Cerebrum - Cosmic Enigma (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Cerebrum - Cosmic Enigma (Review)


Το ελληνικό συγκρότημα, Cerebrum, κυκλοφόρησε το νέο του album.

Έχει τίτλο "Cosmic Enigma", είναι το δεύτερο album για την μπάντα μετά το ντεμπούτο album "Spectral Extravagance".

Το project αυτό αποτελείται από 12 κομμάτια και από την αρχή φαίνεται ότι έχει να δώσει πολλά στους fan. Η μπάντα ανέβηκε επίπεδο από το ντεμπούτο album και φωνάζει παρών για να παίξει δυνατά και τεχνικά. Το "Cosmic Enigma" περιλαμβάνει κομμάτια με πάνω από 400 riffs και αλλαγές tempo! Μπορούν μέσα από τα κομμάτια τους να σας λιώσουν τα μυαλά και να σας κάνουν να χτυπηθείτε μέχρι τελικής πτώσης.

Όσοι ακούγατε αρχικά το νέο cd των Cerebrum θα μπορούσατε να θεωρήσετε ότι υπάρχει η δυνατότητα να αρχίζει να σας κουράζει συνεχώς αυτό το είδος μουσικής, αλλά η μπάντα είναι εδώ να σας διαψεύσει! Παίζουν πολύ ωραία και η διάρκεια των κομματιών είναι το καταλληλότερο που θα μπορούσαν να δώσουν (δεν ξεπερνάνε τα 4 λεπτά) με αποτέλεσμα να μην κουράζεται το αυτί του ακροατή!

Η αλήθεια είναι ότι η συνεργασία τους με τον George Kollias από τους NILE τους έχει κάνει πιο καλούς, πιο προσεκτικούς και πιο ώριμους σε αυτό που βγάζουν και αυτό μπορείς να το καταλάβεις όταν ακούσεις το νέο album. Είναι απλά κάτι το πολύ όμορφο και το πολύ επαγγελματικό!

Όσον αφορά το μουσικό είδος του "Cosmic Enigma" είναι το death metal με κάποια progressive στοιχεία να ξεπετιούνται μέσα από τα τραγούδια τους. Ο δίσκος αυτός είναι ότι πρέπει για τους fan του κλασικού τεχνικού death metal της δεκαετίας του 90 και σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει στο άκουσμα του.

Όλα τα τραγούδια είναι ωραία, αλλά αξίζει ιδιαίτερα να ακούσετε το "Vaporized to Feed The Profound Abyss (..Sinking Endlessly)", το "Oblivius Eons", το "Chaotic Orbits Align", το "Cosmic Enigma" και το "Swirling Liquid Pellets (Vitiate The Infinite Vacuum)".

Το tracklist του "Cosmic Enigma" :

Utopian Freedom, Dogmatic Truth
Subconscius Extraction
Dream Infusion Side Effects
Vaporized to Feed The Profound Abyss (..Sinking Endlessly)
Oblivius Eons
Phobos Manipulation
Self Regenerate
Enter The Void
Chaotic Orbits Align
Cosmic Enigma
Swirling Liquid Pellets (Vitiate The Infinite Vacuum)
S.G.S (Subliminal Gravity Symptoms)




Steve Xanthis