Iron Kobra - Dungeon Masters (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Iron Kobra - Dungeon Masters (Review)


Το συγκρότημα από το Gelsenkirchen κυκλοφόρησε τη νέα του δουλειά.

Είναι το ντεμπούτο album της μπάντας και ακούει στο όνομα "Dungeon Masters". Αυτό το project κυκλοφορεί σε LP, MC και CD και κάθε έκδοση περιέχει και ένα διαφορετικό bonus track.

Ο δίσκος αυτός ξεκινάει με ένα intro το οποίο περιέχει μία αφήγηση, η οποία είναι πολύ ενδιαφέρουσα, σε βάζει στο πνεύμα του συνόλου που θέλουν να βγάλουν προς τα έξω οι Iron Kobra. Μόλις τελειώσει η αφήγηση υπό τον ήχο μιας λεπίδας, αρχίζει η μουσική και το ομώνυμο κομμάτι "Dungeon Master". Στην συνέχεια ακολουθούν τραγούδια όπως το "Valhalla Rock", "Metal Rebel", "Heavy Metal Generation", "Black Magic Spells" κ.α. για να κλείσει με το πολύ ωραίο κομμάτι που έχει τίτλο "Thousand Fire City". Η αλήθεια είναι ότι ο δίσκος αυτός περιέχει πολλά ωραία κομμάτια και το καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα και συνδυάζεται εξαιρετικά με τα υπόλοιπα.

Στα τραγούδια του "Dungeon Masters" θα βρείτε γρήγορες κιθάρες, με ωραία riff, δυνατά drums και φωνητικά που κάνουν πραγματικά καταπληκτική δουλειά πιάνοντας και αρκετά καλά τις ψηλές νότες και ειδικά στο κομμάτι "Valhalla Rock". Τα πολύ θετικά στο ντεμπούτο album των Iron Kobra είναι η χημεία που έχουν δημιουργήσει μεταξύ τους μουσικά και αυτό φαίνεται στον εκπληκτικό συνδυασμό των μουσικών οργάνων με τα φωνητικά του Sir Serpent και του Lightning Lord Python.

Το μουσικό είδος του album αυτού κινείται γύρω από το old school, με στοιχεία speed και heavy metal. Η αλήθεια είναι ότι θυμίζει κάπως Manowar, Running Wild και Thor αλλά μέσα από ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα των Iron Kobra.

Όλα τα κομμάτια είναι ωραία, αλλά αξίζει ιδιαίτερα να ακούσετε το "Intro / Dungeon Master", το "Valhalla Rock", το "Metal Rebel", το "Heavy Metal Generation", το "Black Magic Spells" και το "Thousand Fire City".

Το tracklist του "Dungeon Masters" :

Intro / Dungeon Master
Valhalla Rock
Metal Rebel
Born Under The Tower
Heavy Metal Generation
Black Magic Spells
Ronin
Druid's Call
Speediker
Thousand Fire City




Steve Xanthis