Αποκλειστική Συνέντευξη Των Phase Reverse Στο Rock N' Roll Town - Rock N' Roll Town

Rock N' Roll Town

Music News | Interviews | Reviews | Lives | Recommendations | Tattoos

Breaking

Home Top Ad

;

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Αποκλειστική Συνέντευξη Των Phase Reverse Στο Rock N' Roll Town


Το συγκρότημα από την Αθήνα, Phase Reverse, έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Rock N' Roll Town. Δημιουργήθηκε το 2007 και αποτελείτε από τον Takis Mark (vocals), τον Chief (guitar), τον Kostas Dragon-K (bass) και τον Alex (drums).

RNRT: Ποια είναι η ιστορία των Phase Reverse από τη δημιουργία του –αρχικά τριμελούς- σχήματος, μέχρι την σύσταση του τωρινού line-up; Τι συνέβη στο ενδιάμεσο, εκτός από τους 3 δίσκους που γνωρίζουμε;

Phase Reverse: Η ιστορία λίγο πολύ γνωστή. Συναντηθήκαμε τυχαία στα τέλη του 2007 σε μια συναυλία και ο έρωτας γεννήθηκε... Έτσι οι τρεις μας αρχικά μέσα από το στούντιο και έπειτα στα live αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό που μας βγαίνει χωρίς πρέπει και γιατί και χωρίς να βάζουμε στόχους. Έπειτα ήρθε ο πρώτος δίσκος, πολλές συναυλίες και συμμετοχές σε compilation albums στην Αμερική και κάπου εκεί αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε ότι κάτι τρέχει με την μπάντα. Πριν μπούμε στο στούντιο για το δεύτερο album έγινε η αλλαγή στο ρόστερ κάτι που ήταν αναπόφευκτο από τη στιγμή που η μπάντα θέλαμε να συνεχίσει. Έτσι μπήκαν στην μπάντα δυο νέα μέλη. Από τότε έχουμε στο ενεργητικό μας δυο δίσκους και άλλες δυο συμμετοχές σε Compilation albums.


RNRT: Γνωρίζω πως η «αντιστροφή φάσης» (Phase Reverse) είναι ένα ηχοληπτικό φαινόμενο. Πώς κατέληξε αυτό να είναι το όνομά σας; Υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία πίσω από αυτό;

Phase Reverse: Η αντίστροφη φάσης είναι ενέργεια όχι φαινόμενο. Κατά την ενέργεια αυτή με το πάτημα ενός κουμπιού σε μια κονσόλα μπορείς να αναστρέψεις κατά 180 μοίρες την πολικότητα ενός στερεοφωνικού ηχητικού σήματος. Στην αληθινή ζωή ένας άνθρωπος περνάει από μια ανάλογη διαδικασία κάθε φορά που αλλάζει το status του (γέννηση, θάνατος, ζωή, ύπνος). Όταν ανακαλύπτει κανείς αυτό το κουμπί στην αληθινή ζωή και το χειριστεί αναλόγως, συνειδητοποιεί τις ανθρώπινες υπερδυνάμεις του.


RNRT: Στο παρελθόν, αναφερθήκατε στον ήχο σας ως "Southern European Pentatonic Heavy Metal". Southern όπως Νέα Ορλεάνη ή Southern Europe όπως Βαλκάνια; Κάτι μου λέει πως παρά την επιλογή ενός «ξενόφερτου» μουσικού στυλ, είσαστε περήφανοι για την καταγωγή σας!

