BrightSide. + The Family Idiot Live @ Coo (Basement Jam)‏ - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

BrightSide. + The Family Idiot Live @ Coo (Basement Jam)‏


Την Παρασκευή 26 Απριλίου, οι BrightSide. (indie rock/post-punk) και οι The Family Idiot (alternative/post-punk) ενώνουν τις δυνάμεις τους, ύστερα από τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό Red Bull Bedroom Jam (Ejekt 2013). Μία εβδομάδα μετά τη λήξη του διαγωνισμού, συνεργάζονται επί σκηνής, για μία δίωρη ζωντανή εμφάνιση στο υπόγειο του Coo Bar. Τη βραδιά θα πλαισιώνουν μουσικές από τους παραγωγούς του stardustradio.gr και θα ακολουθήσει after show Dj party. Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:00 με είσοδο ελεύθερη.

Basement Jam!

Info:

Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:00

22.15 : The Family Idiot

23.15 : BrightSide.

00.00 : After show Dj party by stardustradio.gr

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Είσοδος: ελεύθερη

Coo Bar

Βασιλέως Ηρακλείου 4

Πλατεία Χρηματιστηρίου, Θεσσαλονίκη

T.2311274752

BrightSide. (http://www.redbullbedroomjam.gr/band/brightside/)

Οι BrightSide. είναι ένα ελληνικό indie ροκ συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2009 στην Θεσσαλονίκη. Η σύσταση του σχήματος είναι: Κωνσταντίνος Σκαρλάτος (φωνητικά, κιθάρες), Νέστορας Μπανανής (κιθάρες), Miles Λάππας (ντραμς, κρουστά) και Θάνος Καραπάντσιος (μπάσο).

Βασικές επιρροές του συγκροτήματος είναι η new wave, post-punk σκηνή καθώς και η αναβίωση της , με τις indie rock μπάντες των '00s. Ικανοποιώντας τη χρόνια δίψα τους για κάτι αυθεντικά ανεξάρτητο και εναλλακτικό, τα μέλη του συγκροτήματος ξεκίνησαν πρόβες το φθινόπωρο του 2009.

Από την άνοιξη του 2010 οι BrightSide. έχουν κάνει εμφανίσεις ως opening acts για τους Cyanna (Φεβρουάριος 2011) και για τους Get Well Soon (Απρίλιος 2012). Έχουν ακόμα εμφανιστεί μαζί με άλλες εναλλακτικές μπάντες (Jake Leg, The Vipervikings, Grain of Sense, The Finger, The Majesties, Nervisequin, DisplayeD, The Rundays, Laissez Faire), σε διάφορους συναυλιακούς χώρους και έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ (Cross My Art #3 Festival, kont@kt#4 – the 4_bidden fest, #if (Indie Fest)).

Τον Ιανουάριο του 2012, οι BrightSide. κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo με τίτλο “Puzzle”,το οποίο περιείχε πρώιμες ηχογραφήσεις 2 τραγουδιών (Puzzle, Nude Celebrity).

Τον ίδιο μήνα υλοποίησαν την από καιρό ιδέα τους για ένα φεστιβάλ για τις indie μπάντες της Θεσσαλονίκης. Έτσι γεννήθηκε το #if (Indie Fest) το οποίο διοργανώθηκε με επιτυχία στο GaiAlive.

Το Νοέμβριο του 2012, οι BrightSide. κυκλοφορούν μόνοι τους το πρώτο τους ΕP, με τίτλο “EP” σε 150 αντίτυπα.

Από το Δεκέμβριο του 2012 , στις live εμφανίσεις των BrightSide., εμφανίζεται ο Νίκος Καλλιάνης στη θέση του μπάσου, λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων του βασικού μέλους του συγκροτήματος.

The Family Idiot (http://www.redbullbedroomjam.gr/band/the-family-idiot/)

Οι Family Idiot δημιουργήθηκαν κάπου στα μέσα του 2011. Τα ¾ της μπάντας ουσιαστικά παίζουν μαζί σχεδόν για μία ντουζίνα χρόνια αφού αποτελούν και μία φοιτητική παρέα. Τα προηγούμενα χρόνια όλα τα μέλη με άλλα ονόματα, διαφορετικές συνθέσεις άλλα και διαφορετικό μουσικό ύφος έκαναν κάποιες εμφανίσεις άλλα κυρίως κινούνταν υπογείως σε πειραματικούς μουσικούς δρόμους.

Από την ίδρυση τους και μετά αφοσιώθηκαν στην δημιουργία κομματιών με πιο απλό indie "αέρα" αλλά και έντονο post punk ύφος σε συνδυασμό με σταγόνες του πειραματικού παρελθόντος τους. Από τον Νοέμβριο του 2012 ξεκίνησαν τις ζωντανές εμφανίσεις μόνοι ή πλάι σε άλλα ονόματα της ανεξάρτητης σκηνής της πόλης τυγχάνοντας αρκετά θερμής υποδοχής. Η πολυμορφία στον ήχο αποτελεί γι’ αυτούς βιοτικής αξίας ανάγκη και παράλληλα ζητούμενο.

Στις 30/03/2013 κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα EP με τίτλο "Family Values" το οποίο περιέχει 5 συνθέσεις τους.

Links

Red Bull Bedroom Jam Links http://www.redbullbedroomjam.gr/band/brightside/ http://www.redbullbedroomjam.gr/band/the-family-idiot/

BrightSide. http://brightsidemusic.net/ http://soundcloud.com/brightside-indieband http://brightsideindieband.bandcamp.com http://www.facebook.com/BrightSideTheBand

The Family Idiot https://www.facebook.com/TheFamilyIdiot https://soundcloud.com/thefamilyidiot http://www.reverbnation.com/thefamilyidiot

Facebook Event https://www.facebook.com/events/364604300317318/




Steve Xanthis