The Dagger - The Dagger (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

The Dagger - The Dagger (Review)


Οι Dagger κυκλοφόρησαν το νέο τους album, το οποίο έχει το ίδιο όνομα με την μπάντα.

Οι Dagger είναι ένα συγκρότημα από την Στοκχόλμη της Σουηδίας, το οποίο δημιουργήθηκε το 2009 από τον Fred Estby, David Blomqvist, Tobias Cristiansson και Tyrant, οι οποίοι προηγουμένως ήταν σε μπάντες όπως οι Dismember, Grave ή Necronaut. Στα τέλη του 2012, ο τραγουδιστής των Dagger έφυγε από την μπάντα και στην θέση του μπήκε ο Jani Kataja (Mangrove, Sideburn).

Το συγκρότημα είχε κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2013 ένα 7'' single, το οποίο ήταν και το ντεμπούτο για τους Σουηδούς. Ένα χρόνο όμως αργότερα επέστρεψαν με αυτό το νέο album, το οποίο ηχογραφήθηκε στο Gutterview Recorders, στο οποίο έχουν ηχογραφήσει μπάντες όπως οι Imperial State Electric, ’77, Bullet και Morbus Chron.

Το album "The Dagger" περιέχει 10 κομμάτια συν ένα μπόνους (στο Quartz cover) τα οποία όλα έχουν από κάτι να δώσουν. Ο δίσκος ξεκινάει με το "Ahead Of You All" και συνεχίζεται με κομμάτια όπως το "Call Of 9", το "Skygazer", το "Electric Dawn", το "Dogs Of Warning", το "Nocturnal Triumph", το "Inside The Monolithic Dome", για να κλείσει με το μπόνους κομμάτι "Mainline Riders" που μας επιβεβαιώνει ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά.

Το μεγαλύτερο μέρος του δίσκου κινείται στις μουσικές του rock n roll, με πιασάρικα solos που σπάνε την μονοτονία και μερικούς βαρύτερους ήχους που δίνουν στο album μία διαφορετική πνοή. Αυτό που θα έπρεπε να σημειωθεί είναι ότι στο νέο album των Dagger, παρατηρούμε ότι έχουν επιρροές από μεγάλα συγκροτήματα όπως Iron Maiden, Rainbow, Deep Purple, Judas Priest κ,α. Αυτό όμως δεν έχει μειώσει τα δικά τους χαρακτηριστικά. Ίσα ίσα που τα βοηθάει να αναδειχθούν περισσότερο.

Το νέο album των Dagger είναι αρκετά καλό και αξίζει να του δώσετε μία ευκαιρία. Έχουν ακόμα μέλλον μπροστά τους οπότε να τους έχετε από κοντά!

Όλα τα κομμάτια είναι ωραία, αλλά αξίζει ιδιαίτερα να ακούσετε το "Call Of 9", το "Skygazer", το "Electric Dawn", το "Dogs Of Warning", το "Nocturnal Triumph" και το "Inside The Monolithic Dome".

Το tracklist του "The Dagger" :

Ahead Of You All
Call Of 9
Ballad Of An Old Man
Skygazer
Electric Dawn
1978
Dogs Of Warning
Nocturnal Triumph
Inside The Monolithic Dome
Dark Cloud
Mainline Riders




Steve Xanthis