ΖΑΝΤ - Νιώσε Τη Μουσική (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΖΑΝΤ - Νιώσε Τη Μουσική (Review)


Ένα νέο project ήρθε στο φως από τον Ζαννή Πολύκανδριώτη και τον Αντώνη Αδελφίδη.

Είναι ένας δίσκος με κάποια κομμάτια τα οποία γίνανε μέσα από συνεργασία του Ζαννή Πολύκανδριώτη και του Αντώνη Αδελφίδη. Γράφτηκαν απο το 1995-2004 και ηχογραφήθηκαν από το 1998-2004. Ήταν μια πολύ σημαντική συνεργασία για τους ίδιους, χτίζοντας τα μουσικά τους όνειρα στο δικό τους studio ενώ πειραματίζονταν με τα λόγια και τις μουσικές.

Κάποια στιγμή το 2011 τα κυκλοφόρησαν κάτω από το όνομα ΖΑΝΤ. Τώρα αποφάσισαν να τα επαναφέρουν, μέσω του online store(Bandcamp) του Αντώνη Αδελφίδη, ελπίζοντας να βρουν τον δρόμο τους στις καρδιές των ακροατών. Είναι φτιαγμένα με πολύ αγάπη και μεράκι.

Σʼαυτήν τη δουλειά, συμμετείχαν αξιόλογοι και καταξιωμένοι μουσικοί, τραγουδιστές, ενορχηστρωτές και ηχολήπτες τις Ελληνικής μουσικής σκηνής και αυτό γίνεται κατανοητό από το πρώτο κιόλας τραγούδι διότι παρατηρείς τα τόσα όργανα και τις τόσες μελωδίες που βγαίνουν μέσα από αυτά. Κάθε μουσικό όργανο δίνει και την ιδιαιτερότητα του, προσθέτει και την πινελιά του και συνεισφέρει σε αυτό το πολύ ωραίο τελικό αποτέλεσμα που βγαίνει προς τα έξω.

Όταν ξεκινήσεις να ακούς το album "Νιώσε Τη Μουσική", θα πεις κατευθείαν ότι αυτό που φτάνει στα αυτιά σου είναι Αντώνης Αδελφίδης. Τα περισσότερα που έχουν δουλευτεί για να βγει αυτό το αποτέλεσμα έχουν το στίγμα του και αν είσαι fan των μουσικών δουλειών του τότε θα σου αρέσει και αυτό το cd. Όμως όσο περνάνε τα κομμάτια θα παρατηρήσεις ότι κάτι δεν σου κολλάει και ο ήχος δεν είναι τελικά τόσο γνώριμος όσο νόμιζες και σε αυτό συμβάλλει ο Ζαννής Πολυκανδριώτης και οι υπόλοιποι που συμμετείχαν σε αυτό το project. Ο καθένας προσθέτει και κάτι, ο καθένας δίνει το στοιχείο του και δημιουργεί ένα αποτέλεσμα αρκετά μελωδικό και αρκετά όμορφο.

Είναι μία δουλειά που θα σε κάνει με την μουσική του να πατήσεις τα κουμπιά της χαράς, αλλά και της λύπης και μερικές φορές με έναν περίεργο τρόπο θα τα πατήσεις και ταυτόχρονα και θα αφεθείς στους ήχους των κομματιών.

Αν έπρεπε να κατασταλάξουμε σε ένα μουσικό είδος για αυτό το album δεν θα μπορούσαμε, διότι κάνουν την εμφάνισή τους πολλά είδη. Τα τραγούδια του "Νιώσε Τη Μουσική" κινούνται σε pop, rock, ethnic και electronica ύφος και κάνουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τα αφτιά του ακροατή.

Η νέα δουλειά του Ζαννή Πολύκανδριώτη και του Αντώνη Αδελφίδη είναι κάτι το ιδιαίτερο και δίνει άλλο τόνο στην μουσική σας βιβλιοθήκη.

Όλα τα τραγούδια είναι ωραία!

Το tracklist του "Νιώσε Τη Μουσική :

Βροχή Στο Διψασμένο Χώμα
Ασημένιο Φυλακτό (Version I)
Διαδρομή
Νιώσε Τη Μουσική
Μέσα Στα Μάτια Σου
Ταξίδι Ψυχής
Για Το Μήτσο
Όμορφη Γλυκιά Ζωή
Ασημένιο Φυλακτό (Version II)
Βροχή Στο Διψασμένο Χώμα (Remix)




Steve Xanthis