1st Noisehead Rec Fest Live @ Κύτταρο - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

1st Noisehead Rec Fest Live @ Κύτταρο


Η NOISEHEAD records είναι ένα ανεξάρτητο label με έδρα την Αυστρία που ειδικεύεται σε όλα τα είδη του Metal με έμφαση στον Extreme ήχο. Έχει ιδιαίτερα δυναμική παρουσία τα τελευταία τρία χρόνια με περισσότερες από 40 Ευρωπαϊκές μπάντες στο roaster της. Είναι ίσως το μοναδικό label του εξωτερικού που ξεκίνησε ένα  γερό άνοιγμα στην Ελληνική Σκηνή, υπογράφοντας ένα σημαντικό αριθμό από Ελληνικά σχήματα μέσα σε ένα διάστημα μόλις ενός χρόνου. 4+2 σχήματα της εταιρείας συμμετάσχουν στο 1ο NoiseHead Records Festival επί Ελληνικού εδάφους που πραγματοποιείται στο club Κύτταρο στις 26 Ιανουαρίου, υπό τη διοργάνωση της High Voltage Productions:

High Voltage productions presents:

1st NOISEHEAD RECORDS fest, Athens

AHERUSIA
ACID DEATH
FALLEN ARISE
ALTERSELF
AMONGRUINS
SYSTEM DECAY


SYSTEM DECAY

Οι System Decay, είναι η μπάντα που θα ανοίξει το festival. Δημιουργήθηκαν στα τέλη του 2005 απ' τον Άγγελο Κομνηνό (κιθάρα) και τον Χρήστο Μπριντζίκη (κιθάρα). Λίγο καιρό αργότερα, στο συγκρότημα προστέθηκε ο Άρης Λάμπος (φωνή) και ο Χρήστος Χαραλαμπίδης (μπάσο).  Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο Demo των System Decay με τίτλο "Subterfuge", το οποίο περιείχε 2 κομμάτια. Δύο χρόνια μετά, συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2008, κυκλοφόρησε το EP με τίτλο " The End Of Nothing".   Το πρώτο Single με τίτλο "Beneath My Flesh" κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2010.  Σημαντικές στιγμές στην πορεία του συγκροτήματος υπήρξαν, η πρόκρισή στον ημιτελικό του Battle of the Bands το Φεβρουάριο του 2007 ,η κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον πανελλήνιο διαγωνισμό συγκροτημάτων του ωδείου «Φίλιππος Νάκας», το Φεβρουάριο του 2011 και η ανάδειξή του "Beneath My Flesh"ως   «Πρόταση demo του μήνα» στο τεύχος Οκτωβρίου του ελληνικού Metal Hammer.

To 2012 το συγκρότημα κυκλοφορεί τον πρώτο του promo δίσκο με το τίτλο "No Tomorrow". Το album ήταν αυτοχρηματοδοτούμενο και διακινήθηκε κυρίως σε συναυλίες, ενώ έλαβε καλές κριτικές από τον ελληνικό τύπο. Την ίδια περίοδο γυρίστηκε και το πρώτο videoclip του συγκροτήματος, για το τραγούδι "Burn The Sun".

Το 2013 οι System Decay υπογράφουν με τη Leaders  Records και μπαίνουν για ακόμα μια φορά στο studio ηχογραφώντας την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο "Gun".

https://www.facebook.com/System.Decay.Official


AMONGRUINS
Νέοι, γεμάτοι ενέργεια και δημιουργικότητα οι AmongRuins είναι η πρώτη ελληνική deathcore μπάντα με δική τους μουσική ταυτότητα. Απαρτίζονται από μέλη των Nordor, Outloud, ex-BareInfinity.
Δυναμικά ξεσπάσματα, γρήγορα death metal riffs συνδεδεμένα αρμονικά με μελωδικότητα έρχονται να ταράξουν τα λιμνάζοντα νερά της ελληνικής metal σκηνής.
Αποφασισμένοι να βγουν νικητές μέσα από τα συντρίμμια της Ελληνικής κρίσης περιοδεύουν στην Ελλάδα με μόνο τους όχημα τη μουσική. Το πρώτο τους album "Bring Out Your Dead" κυκλοφόρησε στις 13 Οκτωβρίου 2013 από τη Noisehead Records.

