Fallen Arise - Adeline (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Fallen Arise - Adeline (Review)


Οι Fallen Arise κυκλοφόρησαν το νέο τους album που ακούει στο όνομα "Adeline".

Είναι το δεύτερο album για την μπάντα από την Αθήνα, μετά το ντεμπούτο album που είχαν κυκλοφορήσει με τίτλο "Ethereal" (Noisehead Recods, 2013). Στο "Adeline" συναντάμε 13 κομμάτια, μέσα στο οποία υπάρχει ένας πρόλογος και ένας επίλογος. Γενικά όλο το album είναι βασισμένο σε μία ιστορία (κάτι σαν rock opera), η οποία πατάει πάνω στους στίχους των τραγουδιών και μιλάει για την "Adeline". Όλη αυτή η ιστορία μεταφέρεται επί σκηνής από επαγγελματίες ηθοποιούς και η αλήθεια είναι ότι αποτελεί μία πολύ έξυπνη κίνηση!

Στο νέο album των Fallen Arise υπάρχουν πολλά μουσικά στοιχεία που ξεχωρίζουν στα αυτιά του ακροατή. Αρχικά παρατηρούμε μελωδικούς και συμφωνικούς ήχους, οι οποίοι όμως μπορούν παράλληλα να γίνουν άγριοι και groovy. Σε αυτό βοηθάνε τα βαριά drums και με τα ρυθμικά riffs κιθάρας, τα οποία συνδυάζονται άψογα με το πολύ όμορφο πιάνο. Εκτός όμως από τα μουσικά όργανα και τις μελωδίες που βγαίνουν προς τα έξω, αυτό που είναι άξιο να σημειωθεί είναι ότι συμμετέχει ένα σύνολο από 40 καταξιωμένους μουσικούς, από την από την Εθνική
Όπερα, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα Νεριτ και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Πειραιά!

Όταν ακούς το νέο album των Fallen Arise, θα σου έρθουν στο μυαλό συγκροτήματα όπως Nightwish, Within Temptation, Epica κ.α. Οι επιρροές τους είναι προφανής, όμως τα στοιχεία τους είναι εκεί για να δείξουν το χαρακτήρα του συγκροτήματος!

Το νέο album των Fallen Arise αποτελεί ένα αριστούργημα!

Όλα τα κομμάτια είναι ωραία!

Το tracklist του "Adeline":

Prologue In D Minor
The Curse
We’re Becoming Gods
Divine Bride
Silent Weeping
The Heart of the Damned
My Last Breath
White Crystal Angel
Funeral
Music Box
As Far the Memory Remains
Oceans of Time
Epilogue




Steve Xanthis