Αποκλειστική Συνέντευξη Των Contra Limit Στο Rock N' Roll Town - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Αποκλειστική Συνέντευξη Των Contra Limit Στο Rock N' Roll Town


Το συγκρότημα από τη Σύρο, Contra Limit, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Rock N' Roll Town. Οι Contra Limit σχηματίστηκαν στα τέλη του 2008 στην Σύρο, σήμερα όμως η έδρα τους βρίσκεται στην Αθήνα και αποτελούνται από τον Zannis (vocals), Alex (guitar), John (bass) Dimitrhs (drums).

Έχουν ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα παίζοντας σε μικρά και μεγάλα φεστιβάλ και μουσικές σκηνές, ενώ έχουν εμφανιστεί με κορυφαία συγκροτήματα του heavy rock ήχου της Ελλάδας (Planet of Zeus, Nightstalker, Vodka Juniors, Potergeist, Beggar's Blues Diary κ.α) και του εξωτερικού:The Shrine (US), Glowsun (FR), Cornerstone (AU). Η μουσική τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως desert rock n roll με groovy στοιχεία. To EP τους "Four Barrels From an Island" κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2013, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και για την προώθηση του πραγματοποίησαν ένα tour σε 15 περίπου πόλεις της Ελλάδας. Τον Νοέμβριο του 2014 μπήκαν στο στούντιο για την ηχογράφηση του πρώτου τους full length album, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου του 2015.


RNRT: Το "Contra Limit" φαίνεται να είναι ένα ιδιαίτερο όνομα ,και σίγουρα κρύβει πίσω του κάποιο νόημα. Από πού το εμπνευστήκατε και τι σημαίνει;

Contra Limit: Contra Limit σημαίνει ενάντια σε ότι σε περιορίζει μέσα σου. Είναι ενάντια στα όρια που θέτουμε οι ίδιοι στους εαυτούς μας, κάτι που κάνουμε σχεδόν όλοι οι άνθρωποι και μάλιστα καθημερινά.


RNRT: Έχετε κάνει αρκετά live από το 2008 που πρωτοεμφανιστήκατε στη Σύρο. Σας έχει συμβεί ποτέ στη σκηνή κάποιο ακραίο περιστατικό;

Contra Limit: Χαχαχαχα έχουν συμβεί διάφορα, αλλά το χειρότερο που θυμόμαστε είναι σε ένα live στο Πανεπιστήμιο της Σύρου (δεν θυμόμαστε χρονιά), με το που αρχίζουμε το live, φεύγει ένα ηχείο και προσγειώνεται στο πόδι ενός παιδιού.. Δυστυχώς ράγισε το κόκκαλο του. Από αστεία θυμόμαστε σίγουρα ένα τύπο μεθυσμένο και ημίγυμνο να χορεύει στη βροχή και να θέλει να ακούσει Σιδηρόπουλο.


RNRT: Αυτό το "μικρόβιο" που έχετε με την μουσική το είχατε από μικρή ηλικία; Και αν ναι ποια παιδική ανάμνηση σας έκανε να σκεφτείτε σοβαρά να ασχοληθείτε με τη μουσική σκηνή;

Contra Limit: Η αλήθεια είναι πως από μικροί έχουμε το μικρόβιο αφού αρχίσαμε να ψαχνόμαστε από το Γυμνάσιο. Τώρα δεν μπορούμε να θυμηθούμε αν έγινε κάτι συγκεκριμένο που μας ώθησε να κάνουμε την μπάντα.
Zannis: Αυτό που θυμάμαι σίγουρα είναι πως λιώναμε να βλέπουμε εγώ με τον μπασίστα μας τον Γιάννη ,βιντεάκια των Metallica στο youtube. Κλασσικά δηλαδή.


RNRT: Στις 22 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενό σας full length album "'Between Hay and Grass". Πώς νιώθετε και τι φιλοδοξίες έχετε για το album αυτό;
 

Contra Limit: Καταρχάς είμαστε full ενθουσιασμένοι για το live της Πέμπτης. Το "Between Hay and Grass" είναι το πρώτο μας full length album και είναι σίγουρα πιο ώριμο από το πρώτο μας EP. Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο και σύντομα να το βγάλουμε και σε βινύλιο.


RNRT: Υπάρχει κάποιο τραγούδι που για τον καθένα ξεχωριστά έχει μια ιδιαίτερη σημασία;

Zannis: Σε αυτή την ερώτηση αναγκαστικά θα απαντήσω προσωπικά. Ξέρω πως όλοι στην μπάντα έχουν μια αδυναμία στο Viper. Τώρα έντονα συναισθηματικά ένιωθα όταν έγραφα το My Paula Schultz (είναι ίσως το μόνο καθαρά προσωπικό κομμάτι). Επίσης ξεχωρίζω το DMT όπου παραλληλίζω το ναρκωτικό αυτό με τις εμμονές που έχουμε και μας κάνουν να βλέπουμε πράγματα που δεν υπάρχουν (όπως και το συγκεκριμένο ναρκωτικό), συν ότι μου αρέσει πολύ και σαν κομμάτι.


