U.N.+ Jake Leg + The Rundays Live @ Eightball Club - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

U.N.+ Jake Leg + The Rundays Live @ Eightball Club


Φίλοι rockers (κι εσείς οι υπόλοιποι),

την Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου του “σωτήριου” έτους 2013, στο Eightball Club Livestage το Blues, το Classic, το Alternative και το Brit Rock συναντιούνται σε μια νύχτα ζωντανής μουσικής, έκστασης και πάθους. Τρία συγκροτήματα από τη Θεσσαλονίκη – με φρέσκο πράμα στην αγορά – ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σας πείσουν ότι αυτή η πόλη ξέρει τι σημαίνει rock ‘n’ roll κι ότι δεν έχει σταματήσει ποτέ της να βγάζει καλή μουσική.

Ο λόγος για τους U.N., τους Jake Leg και τους Rundays οι οποίοι θα μοιραστούν τη σκηνή του Eightball σ’ αυτή τη μη παραδοσιακή γιορτή του ντόπιου σκληρού ήχου από όντα ελευθέρας βοσκής.
Εσείς φέρτε μονάχα την όποια διάθεση έχετε και τα 6 ευρώ για την είσοδο (μετά μπύρας) και όλα τα υπόλοιπα αφήστε τα στα συγκροτήματα και στο μπάρμαν.
Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:30 και το Live θα ξεκινήσει στις 21:00.

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:

U.N. :

Οι U.N. είναι μια rock μπάντα με αγγλικό στίχο που δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη στα τέλη του 2009. Το όνομα της μπάντας αποτελείται από δύο μόνο αρχικά. Το «U» και το «Ν» ορίζουν κάθε τίτλο των δίσκων της μπάντας, οι οποίοι με τη σειρά τους ορίζουν κάθε διαφορετική, χωροχρονικά, εποχή που η μπάντα διανύει. Έτσι το γκρουπ πάντοτε θα ταυτίζετε με τους τίτλους των δίσκων της και όχι το αντίστροφο. Στις 09/01/2010 οι U.N. έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο Rodeo live in Athens, Τον Σεπτέμβριο του 2012 οι U.N. κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με το όνομα “Ulnar Nerve” (άλναρ νερβ). Το άλμπουμ συνδυάζει το blues, το classic και το alternative rock σε ένα δυναμικό και ρυθμικό σύνολο, εκφράζοντας το rock συναίσθημα που τα 70s, 80s και 90s κληροδότησαν στη μουσική σκηνή του 21ου αιώνα και εξερευνώντας, παράλληλα, την τάση για περιπλάνηση καθώς και τη χιουμοριστική, ειρωνική, απειθάρχητη, και γενικά περίεργη, φύση του σύγχρονου ανθρώπου. Στόχος των U.N. η δημιουργία καλής rock μουσικής και οι ζωντανές εμφανίσεις που θα προβάλλουν τη δικιά τους μουσική.

Μέλη είναι: Imad Hassan (φωνή ) Denis Φραγκόπουλος (κιθάρα - φωνητικά) Mateusz Starnawski (μπάσο - φωνητικά) Δημήτρης Ράπτης (ντραμς)

Jake Leg :

Οι Jake Leg είναι ένα τετραμελές indie rock ‘n’ roll σχήμα που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2005. Από την αρχή ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω σε δικό τους υλικό και το 2006 ηχογράφησαν ένα demo της πιο πρώιμης δουλειάς τους. Την παραγωγή και τη μίξη του CD την επιμελήθηκαν οι ίδιοι στο home-studio του συγκροτήματος (a.k.a. the basement) και το αποτέλεσμα τους έφερε πολλές θετικές κριτικές από μουσικά περιοδικά και websites. Εν συνεχεία δούλεψαν σε περισσότερα δικά τους τραγούδια διαμορφώνοντας ταυτόχρονα τον δικό τους ξεχωριστό ήχο: μια μίξη alternative/indie rock με bluesy pop μελωδίες και rock στιγμές. Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2008 και έχοντας πλέον περισσότερο υλικό, ηχογράφησαν αρκετά κομμάτια στα RunDevilRun Studios στη Θεσσαλονίκη σε παραγωγή του Νικόδημου Τριαρίδη. Μέρος από αυτές τις ηχογραφήσεις εμφανίζεται και στον πρώτο τους δίσκο.

Το 2011 ηχογράφησαν το EP “The Basement Sessions” το οποίο περιέχει κάποιες από τις περισσότερο πειραματικές συνθέσεις τους, καθώς και κάποια ξαναδουλεμένα παλιότερα τραγούδια.
Στα τέλη του 2011 με αρχές του 2012 ηχογραφούν και τα υπόλοιπα κομμάτια για τον πρώτο τους δίσκο. Οι ηχογραφήσεις έλαβαν χώρα στα Electroacoustics Lab του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και η παραγωγή και το mastering έγιναν από τους Θάνο Σ. και Δημήτρη Χριστοδουλίδη. Το album κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2012 και είναι διαθέσιμο μέσω του CD Baby (τόσο σε ψηφιακή όσο και σε φυσική μορφή) καθώς και μέσω των περισσότερων ψηφιακών μουσικών αγορών.
Το συγκρότημα έχει εμφανιστεί σε πολλά clubs & live stages σε όλη τη χώρα και πολύ συχνά τυγχάνει της φιλοξενίας των ερτζιανών τόσο από τοπικούς όσο και από εθνικής εμβέλειας ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Μέλη είναι:
Τόλης (φωνητικά)
Μπάμπης (κιθάρα)
Μάκης (μπάσο)
Άγγελος (τύμπανα)

The Rundays :

Οι The Rundays είναι μία τετραμελής εναλλακτική ροκ μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο αλέξης και ο γιώργος γνωρίστηκαν στο γυμνάσιο. Το κοινό μουσικό τους γούστο τους ώθησε στην ενασχόληση με τη ροκ μουσική και στη δημιουργία μουσικών σχημάτων. Ο σταυρος πρώτα κι έπειτα ο θανάσης προστέθηκαν στη σύνθεση της μπάντας μετά από κοινές γνωριμίες. Χρόνο με τον χρόνο άρχιζαν να δραστηριοποιούνται ολοένα και πιο πολύ στα μουσικά δρώμενα της πόλης. Το μουσικό ταξίδι τους ως The Rundays άρχισε τον απρίλη του 2012 και η χημεία μεταξύ τους ήταν φανερή. Έχουν ηχογραφήσει το πρώτο τους ντέμο (στα super clean studios) το οποίο περιέχει 3 από τα πιο χαρακτηριστικά τους κομμάτια όπως “Breathe”, “Long Live the Queen” και “Pure”. Το ντέμο αυτό θα κυκλοφορήσει σύντομα! Τέλος, οι The Rundays επικεντρώνονται κυρίως στη σύνθεση δικών τους κομματιών με στόχο να τα μοιραστούν μαζί με τον κόσμο που θα τους ακούσει ζωντανά.




Steve Xanthis