Αποκλειστική Συνέντευξη Των Σέλας Στο Rock N' Roll Town - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Αποκλειστική Συνέντευξη Των Σέλας Στο Rock N' Roll Town


Το συγκρότημα από την Αθήνα, Σέλας, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Rock N' Roll Town. Δημιουργήθηκε το 2006 και αποτελείται από τον Παναγιώτη Βοσκό (vocals), τον Ηλία Πάλλα (keys, guitars), τον Τόλη Μαϊστρο (keys, guitars), τον Γιώργο Γεραμάνη (bass) και τον Χρήστο Κοντό (drums).

RNRT : Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε τους Σέλας?

Σέλας : Στην αρχή ήμασταν δύο φίλοι που βρισκόμασταν, ψάχναμε ακόρντα, λέξεις,ήχους, αρχίσαμε να γράφουμε τα πρώτα μας τραγούδια. Αν και εμείς και τα παιδιά που ήρθαν αργότερα στη μπάντα, είχαμε δουλέψει σε ατομικό επίπεδο σε μικρά μπαρ, φοιτητικά στέκια και μπουάτ, δεν ήταν αυτό που μας γέμιζε. Πάντα είχαμε στο μυαλό μας τη δημιουργία της δικής μας μπάντας γιατί και η μουσική που ακούμε κ το ύφος που μας ταιριάζει,υπηρετείται σχεδόν πάντα από κοινές προσπάθειες. Μας άρεσε πάντα αυτό που συμβαίνει στην πρόβα, αυτή η χημεία και τα συναισθήματα που βγαίνουν αυθόρμητα από μέσα μας, παρά τη διαφορετικότητα μας. Και φυσικά μέσα από τη μουσική και τη μπάντα μας βρίσκουμε τρόπους να αντέχουμε και να ισορροπούμε στη ζωή μας


RNRT : Ωραίο όνομα το Σέλας. Να υποθέσω το πήρατε από το Βόρειο Σέλας ή είναι κάτι δικό σας?

Σέλας : Να σαι καλά. Δεν είναι κάτι δικό μας με κρυφό νόημα. Όχι απαραίτητα το βόρειο,παντού το ίδιο είναι,απλά το βόρειο είναι πιο γνωστό. Ψάχναμε πολύ και δε θέλαμε άλλο ένα όνομα απ τα δεκάδες που υπήρχαν τύπου επίθετο-ουσιαστικό. Επίσης το διαλέξαμε γιατί είναι συναφές με τη μουσική ατμόσφαιρα που επιδιώκουμε. Σε μαγνητίζει το σέλας. Κατακλύζεσαι από χρώματα, συναισθήματα, όνειρα κι εμείς προσπαθούμε όλα αυτά να τα εντάξουμε στη μουσική μας.


RNRT : Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές των Σέλας και σε ποια μουσικά είδη κινείται το συγκρότημα?

Σέλας : Προσπαθούμε να ακούμε καλή μουσική γενικά. Δε μας αρέσει μόνο η μουσική που επιλέγουμε να παίζουμε, είναι λάθος αυτό. Μας αρέσει η μουσική. Και μεταξύ μας έχουμε αρκετά διαφορετικά ακούσματα. Αλλά θα ακούσουμε και ροκ και πανκ και μέταλ και τζαζ και κλασσική και πιο ηλεκτρονική μουσική. Σίγουρα κάποιες σκηνές μας έχουν επηρεάσει αρκετά,όπως η αγγλική σκηνή των 80s και η αγγλική και αμερικάνικη σκηνή των 90s. Τώρα αν πρέπει να το συγκεκριμενοποιήσουμε, δύο μπάντες που έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στη μουσική και το ύφος μας είναι οι pink floyd  και φυσικά οι radiohead που όταν νομίζεις ότι έχουν παιχτεί όλα, απλά βγάζουν έναν ακόμα δίσκο...


RNRT : Η είσοδος των Σέλας στη μεγάλη δισκογραφία είναι γεγονός. Πείτε μας λίγα πράγματα για το νέο σας δίσκο. Τι πρόκειται να συναντήσει κανείς στο άκουσμά του?


Σέλας : Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια το καταφέραμε. Ο δίσκος αποτελείται από τραγούδια που γράφτηκαν τα τελευταία 15 χρόνια. Διάσπαρτα. Εκεί μέσα θα συναντήσεις τον τρόπο που βλέπει τη ζωή ένας άνθρωπος που η εφηβική του ηλικία μόλις τελείωσε. Το πως αντιλαμβανόμασταν και εισπράτταμε τους έρωτες μας, την αγάπη, τη θλίψη, τη μοναξιά, τον θάνατο, το οριστικό τέλος των παιδικών μας χρόνων, τους φίλους μας, τους φόβους μας... Λένε ότι ο πρώτος δίσκος είναι πάντα ο πιο ειλικρινής και οι επόμενοι είναι πιο ώριμοι.


