές ηλεκτρονικής μουσικής.

Σε γενικές γραμμές, το "Oddfellows" αποτελείται από αρκετά ατμοσφαρικά κομμάτια που χαλαρώνουν και ταξιδεύουν τον ακροατή, ενώ δεν λείπουν κι αυτά που είναι σε ένα πιο γρήγορο tempo με πιο alternative rock ύφος τα οποία πλαισιώνουν τα υπόλοιπα κι αναδεικνύουν την προσεγμένη δουλειά που έχει γίνει. Εξαιρετική κιθάρα, φωνητικά αλλά και δεύτερες φωνές σε μορφή χορωδίας εντοπίζονται στο αριστούργημα με τίτλο "The Quiet Few". Ενώ εντυπωσιακό αποτέλεσμα συναντάμε στα ατμοσφαιρικά έως κινηματογραφικά τραγούδια "I Can Almost See Them" και "Choke Neck". Από την άλλη, το "South Paw" με τα ωραία έγχορδα και κρουστά σε γρήγορο ρυθμό όπως και το τελευταίο τραγούδι του δίσκου, το "Typhoon" ξεσηκώνουν.

Από την ακρόαση του δίσκου διαπιστώνουμε ότι η μπάντα διεύρυνε τους μουσικούς της ορίζοντες και πειραματίστηκε αρκετά παρουσιάζοντας στο κοινό της ένα άψογο αποτέλεσμα. Άξιοι αναφοράς είναι και οι στίχοι των τραγουδιών, οι οποίοι είναι αρκετά δουλεμένοι κι άκρως εντυπωσιακοί. Ενδιαφέρον concept παρουσιάζει το κομμάτι με τίτλο "Baby Let's Play ____" που, κατά τη διάρκεια του, το κενό συμπληρώνεται με διαφορετικές λέξεις.

Ιδιαίτερη προσοχή στα "White Hats/Black Hats", "The Quiet Few", "Choke Neck", "Baby Let's Play ____", "Typhoon".


Η tracklist του "Oddfellows":

Oddfellows
Stone Letter
I.O.U.
White Hats/Black Hats
A Thousand Eyes
Rise Up Dirty Waters
The Quite Few
I Can Almost See Them
South Paw
Choke Neck
Waratorium
Baby Let's Play ____
Typhoon




Bill Xanthis