Mahogany Head Grenade - Return To The Point Of Departure (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Mahogany Head Grenade - Return To The Point Of Departure (Review)


Οι Mahogany Head Greanade κυκλοφόρησαν τον δίσκο "Return To The Point Of Departure".

Ο δίσκος αυτός είναι το ντεμπούτο album για το progresssive metal τρίο και έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά. Τα κομμάτια ηχογραφήθηκαν και σχεδιάστηκαν από τον Sterling Winfield (Pantera, Damageplan, Hellyeah) στα Valve Studios στο Dallas και το master έγινε από τον Maor Appelbaum (Halford, Angra, Sepultura) στο Maor's studio στην California.

Το CD αυτό περιέχει 5 κομμάτια και το πρώτο που ακούγεται μόλις πατήσεις το play, είναι το ομώνυμο "Return To The Point Of Departure" το οποίο είναι instrumental. Βασικά και τα 5 τραγούδια που θα συναντήσεις σε αυτό το album είναι instrumental και σε ελάχιστα σημεία ακούγεται μία φωνή που σπάει για λίγο αυτό το instrumental σύνολο. Ο Dan Hyer στην κιθάρα, ο Mike Pritcheet στα drums και ο James Falcon στο μπάσο έχουν φροντίσει για όλα σε αυτό το μουσικό ταξίδι.

Όταν βάλεις να ακούσεις τα κομμάτια του "Return To The Point Of Departure", θα παρατηρήσεις ότι τα μουσικά όργανα κουβαλάν την κατάλληλη μελωδία σε κάθε παίξιμο τους. Όσο εξελίσσεται το ντεμπούτο album των Mahogany Head Grenade θα ακούσεις ότι τα κομμάτια πραγματοποιούν διάφορες εναλλαγές και ότι μερικές φορές είναι χαλαρά και άλλες φορές η κιθάρα, τα drums και το μπάσο παίρνουν φωτιά και δημιουργούν ένα πολύ δυνατό σύνολο!

Οι Mahogany Head Grenade έχουν καταφέρει να συνδυάσουν σε αυτό το album ιστορικά δείγματα ήχου με μία κλασική προσέγγιση του 20ου αιώνα στις μελωδίες, στα θέματα και στην δομή του τραγουδιού. Βέβαια, παραμένουν πιστοί στις metal ρίζες του Texas.

Το ντεμπούτο album των Mahogany Head Grenade αποτελεί ένα instrumental μαγευτικό ταξίδι!

Όλα τα κομμάτια του δίσκου είναι ωραία!

Το tracklist του "Return To The Point Of Departure :

Return To The Point Of Departure
Trouble For Trouble
Vinedresser
Etude War Machine
Venetian Bricks




Steve Xanthis