Αποκλειστική Συνέντευξη Των Need Στο Rock N' Roll Town - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Αποκλειστική Συνέντευξη Των Need Στο Rock N' Roll Town


Το συγκρότημα από την Αθήνα, Need, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Rock N' Roll Town. Δημιουργήθηκε το 2004 και αποτελείται από τον Jon V. (vocals), τον Ravaya (guitars), τον Anthony (keyboards), τον victor (bass) και τον Stelios (drums).

RNRT: Πώς ξεκίνησαν οι Need και πόσο έχουν αλλάξει οι επιδιώξεις που είχατε τότε από τις τωρινές σας ως μπάντα;

Need: Οι Need ξεκίνησαν όταν κάποιοι άνθρωποι συναντήθηκαν τυχαία, είδαν ότι ταιριάζουν τα χνώτα τους κ ήθελαν να γράψουν μουσική μαζί. Οι επιδιώξεις καλλιτεχνικά δεν έχουν αλλάξει καθόλου από τότε που ξεκινήσαμε. Πάντα προσπαθούμε να γράψουμε τη μουσική που μας εκφράζει, να κάνουμε τη δουλειά αυτή όσο το δυνατόν καλύτερα και φυσικά να περνάμε καλά μέσα σε όλο αυτό. Το που θα φτάσει αυτό το ταξίδι θα το δούμε όταν το ολοκληρώσουμε.


RNRT: Ποια «ανάγκη» εκφράζει το όνομά σας;

Need: Την ανάγκη μας για έκφραση και δημιουργία.


RNRT: Ο progressive χαρακτηρισμός σας εκφράζει; Αυτός ήταν ο μουσικός σας προσανατολισμός εξ’ αρχής ή προσπαθώντας να ταιριάξετε τις επιρροές σας καταλήξατε εκεί;

Need: Δε νομίζω ότι ξεκινώντας είχαμε σκοπό να δώσουμε εμείς χαρακτηρισμό στη μουσική μας. Μάλιστα στην αρχή στα δελτία τύπου γράφαμε "modern metal" θεωρώντας ότι απλά παίζαμε metal με τον τρόπο που εμείς αισθανόμασταν ότι πρέπει να παίζετε εκείνη την εποχή. Στην πορεία εξελίξαμε τον ήχο μας κ θεωρώ ότι ο όρος progressive με την κυριολεκτική έννοια της λέξης μας ταιριάζει μια χαρά.


RNRT: Μας ετοιμάζετε κάποιες εκπλήξεις για το live του εορτασμού των 10 ετών σας; Αν ναι, ποιες;

Need: Αν σου πω δε θα είναι εκπλήξεις, έτσι δεν είναι; Έχουμε ετοιμάσει μερικά ξεχωριστά πραγματάκια γι’αυτό το live όπως τραγούδια που έχουμε να παίξουμε πολλά χρόνια, κάποιους special guests που θα χαρούμε να παίξουμε παρέα κ γενικά εκείνη η βραδιά θα είναι μια γιορτή για τους Need.


RNRT: 10 χρόνια, 3 δίσκοι, 2 ευρωπαϊκές περιοδείες... Ποιες είναι οι λίγες ξεχωριστές στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό σας;


Need: Οι πρώτες φορές που κάνεις κάτι σίγουρα σου μένουν χαραγμένες στο μυαλό, όπως το πρώτο σου live ή το πρώτο σου tour ή όταν γνωρίζεις από κοντά και παίζεις μαζί με παιδικούς σου ήρωες όπως ο Jon Oliva ή ο Devon Graves (Buddy Lackey). Αλλά σίγουρα θυμάμαι έντονα το πρώτο μας live στο Gagarin με τους Candlemass, το ταξίδι μας στη Δανία με τους φίλους Zenith, τα βράδια που χάζευα τον Jon Oliva στην περιοδεία μας, το περσινό ταξίδι στην Αμερική. Πάρα πολλές όμορφες αναμνήσεις αναμφισβήτητα.