facebook: https://www.facebook.com/AmongRuins


ALTERSELF
Οι Alter Self σχηματίστηκαν στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2007 και μετα από πολλές αλλαγές μελών το τωρινό line-up είναι Andrew Geo (κιθάρες, φωνητικά), John Marinatos (μπάσο), Pete Barkas (κιθάρες) and Dominikos A. (ντράμς). Το 2008 ηχογράφησαν το πρώτο αυτοχρηματοδοτούμενο demo/EP τους με τίτλο 'Ashes Over Eden' το οποίο κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2009 αποσπώντας πολύ καλές κριτικές από τον τύπο και οδήγησαν τη μπάντα σε μια σειρά από επιτυχημένες live εμφανίσεις στην Ελλάδα. Μετά από μια προσωρινή παύση λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων, ξαναμπήκαν στο στούντιο το 2011 για να ηχογραφήσουν το πρώτο τους full-length album. Το 'Seven Deadly Blessings' αποτελείται από 11 τραγούδια που αντανακλούν την ανάγκη της μπάντας για εξέλιξη και ανοιχτόμυαλη έκφραση. Το στυλ αν και δεν δεν είναι εύκολο να κατηγοριοποιηθεί μπορεί να περιγραφεί ως μια μίξη τεχνικού death και thrash metal συνδυασμένο με ένα ευρύ φάσμα επιρροών. Στιχουργικά, αναπαριστά τις ψυχολογικές προεκτάσεις διάφορων καταστάσεων της ζωής. Το 'Seven Deadly Blessings' κυκλοφόρησε επίσημα το Φεβρουάριο του 2013 από την Αυστριακή NoiseHead Records.

Η μπάντα έχει μοιραστεί τη σκηνή με σημαντικά ονόματα της ελληνικής σκηνής όπως Septicflesh, Obsecration, Slavebreed και Mass Infection, ενώ έχει συμμετάσχει και στις συλλογές Greek Death Grind Scene Compilation Vol.1 & Vol.2 που κυκλοφόρησαν το 2011 και 2012 αντίστοιχα. Αυτή τη περίοδο βρίσκονται στη διαδικασία προετοιμασίας νέου υλικού για την ηχογράφηση της επόμενης δουλειάς τους.

www.facebook.com/alterselfgr


FALLEN ARISE
Oι Fallen Arise είναι ένα symphonic metal group,που δημιουργήθηκε στην Αθήνα στα μέσα του 2009 από τον Gus Dibelas.To line up συμπληρώνουν οι: Spyla (vocals), Christos (vocals) , Frangiskos (κιθάρες) Thanos (τύμπανα) , Άγγελος (μπάσο). Το συγκρότημα μετράει 4 χρόνια ενεργής παρούσιας στην εγχώρια σκηνή,έχοντας στο βιογραφικό του αρκετές live εμφανίσεις ,με κάποιες να είναι δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως: MOONSPELL, LEAVES' EYES, XANDRIA, SEPTIC FLESH.Δισκογραφικά το συγκρότημα έχει κυκλοφορήσει 2 στούντιο δουλειές, το Eternal (EP) το 2011 και δυο χρόνια αργότερα τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο τους ''Εthereal''

http://fallenarise.com/


ACID DEATH

Οι ACID DEATH, γνωστοί στο χώρο από το Progressive/Technical Death Metal ύφος τους, ήταν και η πρώτη Ελληνική μπάντα που υπόγραψε στη NoiseHead records το καλοκαίρι του 2012, κυκλοφορώντας την 5η επίσημη δουλειά τους "Eidolon". Η μπάντα μετράει πολλά χρόνια στην Ελληνική σκηνή με πολυάριθμες εμφανίσεις κάτω από σημαντικά ονόματα όπως KREATOR, THE HAUNTED, IMPALED NAZARENE, CHILDREN OF BODDOM, CORONER, MAYHEM, PESTILENCE, ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζουν τη νέα, 6η δουλειά τους που αναμένεται μέσα στο 2014.

www.facebook.com/aciddeathgr
www.aciddeath.net


AHERUSIA
Οι AHERUSIA φτιάχτηκαν το 1997 ακολουθώντας Black Metal μονοπάτια, δίνοντας όμως έμφαση και στον Ελληνικό ήχο. Με ένα μεγάλο πυρήνα οπαδών αλλά και με ένα μουσικό ύφος που χαρακτηρίζεται από ιδιαιτερότητα θα μπορούσαν να θεωρηθούν το επόμενο "Big Thing" του Ελληνικού Black Metal.   Η μπάντα δεν ανήκει στο δυναμικό της NoiseHead records αλλά θα είναι οι Headliners του festival.

https://www.facebook.com/pages/AHERUSIA/58143597284


Κυριακή 26 Ιαν 2014

Είσοδος 7 ευρώ

Ωρα 19.00

Club Κύτταρο

Ηπείρου 48 και Αχαρνών

Αθήνα




Steve Xanthis