False Coda - Closer To The Edge (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

False Coda - Closer To The Edge (Review)


Οι False Coda κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους album που ακούει στο όνομα "Closer To The Edge".

Το συγκρότημα από την Αθήνα αποφάσισε να κάνει τα πρώτα του ολοκληρωμένα βήματα με έναν δίσκο, ο οποίος διαθέτει εξώφυλλο με σκοτεινό concept που τραβάει τα βλέμματα, μουσική που κινείται στους ρυθμούς της progressive metal και όρεξη που βγαίνει προς τον ακροατή με το που θα πατήσει το play.

Το project "Closer To The Edge" διαθέτει 7 κομμάτια που έχουν πολλά μουσικά στοιχεία να δώσουν. Σε αυτό βοηθάνε οι κιθάρες με τα πολύ ωραία solo και riff, το βαρύ μπάσο, τα drums, τα πλήκτρα και φυσικά τα φωνητικά, τα οποία ταιριάζουν ιδανικά με τα κομμάτια και δείχνουν να ξέρουν που να πατήσουν ώστε να εκτοξεύσουν ένα τραγούδι.

Όποιος είναι οπαδός της progressive metal μουσικής, σίγουρα θα μείνει αρκετά ικανοποιημένος με την όλη δουλειά των False Coda και μάλιστα μπορούν να κολλήσουν με το καλημέρα του album. Σίγουρα κάποια κομμάτια θα μπουν στα αγαπημένα σας και ένα από αυτά θα είναι οπωσδήποτε το "Closer To The Edge" το οποίο τραβάει όλα τα βλέμματα πάνω και είναι το <<χρυσό χάπι>> του δίσκου.

Από την άλλη, αυτό που θα πρέπει να προσέξει το συγκρότημα από την Αθήνα στις μελλοντικές του δουλειές είναι η παραγωγή του δίσκου. Χρειάζεται περισσότερη προσοχή, αν και τα παιδιά πραγματοποίησαν την παραγωγή μόνοι τους. Δεν είναι κάτι που επηρεάζει αρνητικά τον δίσκο σε τόσο μεγάλο βαθμό, απλά είναι κρίμα γιατί θα μπορούσε το αποτέλεσμα να είναι ένα πραγματικό διαμάντι!

Οι False Coda μέσα από τον νέο τους δίσκο μας δείχνουν ότι έχουν ένα λαμπρό μέλλον αν συνεχίσουν να δουλεύουν έτσι. Αξίζει να τους ακούσετε με τα χίλια και πιστέψτε με ότι θα μας απασχολήσουν αρκετά στο μέλλον. Μπράβο False Coda!!!

Όλα τα κομμάτια είναι ωραία, αλλά αξίζει ιδιαίτερα να ακούσετε το "Simple Rules", το "Picture", το "Closer To The Edge", το "Room Of Pain" και το"Blood On Eyes".

Το tracklist του "Closer To The Edge" :

Simple Rules
Code of Kindness
Picture
Closer to the Edge
Room of Pain
Respect
Blood on Eyes




Steve Xanthis