Αποκλειστική Συνέντευξη Των Cold In Berlin Στο Rock N' Roll Town - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Αποκλειστική Συνέντευξη Των Cold In Berlin Στο Rock N' Roll Town


Το συγκρότημα από το Λονδίνο, Cold In Berlin, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Rock N' Roll Town. Δημιουργήθηκε το 2008 και αποτελείται από τη Maya (vocals/lyrics), τον Adam (guitar), τον Lawrence (bass) και τον Frank Van Der Ploeg (drums).

RNRT: Πώς αποφασίσατε να φτιάξετε τους Cold In Berlin και τι σημαίνει αυτή η μπάντα για εσάς; Colin In Berlin ε; Πώς σας ήρθε αυτό το όνομα στο μυαλό; Μήπως από κάποιο κρύο ταξίδι στο Βερολίνο (Cold In Berlin) ή κάτι άλλο;

Cold In Berlin: Ο Adam και η Maya έπαιζαν σε μια μπάντα που ονομαζόταν Death Cigarettes από το 2004-2008. Όταν οι Death Cigarettes διαλύθηκαν ο Adam και η Maya πήγαν στο Βερολίνο τον Οκτώβριο. Ήταν παγωμένο, αλλά ήταν ένα αξέχαστο ταξίδι γύρω από μία επιβλητική πόλη. Προσπαθούμε να επικαλεστούμε το πνεύμα του David Bowie, ο οποίος πήγε στο Βερολίνο τη δεκαετία του '70, σε μια προσπάθεια να επανεκκινηθεί δημιουργικά. Δούλεψε για τον ίδιο, εκείνος και ο Iggy Pop έκαναν μερικές από τις καλύτερες εργασίες τους εκεί. Ήρθαμε πίσω στο Λονδίνο με το αυτοκίνητο για να ξεκινήσουμε και πάλι και να ηχογραφήσουμε το ντεμπούτο album μας "Give Me Walls" (Cargo 2010). Η μπάντα είναι κατά κάποιο τρόπο μια επέκταση του εν λόγω ταξιδιού. Είναι ένα ταξίδι δύο ανθρώπους που πήγαν και συνεχίζουν να προχωράνε με κάποιους νέους συντρόφους ταξιδιού.


RNRT: Οι Cold In Berlin κυκλοφόρησαν το τρίτο τους album "The Comfort Of Loss And Dust" τον Μάιο του 2015 από την Candlelight records. Πώς νιώθετε για το νέο σας album; Είχατε το αποτέλεσμα που περιμένατε;

Cold In Berlin: Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το τρίτο μας album "The Comfort Of Loss And Dust", Κυρίως επειδή πετύχαμε στην ηχογράφηση τον ήχο της μπάντας τον οποίο ακούμε στα κεφάλια μας. Δεν είναι εύκολο να μεταφραστεί η εσωτερική, ιδιωτική, συναισθηματική κατάσταση από έναν παραγωγό σε ένα studio και να απελευθερωθεί στο κοινό, αλλά ο παραγωγός Constantin Groenert έκανε σπουδαία δουλειά στη σύλληψη της σκοτεινής ζωντανής ενέργειας των Cold In Berlin. (https://www.facebook.com/coldinberlin/media_set?set=a.890216100998773.1073741830.100000311750970&type=3)


RNRT: Ποιο θεωρείται ότι είναι το κομμάτι "κλειδί" από αυτό το album;

Cold In Berlin: Το "Dopamin" (κυκλοφόρησε ως single από το iTunes της μπάντας την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου) είναι ένα σημαντικό κομμάτι. Είναι αρκετά διαφορετικό από τα περισσότερα προηγούμενα τραγούδια μας. Ήμασταν ψυχωμένοι να το ακούσουμε όταν θα ήταν έτοιμο τελειώσει. Παίρνει κάποια στοιχεία από την Ανατολή και εμείς το βάζουμε κάτω με τα Doom στοιχεία μας. Επίσης το "Mysterious Spells" είναι ίσως το πιο γενναίο τραγούδι του album. Φτάσαμε τελικά σε μια θέση όπου είμαστε αρκετά γενναίοι ώστε να βάλουμε ένα 7 λεπτο με λόγια τραγούδι.


