Stonebringer - Those Winds (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Stonebringer - Those Winds (Review)


Οι Έλληνες metallers, Stonebringer, παρουσιάζουν το ντεμπούτο album τους με τίτλο "Those Winds". Στα εννέα τραγούδια του album, η αγάπη των Stonebringer για τον σκληρό ήχο και οι progressive rock καταβολές τους συνθέτουν ένα τολμηρό και πολυσχιδές μουσικό έργο. Το album ηχογραφήθηκε στο Made In Hell Studio σε συνεργασία με τον παραγωγό David Prudent.

Ο νέος αυτός δίσκος περιέχει 9 κομμάτια και η αλήθεια είναι ότι και τα 9 είναι απλά διαμάντια. Πατάς το play και είσαι έτοιμος να κοπανηθείς με το ταλέντο που διακατέχει τα παιδιά από την Αθήνα. Δεν ξέρεις ποιο κομμάτι να πρωτοδιαλέξεις! Το "Rubin"; Το δυνατό "Flesh Bones"; Το "The Poet Of Gold"; Το τραγούδι του συγκροτήματος (Stonebringer); Το γνωστό σε όλους μας "Pan"; Το "Deadkid's Blues"; Το εκπληκτικό "Vrahnas"; Το "Depression (Offered To Carry Us)"; Η το κορυφαίο "Emerald"; Δεν μπορείς να σταθείς σε ένα, διότι όλα σε κάνουν τα αγαπήσεις και το καθένα για τους δικούς του λόγους. Κάθε τραγούδι στο νέο album των Stonebringer έχει κάτι ξεχωριστό να δώσει και το αποτέλεσμα που δημιουργείται είναι απλά φανταστικό! Κάνει τον ακροατή να το καταευχαριστιέται που διάλεξε να ακούσει το album "Those Winds".

Τα παιδιά που βρίσκονται στους Stonebringer δείχνουν ότι έχουν γνώσεις πάνω στη μουσική και σε αυτό που κάνουν και έχουν προσεγγίσει το όλο concept με έναν επαγγελματισμό που δύσκολα βρίσκεις σε συγκροτήματα που αποτελούνται από νέο αίμα! Οι Stonebringer μέσα από αυτό το album μας δείχνουν ότι άνετα θα μπορούσαν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό!

Στον δίσκο που ακούει στο όνομα "Those Winds" μπορείς να βρεις ότι ψάχνεις ως ακροατής. Καλύπτει όλα τα μήκη ακροατών που κινούνται στο stoner στερέωμα και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο <<ψαγμένο>> ακροατή. Όταν πατήσεις το play στο νέο album των Stonebringer θα βρεις δυνατά drums που βγάζουν το πάθος του Αργύρη, θα βρεις το βαθύ μπάσο του Φάνη που σε κάνει να νιώθεις τον γδούπο του στο πετσί σου, θα βρεις τις πολύ καλά δουλεμένες κιθάρες του Ηλία και του Νίκου οι οποίες από τη μία σε χαλαρώνουν και σε ταξιδεύουν και από την άλλη σε κάνουν να χτυπηθείς στους ρυθμούς της μουσικής που βγάζουν. Γενικά, αυτή η εναλλαγή στις κιθάρες με όλα αυτά τα riff και τα solo αποτελούν ένα από τα δυνατά χαρτιά των Stonebringer!

Μέσα από όλα αυτά όμως, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα φωνητικά του Νίκου Μακαντάση και του Ηλία Κατσάμπαλου. Τα παιδιά ξέρουν που να πατήσουν και πως να χειριστούν τα φωνητικά τους. Ξέρουν πως να συνδυαστούν με τα όργανα και να πάνε τον δίσκο ακόμα πιο ψηλά. Δείχνουν ότι το θέλουν πολύ και ότι το κάνουν με πάθος αυτό που κάνουν!

Οι Stonebringer αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια για το νέο τους album...Αγοράστε το χθες κιόλας!!!

Όλα τα κομμάτια είναι ωραία!

Το tracklist του "Those Winds":

Rubin
Flesh Bones
The Poet Of Gold
Stonebringer
Pan
Deadkid's Blues
Vrahnas
Depression (Offered To Carry Us)
Emerald




Steve Xanthis