Μonkey3 @ Eightball Club - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Μonkey3 @ Eightball Club


SUNDAY 26 JANUARY 2014

Eightball Club Opening Act: Mother Turtle (Gr)

Ποιοι είναι οι Monkey3;

Οι Monkey3 δεν είναι μία ακόμη psychedelic, post rock μπάντα. Οι Monkey3 έχουν τη δική της ιδιαίτερη ταυτότητα. Ο ήχος τους ακροβατεί ανάμεσα στα όρια των space-rock, stoner rock και progressive rock. Τζαμαρίσματα, riff, massif ήχος, groovy ρυθμοί, σαρωτικό instrumental και κυρίως διάχυτο συναίσθημα. Εξάλλου ο τελευταίος τους δίσκος, “the 5th Sun”, - που κυκλοφόρησε το 2013 από την Napalm Records – είναι ένας καλογραμμένος δίσκος ορχηστρικής και προοδευτικής ψυχεδέλειας που αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο των Monkey3, κερδίζοντας άξια τις καλύτερες κριτικές αλλά και πολλούς φαν σε Ευρώπη και Αμερική.

Τήν Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στο Eightball, οπωσδήποτε περιμένουμε ένα “ταξιδιάρικο, ψυχωτικό και δυνατό show”, όπως δήλωσε ο Boris, κιθαρίστας του συγκροτήματος.

Βio
Ξεκίνησαν το ταξίδι στην ψυχεδέλεια το 2001 και ο ήχος τους τότε θύμιζε ένα σύμπλεγμα από Pink Floyd, Led Zeppelin και Black Sabbath. Αλλά ο πρώτος δίσκος τους (ονόματι «Monkey3») ήταν αυτό που τους έκανε γνωστούς στην ευρωπαϊκή stoner σκηνή με μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό και ακόμα καλύτερα reviews. Τρία χρόνια μετά, βγάλανε το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο «39Laps» όπου περιέχει το εξαιρετικό cover του «Once upon a time in the West» του Ennio Morricone. Και τότε αποφασίσανε ότι πρέπει να δείξουν το πόσο καλά ξέρουν να παίζουν μουσική, βγάλανε το «Undercover» το οποίο περιέχει covers κομματιών από τους Archive, Kiss, Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple και guest εμφανίσεις από John Garcia (Kyuss, Unida) και Tony Jelencovich (Transport League, M.A.N)-not too bad για τρίτο δίσκο έτσι; Ακολούθησε ο «Beyond the Black Sky» (http://www.youtube.com/watch?v=0mDWpPbzOUc) και ο «The 5th Sun». Συνολικό Άθροισμα: 5 δίσκοι σε 12 χρόνια.
Αλλά η μπάντα είναι γνωστή και για τις εμφανίσεις της σε μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ όπως το Roadburn 2010, Hellfest 2010 και 2012, Duna Jam 2012, Desertfest 2012, Up in Smoke Vol.4 και να μην ξεχνάς και το live όπου κυκλοφορεί και σε DVD από το φεστιβάλ Rock Oz Arènes (παραπέμπουμε εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=D0X5P074EeE).

Και για opening; Για opening act έχεις τους Mother Turtle, μπάντα από την Θεσσαλονίκη με μεγάλη όρεξη για δουλειά και ακόμα μεγαλύτερο μεράκι στις live εμφανίσεις τους. Μπορεί να τους άκουσε το αυτί σου στους Siena Root αλλά σίγουρα δεν άκουσε το ολοκαίνουργο δίσκο (http://motherturtleband.bandcamp.com/album/mother-turtle).
Progressive rock made in Greece.
Και για venue έχεις το 8ball Livestage, μία από τις καλύτερες σκηνές στην Θεσσαλονίκη.
Άρα έχεις δισκογραφία, εμπειρία στις live εμφανίσεις και πάρα πολύ καλό και πρόθυμο opening act και ακόμα καλύτερο venue και όλα αυτά στην πόλη σου. Και με προπώληση τα πρώτα 50 εισιτήρια 12 ευρώ.
Άρα, λόγο να μην έρθεις έχεις; Όχι, δεν έχεις.

 LOVE LIGHT PRODUCTIONS presents for the first time ever:

Monkey3 (CH) || Mother Turtle (GR) || Eightball Club

SUNDAY 26 JANUARY 2014

Tickets :
Presale :12euros at monkey3.eventbrite.com
Presale : 13euros (first 50 tickets)
On spot : 15euros

Presale Spots: Ticket House / Stereodisc / Lotus / Nephilim

Join the jungle and let the monkeys shine.




Steve Xanthis