Phase Reverse: Dude, το Southern European Pentatonic Heavy Metal είναι μια ταμπέλα που εφηύραμε μεταξύ αστείου και σοβαρού γιατί μας είχανε ζαλίσει τα αρχίδια με το πως τελικά λέγεται αυτό που παίζουμε. Από εκεί και πέρα αν θες να το αναλύσουμε το Southern European δεν καθορίζει το μουσικό μας στυλ αλλά τον τόπο καταγωγής του Pentatonic Heavy Metal που παίζουμε. Τυχαίνει απλά την βάση της μουσικής μας την Πεντατονία να την έχουμε άφθονη στον τόπο που γεννηθήκαμε. Ο ήχος (και όχι η μουσική μας) φυσικά και είναι ξενόφερτος γιατί απλά τυχαίνει να ζούμε και να γράφουμε μουσική το 2015 και όχι το 1960. Από εκεί και πέρα τι είναι περηφάνια και για ποιο λόγο να την νιώθεις; Κατά βάση η περηφάνια είναι μια ψευδαίσθηση και μια εσωτερική ανάγκη του καθενός να αισθάνεται ότι ανήκει κάπου ή κάνει κάτι το οποίο τον κάνει να ξεχωρίζει από κάποιους άλλους. Από αυτήν την ψευδαίσθηση πηγάζουν φαινόμενα όλων των ειδών ρατσισμού.
Εμείς προσωπικά δεν έχουμε τέτοιες ψευδαισθήσεις. Οποίος θέλει να είναι περήφανος ας είναι γιατί έκανε μια καλή πράξη και όχι για την καταγωγή του.


RNRT: Ο ήχος σας, αν και κοντά σε αυτό που ονομάζουμε "stoner rock" (κυρίως λόγω της συγγένειάς του με τα blues), δεν είναι εμπορικός στο επίπεδο που είναι η πιο ψυχεδελική και fuzzy πλευρά αυτού του ήχου. Είστε πολύ... μεταλλάδες μάλλον για αυτό το κοινό;

Phase Reverse: Ειλικρινά δεν το γνωρίζουμε αυτό. Όταν γράφεις μουσική είναι σαν το χέσιμο δεν ξέρεις τι θα βγει αλλά ούτε και κάθεσαι και πολύ να το ψάξεις. Αν τα σκατά που κάνεις είναι εμπορικά, ψυχεδελικά, fuzzy ή metal εξαρτάται και από το τι έχεις φάει ή πιει! Όπως και να χει οι ταμπέλες είναι για κολλημένους που αισθάνονται ότι πρέπει οπωσδήποτε να κατηγοριοποιήσουν τη μουσική που ακούνε αντί απλά να την ακούσουν. Αυτό λέγεται και ψυχαναγκασμός...


RNRT: «Phase III» λοιπόν. Πόσο ικανοποιημένοι είστε από το αποτέλεσμα;

Phase Reverse:
Πολύ ικανοποιημένοι είμαστε δεδομένων των συνθηκών και των δυσκολιών που είχαμε. Το αποτέλεσμα συνήθως δεν είναι κάτι που μας αγχώνει όσο η διαδικασία.


RNRT: Τι είναι το "Youniverse"; Αναφέρεται μήπως στο να είναι κάποιος εγωκεντρικός και κάπως...στον κόσμο του ή είναι μια τελείως διαφορετική θεώρηση;

Phase Reverse: Το Youniverse είναι ο εγωισμός, ο εγωκεντρισμός, ο ναρκισσισμός και η αιτία που ο άνθρωπος αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή στον πλανήτη. Δυστυχώς μας διακατέχει όλους ανεξαιρέτως σε διαφορετικά ποσοστά τον καθένα και φαινόμενα του ζούμε καθημερινά και παντού. Αν ξύπναγε ο καθένας μας κάθε πρωί και αναρωτιόταν στον καθρέφτη "πόσο μαλάκας είμαι;" αντί να επαναλαμβάνει τα λόγια της μαμάκας του "φτου σου να μη σε ματιάσω" ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος κι εμείς θα γράφαμε ερωτικά τραγούδια και θα κάναμε καντάδες σε μικρές παρθένες κορασίδες με σκοπό τον γάμο...!


RNRT: Διαπιστώνω πως είστε πολύ πιο ώριμοι μουσικά σε αυτόν τον δίσκο. Τι βοήθησε σε αυτό; Μήπως βρέθηκε περισσότερος χρόνος για να «δέσετε» με τα καινούρια μέλη;

Phase Reverse: Το αποτέλεσμα του δίσκου δεν έχει να κάνει με ωριμότητα και αλλά τέτοια κλισέ. Ένας δίσκος καταγράφει μια χρονική περίοδο κατά την οποία η μπάντα παρήγαγε αυτό που μπορούσε επηρεασμένη από αυτά που ζει. Επειδή βάλαμε και δυο ακκόρντα παραπάνω που λέει ο λόγος δεν μας κάνει πιο ώριμους. Έτσι μας βγήκε. Εν τω μεταξύ αν βάλεις όλους τους δίσκους μας κάτω αυτός έχει και τα πιο χαβαλέ κομμάτια από όλους!


