TimeKillers - Dead City Dreams (Review) - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

TimeKillers - Dead City Dreams (Review)


Οι TimeKillers από την παγωμένη Φινλανδία κυκλοφορούν το πρώτο τους full length album "Dead City Dreams".

Το album αυτό είναι ένα ταξίδι στις πιο σκοτεινές σκέψεις του μυαλού, σκέψεις που ακολουθούν ύστερα από μια απελπιστική ζωή, όπως περιγράφουν στα τραγούδια τους, σε μια μικρή και κρύα πόλη της Φινλανδίας το Καμί (Keminmaa).

Από το πρώτο κιόλας τραγούδι "Mirage", καταλαβαίνουμε το δυναμισμό που έχουν αυτά τα παιδιά και μας δίνει μια πρώτη ιδέα για το τι επακολουθεί στα επόμενα track. Η επιρροή τους από τους Ramones είναι εμφανή, αλλά έχουν καταφέρει να δώσουν έναν εξολοκλήρου δικό τους χαρακτήρα στα τραγούδια τους.

Το σήμα κατατεθέν του album αυτού είναι η καθαρότητα της punk rock μουσικής που αποπνέουν τα τραγούδια τους, η απλότητα τους, τα δυνατά και γρήγορα τραγούδια τους.
Φυσικά έχουν και πιο ήρεμα μελωδικά κομμάτια όπως το "Don’t Let Me Sleep", χωρίς να χάνουν όμως τον punk rock χαρακτήρα τους.

Ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια τους με νόημα στους στίχους είναι το "Happy People", που σε ταξιδεύει με τη μελωδία του αλλά στα μέσα του τραγουδιού η ροή αυξάνεται δείχνοντας μας τις φωνητικές ικανότητες του Jones TimeMachine που είναι εκτός από μπασίστας και lead singer.

Σε αυτό το album έχουμε τη ευκαιρία να γνωρίσουμε και το νέο μέλος της μπάντας, τον Tuomas Julku, ο οποίος είναι lead guitarist καθώς και backup singer. Όπως ήταν αναμενόμενο ο Tuomas έχει ενσωματώσει στα τραγούδια και δικά του στοιχεία καθώς πιο παλιά έπαιζε κυρίως Rock ‘n’ Roll μουσική.

Όλα τα τραγούδια τους είναι υπέροχα και αξίζει να τα ακούσετε ειδικά αν είστε λάτρης της punk μουσικής.

Το full length album "Dead City Dreams" κυκλοφόρησε στην Φινλανδία στις 30 Οκτωβρίου 2015 και κάποιες μέρες μετά θα κυκλοφορήσει και στις υπόλοιπες χώρες.

Το tracklist του "Dead City Dreams":

Mirage
Friday The 13th
Don’t Let Me Sleep
Devil
I Will Rise Again
The City
Good Times
Happy People
I Love You (And I Want to Kill Myself)
Give it Up




Katerina Zgr