Beggar's Blues Diary - The Truth (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Beggar's Blues Diary - The Truth (Review)


Οι Beggar's Blues Diary κυκλοφόρησαν την νέα τους δουλειά.

Είναι η τρίτη δισκογραφική κίνηση της ελληνικής μπάντας και έχουν καταφέρει να κάνουν μία αρκετά αξιόλογη δουλειά. Είναι εξίσου καλό με το προηγούμενο, το οποίο έχει τίτλο "Back To Basics", αλλά το νέο project έχει κάτι το παραπάνω. Η αλήθεια είναι ότι με το προηγούμενο album είχαν αυξήσει αρκετά τις προσδοκίες των fan τους και τώρα κατάφεραν να μην τους απογοητεύσουν.

Ο δίσκος περιέχει πολύ ωραία κομμάτια που έχουν τα δικά τους στοιχεία. Μπορείς να διακρίνεις mid tempo ρυθμικά τραγούδια που σου φέρνουν στο αυτί πολύ ωραίες μελωδίες. Δεν στηρίζονται στην ταχύτητα, ούτε ζητούν να χτυπηθείς μέχρι να πάθεις αυχενικό αλλά πιο πολύ δίνουν βάση στο συναίσθημα που βγαίνει μέσα από τη μελωδία. Και αυτό το παρατηρείς και στα πιο δυνατά κομμάτια, αλλά και στις μπαλάντες που κάνουν την εμφάνισή τους στο "The Truth". Βγαίνει ένας ερωτισμός, μία ευχάριστη καταθλιπτική κατάσταση που σε κάνει να σκέφτεσαι πολλά πράγματα και να μεταφέρεσαι σε άλλες φάσεις μέσα από ένα ταξίδι που έχει ετοιμάσει η μελωδία και το πάθος.

Και όλο αυτό το χαλαρό ύφος είναι λογικό για τους Beggar's Blues Diary, διότι είναι στο στοιχείο τους. Είναι στο στοιχείο που κινείται η μπάντα, αλλά και στο στοιχείο του νέο album του ελληνικού συγκροτήματος. Οι Beggar's Blues Diary έχουν επιλέξει να παίζουν το southern rock που είναι και η βάση του νέου δίσκου. Όμως μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι οι Έλληνες μουσικοί δεν αρκέστηκαν  μόνο σε αυτό το είδος, αλλά είπαν να προσθέσουν και κάποια στοιχεία της blues μουσικής και μερικές πινελιές από boogie.

Όλος αυτός ο συνδυασμός δεν σε αφήνει δυσαρεστημένο, ίσα ίσα που σε κάνει ευτυχή διότι χρειαζόμαστε τέτοιες μουσικές συνθέσεις στην ελληνική μουσική σκηνή. Το "The Truth" λοιπόν είναι μία από τις καλύτερες δουλειές των Beggar's Blues Diary και αποτελεί ένα album, το οποίο μπορεί να ακουστεί κάθε στιγμή της μέρας.

Όλα τα κομμάτια είναι ωραία, αλλά αξίζει ιδιαίτερα να ακούσετε το "Truth", το "Not My War", το "Ain't No Place To Go", το "Let It Go", το "Midnight Blues" και το "Man Of Two Faces".

Το tracklist του " The Truth" :

Truth
Not My War
Ain't No Place To Go
I'm The One
Over Me
Let It Go
Midnight Blues
Just A Tease
Reconfessions
Man Of Two Faces
Lullaby - New dawn





Steve Xanthis