Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Rock 10 With Slipknot


Οι Slipknot είναι ένα αμερικανικό nu metal μουσικό συγκρότημα από το Des Moines της Iowa των Η.Π.Α..Το συγκρότημα ξεκίνησε με το όνομα "Meld" κάνοντας μάλιστα πρόβες στο υπόγειο του Anders αλλά στη συνέχεια το άλλαξαν σε "Slipknot" το οποίο ήταν και ο τίτλος του πρώτου τους τραγουδιού. Είχαν πολλές αλλαγές ως μπάντα μέχρι που καταστάλαξαν στα βασικά της μέλη. Σήμερα οι Slipknot αποτελούνται από τους
Sid Wilson – turntables (1998– σήμερα)
Jay Weinberg - drums (2014-σήμερα)
Alessandro Venturella - bass (2014-σήμερα)
Chris Fehn – custom percussion, backing vocals (1997– σήμερα)
Jim Root – guitars (1999– σήμερα)
Craig "133" Jones – sampling, media (1996– σήμερα)
Shawn "Clown" Crahan – custom percussion, backing vocals (1995– σήμερα)
Mick Thomson – guitars (1996– σήμερα)
Corey Taylor – lead vocals (1997–σήμερα)

Έχουν πουλήσει πάνω από 10.000.000 album παγκοσμίως και αναμφίβολα αποτελούν για τα ‘00s ό, τι ήταν οι Slayer για τα ‘80s.Δε θα μπορούσαμε λοιπόν να μην κάνουμε ένα αφιέρωμα για μία από τις καλύτερες metal μπάντες.

1. Maggots είναι παρατσούκλι που έδωσε ο Joey στους οπαδούς του συγκροτήματος, όταν έβλεπε τις μάζες στις συναυλίες να κινούνται ομοιόμορφα σαν μάζες από σκουλήκια. Πολύ κολακευτικό δε μπορείτε να πείτε.


2. Ο Corey Taylor, ο οποίος έχει στη μπάντα το παρατσούκλι "Faith", πριν γίνει μέλος των Slipknot δούλευε σε ένα…sex shop.Εκεί μάλιστα του πρότειναν να ενταχθεί στην μπάντα.                                         

3. Το πρώτο τους album "Mate.Feed.Kill.Repeat" κυκλοφόρησε το 1996 και υπήρχαν μόλις 1000 αντίγραφα, γι’ αυτό θεωρείται πολύ σπάνιο και συλλεκτικό. Συνολικά το album τους κόστισε $150.000.


               
                       
4. Τα ράστα που έχει ο Corey Taylor στη παλιά του μάσκα ήταν δικά του μαλλιά τα οποία περνούσε από τις τρύπες της μάσκας. Αλλά ήταν μεγάλη ταλαιπωρία κάθε φορά, οπότε ξύρισε το κεφάλι του και κόλλησε τα ράστα πάνω στη μάσκα του. Βολικό όσο να πεις.               
5. Στις 24 Μαΐου του 2010 ο Paul Gray πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών στο σπίτι του. Μετά τον θάνατό του, τα άλλα μέλη της μπάντας, μίλησαν σε συνέντευξη τύπου για πρώτη φορά  χωρίς μάσκες.

6.
Μεγάλη φασαρία είχε γίνει με το κομμάτι "Purity" από το album "Slipknot". Το κομμάτι αφαιρέθηκε από το CD λόγω πνευματικών δικαιωμάτων, όταν οι Slipknot ήρθαν σε σύγκρουση με τον συγγραφέα του βιβλίου στο όποιο αναφέρεται το τραγούδι. Οι Slipknot όμως δεν πτοήθηκαν και παίζουν το κομμάτι αυτό σχεδόν σε κάθε συναυλία τους.                 
7. Το intro του "Slipknot" έχει τον παράξενο τίτλο "742617000027". Πρόκειται για τον κωδικό αγοράς του ντεμπούτου album "Mate.Feed.Kill.Repeat". Επίσης η φωνή που ακούγεται στο intro λέει: «Όλα όσα σκέφτομαι, είναι άρρωστα», το οποίο είναι παρμένο από ένα ντοκιμαντέρ για τον Charles Manson.


                 

8. Ο πρώτος κιθαρίστας, Donnie Steele, αποχώρησε από τους Slipknot όχι επειδή είχε πρόβλημα με τα άλλα μέλη αλλά  λόγω των χριστιανικών του πεποιθήσεων.


9. Ζητάμε συγγνώμη για την εικόνα που θα φτιάξετε με την παρακάτω περιγραφή. Ο Shawn "Clown" Crahan συνήθιζε να έχει το "Dead Crow" φετίχ. Τι ήταν αυτό; Το "Dead Crow" ήταν ένα νεκρό πτηνό σε ένα βάζο το οποίο το κρατούσε για πολύ καιρό και το έφερνε μαζί του στις συναυλίες. Έτσι λοιπόν σε ένα show, ο Clown είχε το βάζο στη σκηνή, το άνοιξε και πήρε μια βαθιά εισπνοή από το βάζο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η μυρωδιά να τον κάνει να ξεράσει αμέσως μέσα στη μάσκα του. Μόλις είδαν το μπουκάλι οι οπαδοί, ζήτησαν από το Clown να το κατεβάσει κάτω στο κοινό και να τους το δώσει. Εκείνος το έκανε, πράγμα το οποίο οδήγησε τους οπαδούς να βουτήξουν τα χέρια τους μέσα, να βγάλουν το υγρό που είχε σαπίσει και να το φάνε. Φυσικά αυτό έκανε τους οπαδούς να κάνουν εμετό ο ένας μετά τον άλλον...Ωραίες στιγμές!


10. Τα μέλη τις μπάντας τα ξεχωρίζουμε είτε από τη μάσκα που φοράει ο καθένας είτε από τον προσωπικό τους αριθμό. Την ιδέα την πέταξε ο Shawn "Clown" Crahan όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή του: «Μου ήρθε ξαφνικά, χωρίς σκέψη. Στην αρχή φορέσαμε μάσκες, μετά εγώ φόρεσα ολόσωμη φόρμα και άρχισαν και οι άλλοι, μετά γίναμε αρκετοί, οπότε αρχίσαμε να έχουμε barcodes στη πλάτη μας. Τελικά ήθελα και νούμερα να έχουμε, όλοι το θέλαμε. Ήταν κάπως περίεργο καθώς όλοι ξέραμε ποιό νούμερο πρέπει να έχουμε. Για παράδειγμα ο Corey Taylor έχει διαλέξει το 8 ,γιατί του θυμίζει το άπειρο, εγώ το 6, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο, όμως θα πάλευα μέχρι θανάτου για το νούμερο 6. Ο Mick Thomson το νούμερο 7 «Δε με νοιάζει το 7 θα το πάρω εγώ, είναι το τυχερό μου νούμερο» είχε πει. Ο Joey Jordison ήθελε το νούμερο 1, ο Paul Gray το 2 και ο Jay Weinberg το 3. Ο Sid Wilson μόλις ήρθε στη μπάντα είπε «εγώ δε είμαι κανένα νούμερο είμαι το μηδέν».Katerina Zgr

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Blogger Templates