RNRT: Θα χαρακτήριζα το “Orvam”, πιο ποιοτικό και ώριμο album των Need και το “Siamese God” το πιο πετυχημένο. Εσείς ξεχωρίζετε κάποια από τις δουλειές σας ή τις αγαπάτε όλες εξίσου; Ποια από τις τρεις ήταν αυτή που περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη σας βοήθησε στο να κάνετε το «επόμενο βήμα» για την μπάντα και να την ανεβάσετε πιο ψηλά;

Need: Θα συμφωνήσουμε για το ‘Orvam’ σε ότι αφορά την ωριμότητα αλλά παράλληλα το θεωρούμε και το πιο επιτυχημένο ως τώρα γιατί ήταν αυτό που μας άνοιξε πολλές πόρτες. Πήρε φοβερά reviews και μας έμαθε πολύ περισσότερος κόσμος απ’ότι με τα προηγούμενα albums συν ότι ήταν ο λόγος που μας κάλεσαν να παίξουμε στο ProgPower USA. Αλλά σίγουρα αγαπάμε όλες τις κυκλοφορίες μας με τα ελαττώματά τους γιατί τον καιρό που βγήκαν ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε. Όσο μεγαλώνουμε μαθαίνουμε κι αυτό είναι το ωραίο.


RNRT: Υπάρχει κάτι που θα αλλάζατε σε αυτά τα 10 χρόνια ύπαρξης;

Need: Δε νομίζουμε. Όσα χρόνια υπάρχει η μπάντα προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε τηρουμένων των δυνατοτήτων και των συγκυριών. Σίγουρα έχουν υπάρξει κάποιες λάθος επιλογές εδώ κι εκεί αλλά μάλλον όλα αυτά είναι που μας έχουν φέρει ως εδώ σήμερα.


RNRT: Ένα από τα milestones που εγώ προσωπικά ξεχωρίζω από την καριέρα σας είναι η συμμετοχή στο Sonisphere Festival του 2011. Iron Maiden, Slipknot, Mastodon…Είχατε την ευκαιρία να τους γνωρίσετε από κοντά όλους αυτούς; Πώς είναι να μοιράζεστε τη σκηνή με τέτοια ονόματα;

Need: Ναι, στο Sonisphere είχαμε περάσει καταπληκτικά. Είχαμε γνωρίσει τους περισσότερους από τους μουσικούς στο backstage και ήταν όλοι πολύ cool άτομα. Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή και χαρά να συμμετέχεις σε μια τέτοια διοργάνωση ειδικά όταν σε αντιμετωπίζουν και τόσο σοβαρά από θέματα παραγωγής. Σίγουρα ήταν milestone για την μπάντα και θυμάμαι και την πολύ θερμή ανταπόκριση του κόσμου.


RNRT: Μέσα σε αυτά τα 10 χρόνια επιτεύχθηκαν σίγουρα κάποιοι στόχοι. Υπάρχουν κι άλλοι ανώτεροι; Τι προσφορά να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον.


Need: Κάθε φορά που πετυχαίνεις κάποιο στόχο βάζεις πλώρη για τον επόμενο. Στην αρχή ήταν να παίξεις μια συναυλία ή να βγάλεις ένα δίσκο. Στόχος μας είναι να συνεχίζουμε να γράφουμε τη μουσική που μας αρέσει, να την επικοινωνούμε με όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε και η μπάντα να προοδεύει σε όλους τους τομείς. Αυτό τον καιρό κυκλοφορεί το πρώτο μας live DVD τραβηγμένο στην Αμερική στο ProgPower USA ενώ τελειώνουμε κ τις ηχογραφήσεις του τέταρτου δίσκου μας οπότε έχουμε πολλά ακόμα να πούμε.



Need: Ευχαριστούμε για το χρόνο σας και τις ερωτήσεις. Ελπίζω να σας δούμε όλους στο KooKoo στις 8 Νοεμβρίου να γιορτάσουμε τα 10 χρόνια των Need παρέα με τους Poem και τους Serenity Broken. Last but not least ένα μεγάλο ευχαριστώ κ στην 3P Lab για τη βοήθεια στο στήσιμο του live!



Το Rock N' Roll Town ευχαριστεί τους Need για αυτή την συνεργασία και τους εύχεται καλή πορεία και πολλές επιτυχίες.

Τους Need μπορείτε να τους βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

Facebook: https://www.facebook.com/needband/?fref=ts
Youtube Channel: https://www.youtube.com/user/needband




Steve Xanthis