RNRT: Το προηγούμενο καλοκαίρι κάνατε κάποια lives για να προωθήσετε το νέο σας album στους fan σας. Έχετε κάποια παρόμοια σχέδια για το φθινόπωρο; Σχεδιάζετε κάποια συναυλία σε κάποια άλλη χώρα;

Cold In Berlin: Στόχος μας είναι να παίζουμε ένα καλό show στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε μήνα. Οι επόμενες παραστάσεις μας τον Οκτώβριο και Νοέμβριο βρίσκονται στο Λονδίνο. Έπειτα θα τελειώσουμε τη χρονιά παίζοντας στο Doom Fest στο Sheffield. Επίσης, παίζουμε σε πολλά event για τις αρχές του 2016. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα περιλαμβάνει συναυλίες στην Ευρώπη. Έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο έχουμε πουλήσει τα πιο πιο πολλά album στην Ελλάδα γι 'αυτό πραγματικά θέλουμε να παίξουμε κάποιες συναυλίες εκεί.


RNRT: Αυτή την περίοδο δουλεύετε πάνω στο νέο σας video clip για το κομμάτι "Dopamine". Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό το project. Τι να περιμένουμε;

Cold In Berlin: Δουλεύουμε με τον αγαπημένο μας video maker http://skogr.tumblr.com/ για να κάνει ένα video για το "Dopamine". Επεκτείναμε τα ανατολικά στοιχεία στο τραγούδι που οπτικά
επηρεάζουν την εμφάνιση του video. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε εμάς και τη Maya, όπως
δεν μας έχετε ξαναδεί. Νομίζουμε ότι πρόκειται για ένα ψυχεδελικό ταξίδι.


RNRT: Η βάση του συγκροτήματος είναι το Λονδίνο. Όπως γνωρίζουμε, η πόλη σας αλλά και η χώρα γενικότερα έχει μία μεγάλη rock και metal μουσική σκηνή. Κάποιες μπάντες που θαυμάζετε;

Cold In Berlin: Ζούμε και εργαζόμαστε στο Λονδίνο, αλλά κανένας από εμάς δεν είναι από το Λονδίνο. Έχουμε διαφορετικές γεύσεις, οι οποίες επηρεάζονται από τις διαφορετικές ιστορίες μας. Σε όλους μας αρέσουν μπάντες, οι οποίες παρέμειναν πιστές στον εαυτό τους και ποτέ δεν ξεπουλήθηκαν. Μπάντες όπως οι Electric Wizard.


RNRT: Πώς περνάνε οι Cold In Berlin τον ελεύθερό τους χρόνο;

Cold In Berlin: Η μουσική δεν πληρώνει όπως συνήθιζε, γιαυτό όλοι έχουμε δουλειές για να πληρώνουμε το νοίκι. Έτσι, έχουμε ελεύθερο χρόνο μόνο τα σαββατοκύριακα.Μας αρέσει η ζωντανή κωμωδία, οι καλές ταινίες, να πίνουμε ποτά με τους φίλους μας, να μαστουρώνουμε και να βλέπουμε Netflix.



Cold In Berlin: Το Rock N' Roll Town μοιάζει με ένα εξαιρετικό blog με πολύ πάθος για καλή μουσική. Συνεχίστε την καλή δουλειά!



Το Rock N' Roll Town ευχαριστεί τους Cold In Berlin για αυτή την συνεργασία και τους εύχεται καλή πορεία και πολλές επιτυχίες.

Τους Cold In Berlin μπορείτε να τους βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:




Steve Xanthis