RNRT: Μέσα στο "Youniverse" συναντάμε μια ευρεία γκάμα επιρροών αλλά και μια αξιοσημείωτη πολυμορφία. Τελικά οι Phase Reverse εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο του heavy metal ή νομίζετε πως υπάρχει κάποια «πλευρά» σας που σας ταιριάζει περισσότερο και την οποία θα ακολουθήσετε με περισσότερη αφοσίωση στο μέλλον;

Phase Reverse: Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Όταν φτιάχνουμε ένα κομμάτι και μας ακούγεται καλό δεν του βάζουμε ταμπέλα. Εφόσον μας αρέσει να το παίζουμε θα το παίζουμε ας το πούνε και SUV Metal.


RNRT: Υπάρχουν σχέδια για video clip (πλην του live video του "Whistle Pig"); Η αλήθεια είναι πως πολλά από τα κομμάτια φέρνουν εικόνες στο μυαλό μου.

Phase Reverse: Ετοιμάζεται ήδη ένα video clip το οποίο μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιαστεί και επίσημα. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν πολλές συζητήσεις για το ποιο θα είναι το κλιπ αλλά τελικά καταλήξαμε σε ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια του δίσκου.


RNRT: Ποια είναι τα συναυλιακά σας πλάνα; Θα αλώσετε και πάλι την Ελληνική επικράτεια ή θα υπάρξει μια περισσότερο εξωστρεφής τακτική αυτή τη φορά;

Phase Reverse:
Θα παίξουμε όπου μπορούμε και όσο περισσότερο γίνεται γιατί μας έχει λείψει. Στην Ελλάδα θα θέλαμε να είναι αλλιώς οι συνθήκες συναυλιακά αλλά έχουμε πάντα το κίνητρο να κάνουμε συναυλίες με φιλανθρωπικό σκοπό για πραγματική βοήθεια σε συνανθρώπους που έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη και όχι για φιλανθρωπικά ιδρύματα ξεπλύματος χρημάτων ιδιοκτησίας μεγαλοκαρχαριών που ενώ γαμάνε κόσμο κάνουν κι ένα ίδρυμα για να ημιαπασχολούν τις νοικιασμένες πουτάνες που έχουν για γυναίκες. Με το συμπάθιο.


RNRT: Ποιοι είναι οι απώτεροι στόχοι μέσα από την προσπάθεια που ακούει στο όνομα Phase Reverse; Υπάρχουν κάποιοι αυτοσκοποί ή κάποια μεγάλα όνειρα;

Phase Reverse: Δεν υπάρχουν αυτοσκοποί. Ονειρευόμαστε όμως να είμαστε υγιείς και να μπορούμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από αυτό.


RNRT: Μου φαίνεστε πολύ εκκεντρικοί ως χαρακτήρες και δεν μπορώ να μην ρωτήσω. Πώς περνάτε τον ελεύθερό σας χρόνο; Έχετε κι άλλες ασχολίες πλην της μουσικής;

Phase Reverse: Όλη μας η ζωή περιστρέφεται γύρω από τη μουσική είτε είναι δουλειά είτε είναι ελεύθερος χρόνος. Κατά τα άλλα sex, drugs & rock 'n roll από κούνια!



Phase Reverse: Ευχαριστούμε πολύ Steve για την κουβέντα! Να προσέχετε τους εαυτούς σας, και να δίνετε αγάπη και στοργή! May the Phase be with you all...!



Το Rock N' Roll Town ευχαριστεί τους Phase Reverse για αυτή την συνεργασία και τους εύχεται καλή πορεία και πολλές επιτυχίες.

Τους Phase Reverse μπορείτε να τους βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους: