Balescream - Mark Of The Revenant (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Balescream - Mark Of The Revenant (Review)


Οι Balescream κυκλοφόρησαν το νέο τους EP.

Είναι ένα πολύ δυνατό EP, το οποίο θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε και ως mini album διότι είναι πάρα πολύ καλό. Έχει πολλά στοιχεία που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα project του είδους του.

Η death metal μπάντα από την Αυστραλία, έχει γράψει τέσσερα κομμάτια για αυτό το EP, τα οποία είναι όλα πάρα πολύ δυνατά από την αρχή μέχρι το τέλος. Την βάση βάζουν τα drums, μετά έρχονται να προστεθούν τα riff και τα solo της κιθάρας, έπειτα να δώσουν βάθος στον ήχο οι χοντρές χορδές του μπάσου και τέλος να ολοκληρώσουν το μουσικό σύνολο τα φωνητικά τα οποία έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Είναι και scream και growl αλλά και ήπια όπου χρειάζονται.

Αυτό που κάνουν ξεχωριστό όμως το EP "Mark Of The Revenant" είναι οι στίχοι. Συνήθως, σε αυτό το είδος μουσικής κάποιες μπάντες δεν προσέχουν τόσο τους στίχους ή τους προσέχουν αλλά δεν τους προσέχουμε εμείς οι ακροατές τόσο πολύ διότι καλύπτονται αρκετά <<άγρια>> από τα scream των τραγουδιστών. Σε αυτό το EP των Balescream οι  στίχοι είναι καθαροί και περνάνε το μήνυμά τους όπως ακριβώς πρέπει, πράγμα το οποίο δίνει ένα avantage στη νέα τους δουλειά.

Το ύφος κινείται κυρίως στο death metal, αλλά δεν λείπουν και τα χαρακτηριστικά του gothic, του doom αλλά και του melodic. Όλα αυτά τα μουσικά είδη είναι ένας πολύ ωραίος σκοτεινός συνδυασμός που σε κάνει να θες να ακούσεις και άλλες δουλειές της μπάντα από την Αυστραλία και να τους ψάξεις περισσότερο.

Όλα τα κομμάτια είναι ωραία, αλλά αξίζει ιδιαίτερα να ακούσετε το "Cyclonic Terror" και το "Becoming The Revenant".

Το tracklist του "Mark Of The Revenant" :

Cyclonic Terror
Fatality
Becoming The Revenant
Kusanagi




Steve Xanthis