RNRT : Πως νιώθετε που κυκλοφορήσατε τον νέο σας δίσκο?


Σέλας : Είμαστε πολύ καλά.Το κάναμε όσο καλύτερα μπορούσαμε με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες. Αλλά είμαστε μόλις στην αρχή. Τουλάχιστον απαλλαχτήκαμε απ το άγχος ότι το υλικό αυτό θα μείνει για πάντα στο σκοτάδι. Ότι παραπάνω έρθει, θα το υποδεχτούμε με χαρά.


RNRT : Ο δίσκος αυτός θα προωθηθεί μέσω κάποιων συναυλιών? Έχετε κλείσει κάποια live? Που μπορεί να σας δει ο κόσμος?


Σέλας : Ναι, ήδη παίξαμε τον Σεπτέμβριο στο 2o Rock Aid φεστιβάλ στη Νίκαια, στις 21 Νοεμβρίου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του δίσκου στο koοκοο live music bar στο γκάζι και στις 4 Δεκεμβρίου θα παίξουμε με άλλες δύο φιλικές μπάντες, τους apolia και τους profile στο ΑΝ club στα Εξάρχεια. Και θα συνεχίσουμε να παίζουμε συχνά εντός και όποτε μπορούμε εκτός Αθήνας για την προώθηση του δίσκου.


RNRT : Έχετε σχέδια για κάποιο video clip που πρόκειται να κυκλοφορήσετε στο κοντινό μέλλον?


Σέλας : Πρόσφατα κερδίσαμε έναν μουσικό διαγωνισμό με έπαθλο ένα video clip. Σύντομα θα ξεκινήσουμε να το δουλεύουμε. Παράλληλα ψάχνουμε και άλλους τρόπους να ντύσουμε τα τραγούδια μας με οπτικό υλικό, γιατί μπορείς έτσι να περάσεις επιπλέον μηνύματα. Και είναι κάτι που μας ενδιαφέρει πολύ.


RNRT : Πως τα βλέπετε τα πράγματα στην Ελλάδα? Πιστεύετε ότι η ελληνική μουσική σκηνή όσο πάει και αναβαθμίζεται τώρα που βγαίνουν περισσότερα συγκροτήματα; Πείτε μας κάποιες ελληνικές μπάντες που πιστεύετε ότι πραγματικά αξίζουν.


Σέλας : Τα πράγματα στην Ελλάδα μουσικά πάνε όπως και όλα τα υπόλοιπα...Και σε παγκόσμιο επίπεδο η μουσική είναι σε πτώση. Ένα δύο κανάλια που όλη μέρα δημιουργούν πρότυπα βασισμένα στην ανουσιότητα, στην υπερβολή και σε ένα αστείο life style που δεν μπορεί να καμουφλάρει τη μουσική αλλά και γενικότερη αισθητική ανυπαρξία. Για όσους δεν μπαίνουν σ αυτό το παιχνίδι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, πάντα ήταν.Απ την άλλη ζούμε και την αναβίωση ενός είδους που τείνει στα όρια του mainstream αλλά το κοινό θέλει διασκέδαση...Συμπληγάδες....Και η πλειοψηφία των νέων συγκροτημάτων τρέχει προς τα κει. Το χειρότερο είναι ότι καλλιτέχνες και μπάντες με σοβαρή πορεία και αξία δε δείχνουν την παραμικρή διάθεση να βοηθήσουν νέες προσπάθειες και νέες μπάντες, ξεχνώντας ότι κι αυτοί κάποτε βοηθήθηκαν. Υπάρχουν μπάντες με καλή μουσική και σοβαρότητα που φυσικά δεν είναι πολύ γνωστές. Οι closer είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα, όπως και οι gravity says i.


RNRT : Όταν δεν ασχολείστε με τη μουσική, πώς σας αρέσει να διασκεδάζετε?


Σέλας : Επειδή περνάμε πολλές ώρες στο στούντιο, έξω δε βρισκόμαστε πολύ συχνά. Μας αρέσει να βγαίνουμε, να ταξιδεύουμε όσο μπορούμε και μετά ο καθένας βρίσκει αυτό που τον γεμίζει σε ατομικό επίπεδο, άλλος με την οικογένειά του, άλλος με τον αθλητισμό, άλλος με την τεχνολογία...


Σέλας : Κάθε τέτοια προσπάθεια, όπως η δική σας βοηθάει την εγχώρια μουσική. Αντιλαμβανόμαστε ότι θέλει αγάπη και επιμονή για να κάνεις κάτι τέτοιο. Ευχαριστούμε πολύ για τη διάθεση να γνωριστούμε, ελπίζουμε να σας δούμε από κοντά σε κάποιο live.


Το Rock N' Roll Town ευχαριστεί τους Σέλας για αυτή την συνεργασία και τους εύχεται καλή πορεία και πολλές επιτυχίες.

Τους Σέλας μπορείτε να τους βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους :

Facebook: https://www.facebook.com/Selas.Band




Steve Xanthis