Monkey3 @ Stage Club - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Monkey3 @ Stage Club


Οι Monkey3 περιπλανούνται με επιδεξιότητα ακριβώς στα όρια του space-rock, του stoner και του progressive ήχου. Δημιουργούν μία απόκοσμη εντελώς ψυχεδελικη ατμόσφαιρα, απίστευτα τριπάκια, με την instrumental μουσική τους που σε προσκαλεί με βεβαιότητα να ταξιδέψεις μέσα στα πιο φωτεινά αλλά και τα πιο σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού σου. Ταξιδιάρικα grooves με δυνατά riffs και διαστημικά τοπία πληκτροφόρων εναλλάσσονται συνέχεια και ταυτόχρονα με τα υπνωτικά θέματα από τους προτζέκτορες. Κυριές και κύριοι δέστε τις ζώνες σας και αφεθείτε ελεύθεροι έτοιμοι για απογείωση!!!

Το νέο τους album "The 5th Sun", κυκλοφόρησε στις 25 Οκτωβρίου στην Napalm Records/Spinning Goblin. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο Studio de la Fonderie στο Fribourg της Ελβετίας από τον Johann Meyer. Το συγκρότημα μόλις τελείωσε την Ευρωπαϊκή τους περιοδεία κατά την οποία επισκέφθηκαν 7 χώρες, αφήνοντας τα καλύτερα για την Ελλάδα στο τέλος του Γενάρη.

Οι Monkey3 ξεκίνησαν το 2001 στη Lausanne (Switzerland) ως μια μπάντα αυτοσχεδιασμών βασισμένη στις γερες ψυχεδελικές και stoner-rock επιρροές τους που θύμιζαν έντονα το μεγαλείο των Pink Floyd, των Black Sabbath, και των Led Zeppelin.

Το πρώτο τους ομότιτλο άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2004 από τη βελγική Buzzville Records, και η μπάντα απόλαυσε δυνατές αντιδράσεις από το κοινό και τους κριτικούς σε όλη την Ευρώπη, κατακτώντας έτσι από την αρχή μια θέση στη stoner-rock σκηνή.

Το δεύτερο άλμπουμ τους « 39Laps » ήρθε το 2007 και περιέχει μια υψηλής ποιότητας διασκεύη σε ένα κλασσικό κομμάτι του κινηματογράφου, το εκπληκτικό, « Once Upon A Time In The West » του μέγιστου δασκάλου Ennio Morricone. Τον ίδιο χρόνο η μπάντα έπαιξε στο διάσημο Roadburn Festival και περιόδευσε στην Ευρωπη ξανά με επιτυχία.

Το «Undercover», είναι δίσκος διασκευών και ήρθε το 2009. Είναι γεμάτο με διασκευές από Archive, Kiss, Pink Floyd, Led Zeppelin και Deep Purple. Σ αυτό το project συμμετέχουν φοβεροί και τρομεροί καλεσμένοι ‘όπως ο θρυλικός John Garcia (Kyuss, Hermano). Ημπάντα επέστρεψε στο Roadburn Festival το 2010 (Holland) αλλά και στο σημαντικό Hellfest 2010 της Γαλλίας.

Τον Μαϊο του 2011, ήρθε το τέταρτο κατά σειρά αλμπουμ με τίτλο «Beyond The Black Sky », στην γερμανική Stickman Records. Τον δίσκο ανέλαβε ο νέος αλλά εξαιρετικός παραγωγός Johann Meyer με πολύ δυνατα αποτελέσματα. Η μπάντα πηγαίνει στο Desertfest του 2012 (Germany) στο Hellfest 2012 (France) καθιερώνοντας τη θέση τους ως αγαπημένοι επιλογή για τους διοργανωτες και τους θεατές των φεστιβάλ του είδους.

Με ένα νέο ισοπεδωτικό δίσκο στα μπαγκάζια τους, - από τους κορυφαίους του είδους την χρονία που μας πέρασε - ο οποίος πήρε εξαιρετικές κριτικές από τα μέσα και από τους οπαδούς τους, χαρακτηριστήκαν ως μια από τις καλύτερες live μπάντες από τα μεγάλα φεστιβαλ που πέρασαν μέσα στο 2012 και το 2013, οι ελβετοί stoner ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα και ορκίζονται ασταμάτητο σπάσιμο και συνεχές τριπάρισμα και όπου βγεί. Όσοι δώσουν το παρών θα την ‘ακούσουν’ για τα καλά το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο Stage Club της Λάρισας με τους ασύλληπτους Monkey3!!! Line-up

Walter - Drums

Kevin - Bass

Boris - Guitar

dB - Keys

(From 2001 to 2013: Picasso - Bass)

Είσοδος κοινού: 21 : 30

Ώρα Έναρξης: 22 : 30

Τιμή Εισιτηρίου : Προπώληση 12€, Ταμείο 15€

Προπώληση Εισιτηρίων:

* Snuff Tobacco Store, Φιλελλήνων 53Α, 2410 531 750

* Rock Music Store, Κοραή 34, 2410283919

Πληροφορίες: 2413 00 82 26

Διοργάνωση : Alive Art Performances




Steve Xanthis