BrightSide + The Rundays Live @ Silver Dollar - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

BrightSide + The Rundays Live @ Silver Dollar



Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013, οι BrightSide. και οι The Rundays ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία ζωντανή εμφάνιση στο Silver Dollar. Με οδηγό τα δυναμικά live, που τους έχουν κάνει γνωστούς στους κόλπους της τοπικής μουσικής σκηνής, υπόσχονται μία βραδιά με έμφαση στον φρέσκο ήχο και την σύγχρονη αισθητική. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:30 με είσοδο ελεύθερη.

Silver Indie Alert!

Info:
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30
22.00 : The Rundays
23.00 : BrightSide.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013
Είσοδος: ελεύθερη

Silver Dollar
Εθνικής Αμύνης 19, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310283613

Οι BrightSide. είναι ένα ελληνικό indie ροκ συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2009 στην Θεσσαλονίκη. Η σύσταση του σχήματος είναι: Κωνσταντίνος Σκαρλάτος (φωνητικά, κιθάρες), Νέστορας Μπανανής (κιθάρες), Miles Λάππας (ντραμς, κρουστά) και Θάνος Καραπάντσιος (μπάσο).
Βασικές επιρροές του συγκροτήματος είναι η new wave, post-punk σκηνή καθώς και η αναβίωση της , με τις indie rock μπάντες των '00s. Ικανοποιώντας τη χρόνια δίψα τους για κάτι αυθεντικά ανεξάρτητο και εναλλακτικό, τα μέλη του συγκροτήματος ξεκίνησαν πρόβες το φθινόπωρο του 2009.
Από την άνοιξη του 2010 οι BrightSide. έχουν κάνει εμφανίσεις ως opening acts για τους Cyanna (Φεβρουάριος 2011) και για τους Get Well Soon (Απρίλιος 2012). Έχουν ακόμα εμφανιστεί μαζί με άλλες εναλλακτικές μπάντες (Jake Leg, The Vipervikings, Grain of Sense, The Finger, The Majesties, Nervisequin, DisplayeD), σε διάφορους συναυλιακούς χώρους και έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ (Cross My Art #3 Festival, kont@kt#4 – the 4_bidden fest, #if (Indie Fest)).
Τον Ιανουάριο του 2012, οι BrightSide. κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo με τίτλο “Puzzle”,το οποίο περιείχε πρώιμες ηχογραφήσεις 2 τραγουδιών (Puzzle, Nude Celebrity).
Τον ίδιο μήνα υλοποίησαν την από καιρό ιδέα τους για ένα φεστιβάλ για τις indie μπάντες της Θεσσαλονίκης. Έτσι γεννήθηκε το #if (Indie Fest) το οποίο διοργανώθηκε με επιτυχία στο GaiAlive.
Το Νοέμβριο του 2012, οι BrightSide. κυκλοφορούν μόνοι τους το πρώτο τους ΕP, με τίτλο “EP” σε 150 αντίτυπα.
Από το Δεκέμβριο του 2012 , στις live εμφανίσεις των BrightSide., εμφανίζεται ο Νίκος Καλλιάνης στη θέση του μπάσου, λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων του βασικού μέλους του συγκροτήματος.

The Rundays


 Οι The Rundays είναι μία τετραμελής εναλλακτική ροκ μπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης και ο Γιώργος γνωρίστηκαν στο γυμνάσιο. Το κοινό μουσικό τους γούστο τους ώθησε στην ενασχόληση με τη ροκ μουσική και στη δημιουργία μουσικών σχημάτων. Ο Σταύρος πρώτα κι έπειτα ο Θανάσης προστέθηκαν στη σύνθεση της μπάντας μετά από κοινές γνωριμίες. Χρόνο με τον χρόνο άρχιζαν να δραστηριοποιούνται ολοένα και πιο πολύ στα μουσικά δρώμενα της πόλης.
Οι The Rundays ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2012 και η χημεία μεταξύ τους ήταν φανερή. Έχουν ηχογραφήσει το πρώτο τους ντέμο (στo SuperClean Sound Studio) το οποίο περιέχει 3 από τα πιο χαρακτηριστικά τους κομμάτια όπως “Breathe”, “Long Live the Queen” και “Pure”. Το ντέμο τους είναι έτοιμο και κυκλοφορεί!




Steve Xanthis