RNRT: Πού μπορεί να σας ακούσει το κοινό σας; Έχετε κάποιες προγραμματισμένες περιοδείες;

Contra Limit: Μπορείτε να μας ακούσετε μέσω youtube και επίσης σε λίγες μέρες θα φτιάξουμε και bandcamp. Τώρα όσον αφορά τα live, αυτή τη στιγμή που μιλάμε περιμένουμε το live της Πέμπτης στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Second Skin παρέα με Narcosis και White Circle!
Κάναμε κάποια live στην επαρχία για την προώθηση του δίσκου όπως κάναμε και με το EP και στο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλα. Μείνετε συντονισμένοι με τη σελίδα του facebook μας, όπου εκεί γίνονται όλες οι ανακοινώσεις.


RNRT: Τι συμβουλεύετε όσους σκέφτονται και θέλουν να ξεκινήσουν κάτι ανάλογο από το μηδέν;

Contra Limit: Τίποτα το ιδιαίτερο παρά να παίζουν δική τους μουσική, να τη στηρίζουν και το κυριότερο να τη δουλεύουν σε οποιαδήποτε ευκαιρία! Η πρόβα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της μπάντας ακόμα και όταν υπάρχουν δυσκολίες.


RNRT: Ποια η σχέση σας με άλλες ελληνικές μπάντες; Έχετε καμία ιδιαίτερη αδυναμία;


Contra Limit: Θαυμάζουμε πολλές! Είναι απίστευτο το πόσο πολύ έχει ανέβει η ελληνική αγγλόφωνη underground σκηνή! Πέρα από τις μεγάλες που δεν χρειάζεται καν να αναφέρω, μας αρέσουν πολλοί οι Whereswilder, οι  Naxatras και οι Supersoul.


RNRT: Είχατε απογοητεύσεις σε αυτό το χώρο μέχρι τώρα; 

Contra Limit: Καλή ερώτηση..Ναι είχαμε πολλές ,ακόμα και από εμάς τους ίδιους είχαμε, αλλά μαθαίνουμε από τα λάθη μας, που μόνο καλύτερους μπορούν να μας κάνουν και προχωράμε!


RNRT: Τελικά στη μουσική πόσο τις εκατό θα λέγατε μετράει το ταλέντο και πόσο η σκληρή δουλειά; 

Contra Limit: Θα δίναμε ένα 40% στο ταλέντο και ένα 60% στη σκληρή δουλειά.


RNRT: Θα κάνατε ποτέ αυτό που λέμε "εμπορική συνεργασία";

Contra Limit:
Εμπορική συνεργασία με την έννοια που υπάρχει εδώ στην Ελλάδα μάλλον όχι. Τώρα εμπορική συνεργασία σημαίνει ότι θα μας αποφέρει και κάποια χρήματα, αν αυτό συνδυάζονταν με άνοδο του ονόματος και συνέβαινε με ένα καλλιτέχνη - μπάντα που εκτιμάμε πολύ, φυσικά και θα το σκεφτόμασταν πολύ σοβαρά.


RNRT: Εξαντλείτε όλο σας το πάθος και την ενέργεια στη μουσική ή υπάρχει κάποιο χόμπι ή δραστηριότητα που κάνετε; 

Contra Limit: Νομίζω πως η μουσική είναι με διαφορά το νούμερο 1 χόμπι μας και η μεγαλύτερη αγάπη. Βέβαια στην μπάντα μας έχουμε και έναν εξαιρετικό μάγειρα!


RNRT: Πώς βλέπετε την μπάντα σας σε 10 χρόνια από τώρα;

Contra Limit: Θέλουμε να υπάρχει για αρχή, να γουστάρουμε αυτό που κάνουμε, να ανεβάζουμε συνέχεια τον πήχη ψηλότερα και να περιοδεύουμε! Το τελευταίο κιόλας είναι το πιο όμορφο κομμάτι της όλης υπόθεσης.



Contra Limit: Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν media που ασχολούνται με τη σκηνή! Ευχόμαστε καλή συνέχεια και τα λέμε κάπου εκεί έξω..Όσοι είναι Αθήνα τα λέμε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στο Second Skin!



Το Rock N' Roll Town ευχαριστεί τους Contra Limit για αυτή την συνεργασία και τους εύχεται καλή πορεία και πολλές επιτυχίες.

Τους Contra Limit μπορείτε να τους βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Facebook: https://www.facebook.com/Contra-Limit-148794018490501/
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UC8CSRWxWRlLC4uMhIBwdgrA




Katerina Zgr